MAGYARORSZÁG 2017. REKORDSZÁMÚ KILAKOLTATÁS!

MAGYARORSZÁG 2017. REKORDSZÁMÚ KILAKOLTATÁS!

MAGYARORSZÁG 2017. REKORDSZÁMÚ KILAKOLTATÁS!

[good_old_share]


"Nagyságrenddel több ember lehet érintett a lakáskiürítésekben"
Ebben az évben tovább emelkedett a kilakoltatások száma. Már 3600 esetben raktak utcára embereket, rendőri segédlettel.A tartozásrendezéssel foglalkozó Széchenyi Hitelszövetség szerint ennél nagyságrenddel több ember lehet érintett a lakáskiürítésekben. Becslésük szerint ugyanis a végrehajtás előtt álló devizahitelesek többsége önként, felszólításra elhagyja ingatlanját. További részletek a videóban.

Ebben az évben a végrehajtók már több mint 3600 esetben raktak ki embereket ingatlanjaikból – tudta meg a Magyar Nemzet. Tavaly ez a szám nem haladta meg a 3100-at. A korábbi években pedig mindössze 500-700 lakáskiürítést említenek a statisztikák.

Még mindig nagyon sokan vannak veszélyben a tartozás-rendezési ügyekben eljáró Széchenyi Hitelszövetség szerint. Az elnök úgy látja: a bankok inkább követelés-kezelő cégeknek adják át a jelzáloghitelesek tartozását. Ezek pedig sokszor egy összegben kérik a törlesztést.
„A vicc az egészben az, hogy a Nemzeti Eszközkezelő ebben a helyzetben is több pénzt adna a pénzintézetnek. Ezzel szemben sokkal kevesebb pénzért eladja valamilyen követelés-kezelő cégnek, tehát azt, hogy ennek kinek, hol, és melyik zsebét tömik, az azt gondolom, hogy teljesen nyilvánvaló” – mondta Barabás Gyula, a Széchenyi Hitelszövetség elnöke.

 

Tavasszal az Országgyűlés módosított az árverezés szabályain. Azóta a lakásokat már csak piaci áron árverezhetik. A kilakoltatási moratórium is életbe lépett. Ennek ellenére ugyanúgy utcára tesznek embereket, ha az új tulajdonos igazolja: nincs hol laknia, csak az árverésen megszerzett ingatlanban.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

A Párbeszéd képviselője már többször kezdeményezte: függesszenek fel minden végrehajtási eljárást a devizahiteleseknél a súlyos következmények miatt. „Csak most ősszel már háromszor benyújtottam azt a javaslatot, amiben azt követeltük, hogy legalább augusztusig függesszünk fel, nemcsak a kilakoltatási eljárásokat, hanem az összes végrehajtási eljárást” – jelentette ki Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke.
Egyszer sem engedte át a törvényjavaslatot az országgyűlés kormánypárti többsége. Szabó Tímea hétfőn újból előveszi a kilakoltatások ügyét. Szeretné, ha a téma Trócsányi László igazságügyi miniszter hétfői parlamenti meghallgatásán újra napirendre kerülne.

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM