A VÉGTÖRLESZTŐKKEL IS ELBÁNT A BANKÁRKORMÁNY

A VÉGTÖRLESZTŐKKEL IS ELBÁNT A BANKÁRKORMÁNY.

A VÉGTÖRLESZTŐKKEL IS ELBÁNT A BANKÁRKORMÁNY

Napjainkban a pénztőke és a politikusok mögött álló lakájmédia ilyen szalagcímeket harsog:” Devizás, hagyj fel minden peres reménnyel!, illetve: Devizahitelesek: perelésre már nem sok az esély.

Próbálják mosni az agyunkat annak érdekében, hogy senki ne tegyen semmit, és törődjön bele a sorsába. Azt szeretnék, ha az átvert és ezerszer megalázott „devizahitelesek” nem küzdenének jogaikért, hanem inkább csendben, és önként beáldoznák családjukat a nagytőke oltárán.

Természetesen mi tudjuk, hogy az országhatárainkon kívül is van jogorvoslati lehetőség, és itt az oldalon folyamatosan be fogunk számolni a lehetőségekről, illetve –reményeink szerint az elért eredményekről is.FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.

A következő (Pápa.hu) cikk a végtörlesztőknek is újat mondhat, hisz nem elég, hogy hosszú éveken keresztül őket is átverték, most még azért is fizethetnek, hogy visszakapják a saját pénzüket.

Mit kell tenniük a devizahiteleseknek?

Az ügyfeleknek egyelőre nem kell semmit sem tenniük, csak fel kell készülniük a jövő tavasszal induló elszámolási folyamatra – mondta Binder István. Az MNB felügyeleti szóvivője a Kossuth Rádióban az érintetteknek azt javasolta, készítsék össze a náluk lévő elszámolási értesítőket, majd azt vessék össze a banktól érkező tájékoztatással. 

A forintosítási-elszámolási ügyekben a múlt héten dördült el a startpisztoly azzal, hogy a jogalkotó elfogadta az utolsó törvényeket, s kihirdetés alatt állnak a Magyar Nemzeti Bank megfelelő rendeletei erre vonatkozóan.

Az ügyfeleknek egyelőre nem kell semmit sem tenniük, csak fel kell készülniük a jövő tavasszal induló elszámolási folyamatra – jelentette ki Binder István, az MNB felügyeleti szóvivője a Kossuth Rádió G7 című műsorában. Azt javasolta: készítsük össze a nálunk lévő elszámolási értesítőket, majd ezt kell összevetni a banktól érkező tájékoztatással.

Mint mondta: az első csoportot a devizahitelesek jelentik, nekik március-áprilisban érkezik meg az elszámolási értesítő, a következő csoportot a forinthitelesek jelentik, és van egy nagyon kis kör, akik devizában kapták meg a hitelüket és devizában is törlesztettek. Utóbbiak esetében augusztus-szeptemberben jönnek meg az értesítők. Mindegyikkel részletes, de „nem apró betűs”, 4-5 oldalas tájékoztató is érkezik a teendőkről, a tisztességtelenül felszámított összegről, az új tőketartozásról, és a devizahitelesek a forintosításról szóló információkat is kapnak. Ez egyúttal szerződésmódosítást is jelent, amit a bank részletesen elmagyaráz akárcsak azt, kik jogosultak a forintosításra. Megjegyezte: ez egy nagyon egyszerűen megfogalmazott tájékoztató lesz, amelyet a jegybank szakemberei készítenek.Beszélt arról is: az eddig említetteken kívül vannak a végtörlesztők, vannak az árfolyamgátasok, vannak, akik végelszámolás alatt álló bankkal állnak szerződésben. A törvény valamennyiük esetében pontosan meghatározza a határidőket.

Az árfolyamgátasok a többiekkel egy időben kapják meg a levelet, nekik annyi többletteendőjük van a többiekhez képest, hogy először a gyűjtőszámlán felhalmozódott többlettartozásból vonják le az elszámolási összeget.

A végtörlesztős ügyfeleknek maguknak kell kezdeményezni ezt a bizonyos elszámolást, ha úgy látják, jár még vissza nekik valami. Ők november 30-ig kapják meg az erről szóló értesítést, az eljárásnak külön ügykezelései díja van, 10 ezer forint – magyarázta Binder István.

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM