BUKTA A BANKNAK! MÁSODFOKÚ, JOGERŐS ÍTÉLET!

BUKTA A BANKNAK! MÁSODFOKÚ, JOGERŐS ÍTÉLET!

BUKTA A BANKNAK! MÁSODFOKÚ, JOGERŐS ÍTÉLET!

[good_old_share]


Kedves Érintettek!

Kapusi Adrienn – Itt egy friss, ropogós, másodfokú, jogerős itélet az FHB Bank jogerős buktájával!
Az adóst az FHB, MINT VALAMENNYI BANK, AKI JELZÁLOGKÖLCSÖNT FOLYÓSITOTT, még a kölcsön folyósitási előfeltételeként kötelezte arra, hogy nyisson bankszámlát az FHB-ban.

loading...

Nem érdekelte, hogy erre az adósnak nincs szüksége, hiszen más banknál vezetteti a folyószámláját, azon bonyolitva az életét.
Tehát meg kellett, hogy nyissa az adós, különben nem kapta volna meg a jelzálogkölcsönt.

A bankot az sem zavarta – miként egyik bankot sem -, hogy mondjuk a bankszámlanyitás és fenntartás költségét, mint költséget esetleg szerepeltetni kellett volna a kölcsönszerződésben és még értékelni kellett volna a THM-ben is, mert az igy fals és valótlan képet mutat.

Az idő haladt, a devizás kölcsön bedőlt, felmondták, a házat elárverezték és a tartozást a felek rendezték.

Nem igy volt ez azonban a "visszamaradt" bankszámlaszerződéssel és a belőle fakadó fizetési kötelezettségekkel.Az adós minden hónapban átsétált a kölcsön törlesztőrészlettel, hogy rátegye a folyószámlára. 2009-ben az utolsó részletnél, amit utoljára befizetett a számlára, jelezte elfogyott a pénze, többet nem tud hozni, ezért ki szeretné fizeni a folyószámla havi diját és fel szeretné mondani azt. Ekkor 3(!!!!) ezer forint volt a tarzozása a dij vonatkozásában.

Igen ám!

De a bank közölte, tartozása van, és a jelzáloghitel-tartozás kifizetéséig, NEM LEHET megszűntetni, mert az kölcsönszerződés felmondási ok!

 

A adósnak innentől tökmindegy is lett volna, hiszen igy is, úgy is a kölcsönszerződés felmondását várta a nem fizetés miatt, azonban a banki folyószámlán a tartozás tovább "hizott" természetesen az adós rovására, és a bank előnyére.

loading...

Adós többször próbált meg kisérletet tenni a folyószámla megszüntetésére, de nem járt sikerrel, ehhez a banktól segitséget sem kapott, de az nem is óhajtott élni a felmondás jogával, igy nem tehetett egyebet, csak ölbe tett kézzel várakozott a felmondásra – ami sosem történt meg.

Egészen addig, mig a artozás el nem érte és meg nem haladta a 400 ezer forintot is. Ekkor a bank fizetési meghagyást nyújtott be az adós ellen.

Mind az első, mind a másodfokú biróság egyetértett abban, hogy ez valószinűleg a kölcsönszerződés egy tisztességrelen feltétele, amlynek vizsgálata nem ezen peres eljárás feladata.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Ennek ellenére kimondták, az, hogy a felperes nem élt az őt megillető felmondás jogával, mikor érzékelte azt, hogy a folyószámlára huzamosabb ideje nem érkezett befizetés.
Ennek következményeit viszont saját maga viseli.

És elutasitották a 3000 forintnál és kamatainál magasabb összegű banki követelést!
És az itéletet felolvasó biró, még a végén jegyzőkönyvön túl azt is hozzátette, hogy "meg egyébként is: menjenek az ……"

Ebből is érezhető, mennyi múlik a birón! Gratulálunk az eljáró biráknak! Az ítélet IDE KATTINTVA OLVASHATÓ!

Gratulálunk az adósnak, akinek a zsebét nem könnyebbitette meg több, mint 400 ezer forinttal a "tisztelt" hitelező, aki ezzel legkevésbé sem járt el tisztességgel! – Kapusi Adrienn.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
A BANKÁROK FEJVESZTVE MENEKÜLNÉNEK AZ ORSZÁGBÓL.
A BANKÁROK FEJVESZTVE MENEKÜLNÉNEK AZ ORSZÁGBÓL.

A BANKÁROK FEJVESZTVE MENEKÜLNÉNEK AZ ORSZÁGBÓL. [good_old_share] Vezér-Szörényi László - Cikkemet István Szita barátom lényegre törő idézetével kezdem: "... nem...

HOGY VÁSÁROLJUNK DEVIZÁS SZAVAZATOKAT?
HOGY VÁSÁROLJUNK DEVIZÁS SZAVAZATOKAT?

HOGY VÁSÁROLJUNK DEVIZÁS SZAVAZATOKAT? [good_old_share] Tisztelt Nemzeti Civil Kontroll! A Sárgapólósokkal lehet tárgyalni és lehet egyezkedni. – De nem lehet...

Close