ÁRFOLYAMKOCKÁZAT – BIZONYÍTSA A BANK, HOGY MEGFELELŐEN TÁJÉKOZTATTA AZ ÜGYFELÉT!

ÁRFOLYAMKOCKÁZAT - BIZONYÍTSA A BANK, HOGY MEGFELELŐEN TÁJÉKOZTATTA AZ ÜGYFELÉT!

ÁRFOLYAMKOCKÁZAT – BIZONYÍTSA A BANK, HOGY MEGFELELŐEN TÁJÉKOZTATTA AZ ÜGYFELÉT!

[good_old_share]


Jogos a felvetés!

 

Az MSZP szerint törvénybe kell foglalni, hogy a bank feladata bizonyítani, megfelelően tájékoztatta az adóst a devizahitel felvételekor.

loading...

Szakács László, az MSZP elnökhelyettese Budapesten a sajtótájékoztatón egy köteg papírt felmutatva azt mondta, ez a két kilogramm papír 270 oldalnyi táblázatot tartalmaz, amelyet meg kell értenie az adósnak, és ahhoz, hogy beperelje bankját, neki egy ugyanilyen dokumentumot kell előállítania.A Kúria szerint (a 2019 márciusi Európai Bíróság döntéséig) ezt jelenti az ügyfél megfelelő tájékoztatása – tette hozzá.

Elmondta, a Kúria devizahiteles pereket vizsgáló testületének állásfoglalása szerint a magyar bíróságok eddigi döntései megfeleltek az EU fogyasztóvédelemi előírásának. (2019-ben ez megváltozhat!!!)

Szerinte ez az álláspont szembemegy az Európai Bíróság tavaly szeptemberi döntésével.

loading…


Az ellenzéki politikus azt mondta, nem az adós dolga, hogy vitassa, megfelelő tájékoztatást kapott a bankjától a devizahitel felvételekor.

A törvénynek vélelmeznie kell, hogy nem tájékoztatták megfelelően az adóst – mondta.

Szólt arról is, hogy jelenleg csak az adóst terheli az árfolyamkockázat. Azt firtatta, a bank nem hibázott akkor, amikor a hitelt folyósította?

loading...Azt is tudakolta, hogy ha a gazdaság olyan jól teljesít, akkor miért nem 250 forint újra egy euró, miért nem 180 forint egy svájci frank. 

Ravasz László, az Adóskamara képviselője szerint hamarosan egyre gyorsulnak a kilakoltatások és ezért nagyon fontos lenne, hogy bírósági jogvédelmet kapjanak az adósok. A bíróságok az új polgári perrendtartás lehetőségeit kihasználva lehetetlenné teszik, hogy az adósok benyújthassák kereseteiket a devizahiteles ügyekben – közölte.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Polgár Zoltán, a Jogállamért Egyesület képviselője szerint az Európai Bíróság szeptemberi döntése miatt a bíróságoknak nincs más választásuk, mint valamennyi devizahiteles szerződést érvényteleníteni.Balog István, a Jogállamért Egyesület képviselője a társadalom szolidaritását kérte a kilakoltatások miatt. Nem szabad elnézni, hogy a szomszédunkat a devizahitel miatt az utcára rakják, különösen akkor, amikor törvény tiltja az utcán élést – közölte.

A „deviza”-hiteles probléma megoldását nagymértékben segítheti az, ha minél többen értesülnek róla! Olyanok is, akiket esetleg közvetlenül nem érint. Te azzal is sokat segíthetsz, ha a „devizás” cikkeinket, videóinkat megosztod!

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
EURÓPAI UNIÓ BÍRÓSÁGA FOGYASZTÓVÉDELMI KÖTELEZŐ ÉRTELMEZÉSI DOKTRÍNA MEGSÉRTÉSE.
EURÓPAI UNIÓ BÍRÓSÁGA FOGYASZTÓVÉDELMI KÖTELEZŐ ÉRTELMEZÉSI DOKTRÍNA MEGSÉRTÉSE.

EURÓPAI UNIÓ BÍRÓSÁGA FOGYASZTÓVÉDELMI KÖTELEZŐ ÉRTELMEZÉSI DOKTRÍNA MEGSÉRTÉSE. [good_old_share] Az alább olvasható nyílt levelet dr. Kriston István megküldte többek között...

DEVIZAKÁROSULTAK! ELJÖTT AZ ALKALOM!
DEVIZAKÁROSULTAK! ELJÖTT AZ ALKALOM!

DEVIZAKÁROSULTAK! ELJÖTT AZ ALKALOM! [good_old_share] Tóth Zsuzsanna (adóskamara) - MILY MEGLEPŐ! C-51/17 IDE VAGY ODA, A KÚRIA SZERINT NINCS ÚJ...

Close