MAGYARORSZÁG 2017. REKORDSZÁMÚ KILAKOLTATÁS!

MAGYARORSZÁG 2017. REKORDSZÁMÚ KILAKOLTATÁS!

MAGYARORSZÁG 2017. REKORDSZÁMÚ KILAKOLTATÁS!

[good_old_share]


loading...

"Nagyságrenddel több ember lehet érintett a lakáskiürítésekben"
Ebben az évben tovább emelkedett a kilakoltatások száma. Már 3600 esetben raktak utcára embereket, rendőri segédlettel.A tartozásrendezéssel foglalkozó Széchenyi Hitelszövetség szerint ennél nagyságrenddel több ember lehet érintett a lakáskiürítésekben. Becslésük szerint ugyanis a végrehajtás előtt álló devizahitelesek többsége önként, felszólításra elhagyja ingatlanját. További részletek a videóban.

Ebben az évben a végrehajtók már több mint 3600 esetben raktak ki embereket ingatlanjaikból – tudta meg a Magyar Nemzet. Tavaly ez a szám nem haladta meg a 3100-at. A korábbi években pedig mindössze 500-700 lakáskiürítést említenek a statisztikák.

Még mindig nagyon sokan vannak veszélyben a tartozás-rendezési ügyekben eljáró Széchenyi Hitelszövetség szerint. Az elnök úgy látja: a bankok inkább követelés-kezelő cégeknek adják át a jelzáloghitelesek tartozását. Ezek pedig sokszor egy összegben kérik a törlesztést.
loading...

„A vicc az egészben az, hogy a Nemzeti Eszközkezelő ebben a helyzetben is több pénzt adna a pénzintézetnek. Ezzel szemben sokkal kevesebb pénzért eladja valamilyen követelés-kezelő cégnek, tehát azt, hogy ennek kinek, hol, és melyik zsebét tömik, az azt gondolom, hogy teljesen nyilvánvaló” – mondta Barabás Gyula, a Széchenyi Hitelszövetség elnöke.

 

Tavasszal az Országgyűlés módosított az árverezés szabályain. Azóta a lakásokat már csak piaci áron árverezhetik. A kilakoltatási moratórium is életbe lépett. Ennek ellenére ugyanúgy utcára tesznek embereket, ha az új tulajdonos igazolja: nincs hol laknia, csak az árverésen megszerzett ingatlanban.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

A Párbeszéd képviselője már többször kezdeményezte: függesszenek fel minden végrehajtási eljárást a devizahiteleseknél a súlyos következmények miatt. „Csak most ősszel már háromszor benyújtottam azt a javaslatot, amiben azt követeltük, hogy legalább augusztusig függesszünk fel, nemcsak a kilakoltatási eljárásokat, hanem az összes végrehajtási eljárást” – jelentette ki Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke.
Egyszer sem engedte át a törvényjavaslatot az országgyűlés kormánypárti többsége. Szabó Tímea hétfőn újból előveszi a kilakoltatások ügyét. Szeretné, ha a téma Trócsányi László igazságügyi miniszter hétfői parlamenti meghallgatásán újra napirendre kerülne.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
BUKTA A BANKNAK! MÁSODFOKÚ, JOGERŐS ÍTÉLET!
BUKTA A BANKNAK! MÁSODFOKÚ, JOGERŐS ÍTÉLET!

BUKTA A BANKNAK! MÁSODFOKÚ, JOGERŐS ÍTÉLET! [good_old_share] Kedves Érintettek! Kapusi Adrienn - Itt egy friss, ropogós, másodfokú, jogerős itélet az...

A BANKÁROK FEJVESZTVE MENEKÜLNÉNEK AZ ORSZÁGBÓL.
A BANKÁROK FEJVESZTVE MENEKÜLNÉNEK AZ ORSZÁGBÓL.

A BANKÁROK FEJVESZTVE MENEKÜLNÉNEK AZ ORSZÁGBÓL. [good_old_share] Vezér-Szörényi László - Cikkemet István Szita barátom lényegre törő idézetével kezdem: "... nem...

Close