BUKTA A BANKNAK! MÁSODFOKÚ, JOGERŐS ÍTÉLET!

BUKTA A BANKNAK! MÁSODFOKÚ, JOGERŐS ÍTÉLET!

BUKTA A BANKNAK! MÁSODFOKÚ, JOGERŐS ÍTÉLET!

[good_old_share]


Kedves Érintettek!

Kapusi Adrienn – Itt egy friss, ropogós, másodfokú, jogerős itélet az FHB Bank jogerős buktájával!
Az adóst az FHB, MINT VALAMENNYI BANK, AKI JELZÁLOGKÖLCSÖNT FOLYÓSITOTT, még a kölcsön folyósitási előfeltételeként kötelezte arra, hogy nyisson bankszámlát az FHB-ban.

Nem érdekelte, hogy erre az adósnak nincs szüksége, hiszen más banknál vezetteti a folyószámláját, azon bonyolitva az életét.
Tehát meg kellett, hogy nyissa az adós, különben nem kapta volna meg a jelzálogkölcsönt.

A bankot az sem zavarta – miként egyik bankot sem -, hogy mondjuk a bankszámlanyitás és fenntartás költségét, mint költséget esetleg szerepeltetni kellett volna a kölcsönszerződésben és még értékelni kellett volna a THM-ben is, mert az igy fals és valótlan képet mutat.

Az idő haladt, a devizás kölcsön bedőlt, felmondták, a házat elárverezték és a tartozást a felek rendezték.

Nem igy volt ez azonban a "visszamaradt" bankszámlaszerződéssel és a belőle fakadó fizetési kötelezettségekkel.Az adós minden hónapban átsétált a kölcsön törlesztőrészlettel, hogy rátegye a folyószámlára. 2009-ben az utolsó részletnél, amit utoljára befizetett a számlára, jelezte elfogyott a pénze, többet nem tud hozni, ezért ki szeretné fizeni a folyószámla havi diját és fel szeretné mondani azt. Ekkor 3(!!!!) ezer forint volt a tarzozása a dij vonatkozásában.

Igen ám!

De a bank közölte, tartozása van, és a jelzáloghitel-tartozás kifizetéséig, NEM LEHET megszűntetni, mert az kölcsönszerződés felmondási ok!

 

A adósnak innentől tökmindegy is lett volna, hiszen igy is, úgy is a kölcsönszerződés felmondását várta a nem fizetés miatt, azonban a banki folyószámlán a tartozás tovább "hizott" természetesen az adós rovására, és a bank előnyére.

Adós többször próbált meg kisérletet tenni a folyószámla megszüntetésére, de nem járt sikerrel, ehhez a banktól segitséget sem kapott, de az nem is óhajtott élni a felmondás jogával, igy nem tehetett egyebet, csak ölbe tett kézzel várakozott a felmondásra – ami sosem történt meg.

Egészen addig, mig a artozás el nem érte és meg nem haladta a 400 ezer forintot is. Ekkor a bank fizetési meghagyást nyújtott be az adós ellen.

Mind az első, mind a másodfokú biróság egyetértett abban, hogy ez valószinűleg a kölcsönszerződés egy tisztességrelen feltétele, amlynek vizsgálata nem ezen peres eljárás feladata.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Ennek ellenére kimondták, az, hogy a felperes nem élt az őt megillető felmondás jogával, mikor érzékelte azt, hogy a folyószámlára huzamosabb ideje nem érkezett befizetés.
Ennek következményeit viszont saját maga viseli.

És elutasitották a 3000 forintnál és kamatainál magasabb összegű banki követelést!
És az itéletet felolvasó biró, még a végén jegyzőkönyvön túl azt is hozzátette, hogy "meg egyébként is: menjenek az ……"

Ebből is érezhető, mennyi múlik a birón! Gratulálunk az eljáró biráknak! Az ítélet IDE KATTINTVA OLVASHATÓ!

Gratulálunk az adósnak, akinek a zsebét nem könnyebbitette meg több, mint 400 ezer forinttal a "tisztelt" hitelező, aki ezzel legkevésbé sem járt el tisztességgel! – Kapusi Adrienn.

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM