BÍRÓ ICA BIZAKODÓ, MERT AZ EU-S JOG SZERINT CSAK A TŐKE JÁR VISSZA, HA TISZTESSÉGTELEN VOLT A BANK.

BÍRÓ ICA BIZAKODÓ, MERT AZ EU-S JOG SZERINT CSAK A TŐKE JÁR VISSZA, HA TISZTESSÉGTELEN VOLT A BANK.

BÍRÓ ICA BIZAKODÓ, MERT AZ EU-S JOG SZERINT CSAK A TŐKE JÁR VISSZA, HA TISZTESSÉGTELEN VOLT A BANK.

[good_old_share]


Teljes változat – amit a hazai média nem adott le…(Természetesen nálunk megjelenhet!)

 

Végrehajtási stop, forintosítás és harc a faktorcéggel, mellyel jelenleg is perben áll Bíró Ica az ingatlanjára felvett, deviza kölcsön miatt.A Metal Lady közel tíz éve vette fel a kölcsönt, hogy két lakásból  egészség és szépség klubbot építsen és üzemeltessen. A svájci frank alapú hitel visszafizetését a többmilliós ingatlanra, az árfolyam emelkedés miatt képtelen volt tovább fizetni. Most egy brüsszeli döntés reményt adhat, de így is minimum hét évet kell várni arra, hogy ítélet szülessen deviza hitel ügyben.

– Megkaptam a kölcsönt  és  tisztességesen fizettem évekig, gondoltam a bank arra való, hogy kamatra ugyan, de hitelezzen.

 A megújulás titkai címmel kiadott, 940 oldalas könyvem után, amin három évig dolgoztam, a kiadóm nem fizette ki a szerzői díjaimat, ezért is voltam kénytelen kölcsönben gondolkodni!  Megterveztem mindent, hogy sokat dolgozom, spórolok, aztán egyszer csak vége lesz a törlesztéseknek.

-Természetesen forint hitelt szerettem volna, de arra nem adtak lehetőséget.

A bank, mint hiteladó, rábeszélt a deviza alapúnak nevezett kölcsönre, azt állították az a biztos és stabil pénz. Szkeptikus voltam, de a közjegyző is meggyőzött és sajnos nem világosított fel semmilyen veszélyről. Arról különösen nem, hogy minden vagyonomat elveheti a bank, deviza árfolyam elmozdulás miatt, erről szó sem esett, mert ki az, az ostoba, aki így kockára tette volna az otthonát, értékeit és egy élet munkáját.!?-Egy ideig működött minden, de később már lehetetlenség volt tovább fizetni, amikor elkezdett emelkedni az árfolyam és ezzel együtt a törlesztőrészlet is a duplájára, meg a triplájára nőtt, akkor besokalltam.

Ica szerint ez a konstrukció az ügyfelet, teljesen ellehetetleníti, kisemmizi. A több generációt érintő kifizethetetlen, folyamatosan növekvő összegek, adós rabszolgává teszik a családokat!

 

Nem csoda, nálam is már tízmilliókról beszélünk – sóhajtott Bíró Ica, aki szerint, mára sok minden kiderült ezzel a  "mintha lenne " deviza termékkel kapcsolatban.

A kormány vezetői is többször kijelentették, hogy a deviza alapú hitel, hibás termék, becsapták az embereket ezekkel a szerződésekkel, ezért többször is megígérték, azt hogy "megmentik a devizában megkárosítottakat " ! Ez sajnos nem sikerült, sőt a devizásoknak rosszabb lett, csak a bankoknak kedvezett a majdnem napi áron 256 Ft árfolyamon való forintosítás.

Az egykori modell, zenész, majd fitnesz-szakértő azóta az adósságkezelő, azaz faktorcéggel is pereskedik.

– A bankok eladják fél- vagy negyedáron cégeknek az adósokkal szembeni követeléseiket, akik viszont teljes összeget  és plusz költségeket próbálnak behajtani a családokon!

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Velük állok most perben, mert az ügyvédeim szerint, van remény nyerni a jogsértő követelésükkel szemben, mind a magyar, mind az EU-s  jogszabályok  szerint.– Életmód tanácsadó vagyok, nyugalmat, relaxációt, meditációt hirdetek, de amikor az emberre bármikor lecsaphat a bank vagy a végrehajtó, úgy elég nehéz harmonikusan élni.Testileg, lelkileg életviteli és munka szempontjából is nagy károkat okoz és megvisel ez, az igazságtalan helyzet !

Az azóta több ügyvéddel is kapcsolatban álló Ica még bízik a sikerben, köszönhetően egy kedvező strasburgi döntésnek. Az Európai Bíróság tavaly novemberben döntött, nem jár kamat azoknak a bankoknak, amelyek tisztességtelen magatartást tanúsítottak szerződéskötéskor. A helyzet azonban nem ilyen egyszerű.

– Lassítja az ügymenetet, hogy a Magyarországon a devizahitelek rendezésével kapcsolatban hozott 2014-es törvények szembemennek az uniós normákkal. Az EU kimondja, a devizahitel károsultaknak csak a felvett tőkét kell visszafizetni, a kamatot nem.

 

Itthon eddig két ügyvéd világított rá erre hasonló ügy tárgyalásánál, és a pereket felfüggesztették – mesélte Dr. Léhmann György, devizahitelekre szakosodott ügyvéd. – Amíg az Európai Bíróság eldönti, milyen törvény szerint hozzanak ítéletet, a Magyar bíróságok, két évbe telhet. Ezután kezdik ismét újratárgyalni az ügyeket, ami újabb öt évet is jelenthet.

loading…


– Felháborító lenne, ha ezen időszak alatt, több százezer magyar családot kilakoltatnának! Mi is, az EU tagjai vagyunk, ezért az EU fogyasztói jogszabályai, minket is védenek!.. csattant fel Bíró Ica.

–Követelni kell, minden fórumon a végrehajtások és árverezések azonnali és haladéktalan felfüggesztését, addig, amíg nem tisztázzák a jogainkat!  A fél ország érintett, mert emberek százezreinek okoznának visszafordíthatatlan élet és vagyonellenes károkat a végrehajtásokkal !!!

Talán kevesen tudják, de eddig már közel ötezer a deviza miatti elhalálozások száma, több mint négyezren öngyilkosok lettek, mert akiket mindenüktől megfosztottak,  többnyire  feladták  a harcot!  A többiek a stressz és a félelemben élés miatt, halálos betegségek áldozataivá váltak!

Nem hagyható, hogy igazságtalanul elrabolják azt,  amiért egy életen át dolgoztak a családok, hogy még esztendőkön keresztül a fejünk felett lebegjen Damoklész kardja és addig ne élhessünk nyugodtan!

Bízom az igazság  és a jog győzedelmeskedésében, mert, mi nem bűnösök, hanem, egy hibás banki termék áldozataivá váltunk.Több Uniós ország kormánya is megoldotta,  hogy csak a felvett kölcsön tőkéjét kelljen vissza fizetni a "devizásoknak"!

Láthatóan a kormány  a napokban elkezdett intézkedni.  A fél ország, várja és figyeli, hogy milyen valós "megmentést" eszközöl a kifosztás ellen!? Elsődlegesen a végrehajtások és árverezések azonnali és haladéktalan felfüggesztését várjuk! [good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM