A VÉGTÖRLESZTŐKKEL IS ELBÁNT A BANKÁRKORMÁNY

A VÉGTÖRLESZTŐKKEL IS ELBÁNT A BANKÁRKORMÁNY.

A VÉGTÖRLESZTŐKKEL IS ELBÁNT A BANKÁRKORMÁNY

Napjainkban a pénztőke és a politikusok mögött álló lakájmédia ilyen szalagcímeket harsog:” Devizás, hagyj fel minden peres reménnyel!, illetve: Devizahitelesek: perelésre már nem sok az esély.

Próbálják mosni az agyunkat annak érdekében, hogy senki ne tegyen semmit, és törődjön bele a sorsába. Azt szeretnék, ha az átvert és ezerszer megalázott „devizahitelesek” nem küzdenének jogaikért, hanem inkább csendben, és önként beáldoznák családjukat a nagytőke oltárán.

Természetesen mi tudjuk, hogy az országhatárainkon kívül is van jogorvoslati lehetőség, és itt az oldalon folyamatosan be fogunk számolni a lehetőségekről, illetve –reményeink szerint az elért eredményekről is.

loading...FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.

A következő (Pápa.hu) cikk a végtörlesztőknek is újat mondhat, hisz nem elég, hogy hosszú éveken keresztül őket is átverték, most még azért is fizethetnek, hogy visszakapják a saját pénzüket.

Mit kell tenniük a devizahiteleseknek?

Az ügyfeleknek egyelőre nem kell semmit sem tenniük, csak fel kell készülniük a jövő tavasszal induló elszámolási folyamatra – mondta Binder István. Az MNB felügyeleti szóvivője a Kossuth Rádióban az érintetteknek azt javasolta, készítsék össze a náluk lévő elszámolási értesítőket, majd azt vessék össze a banktól érkező tájékoztatással. 

A forintosítási-elszámolási ügyekben a múlt héten dördült el a startpisztoly azzal, hogy a jogalkotó elfogadta az utolsó törvényeket, s kihirdetés alatt állnak a Magyar Nemzeti Bank megfelelő rendeletei erre vonatkozóan.

loading...

Az ügyfeleknek egyelőre nem kell semmit sem tenniük, csak fel kell készülniük a jövő tavasszal induló elszámolási folyamatra – jelentette ki Binder István, az MNB felügyeleti szóvivője a Kossuth Rádió G7 című műsorában. Azt javasolta: készítsük össze a nálunk lévő elszámolási értesítőket, majd ezt kell összevetni a banktól érkező tájékoztatással.

Mint mondta: az első csoportot a devizahitelesek jelentik, nekik március-áprilisban érkezik meg az elszámolási értesítő, a következő csoportot a forinthitelesek jelentik, és van egy nagyon kis kör, akik devizában kapták meg a hitelüket és devizában is törlesztettek. Utóbbiak esetében augusztus-szeptemberben jönnek meg az értesítők. Mindegyikkel részletes, de „nem apró betűs”, 4-5 oldalas tájékoztató is érkezik a teendőkről, a tisztességtelenül felszámított összegről, az új tőketartozásról, és a devizahitelesek a forintosításról szóló információkat is kapnak. Ez egyúttal szerződésmódosítást is jelent, amit a bank részletesen elmagyaráz akárcsak azt, kik jogosultak a forintosításra. Megjegyezte: ez egy nagyon egyszerűen megfogalmazott tájékoztató lesz, amelyet a jegybank szakemberei készítenek.Beszélt arról is: az eddig említetteken kívül vannak a végtörlesztők, vannak az árfolyamgátasok, vannak, akik végelszámolás alatt álló bankkal állnak szerződésben. A törvény valamennyiük esetében pontosan meghatározza a határidőket.

Az árfolyamgátasok a többiekkel egy időben kapják meg a levelet, nekik annyi többletteendőjük van a többiekhez képest, hogy először a gyűjtőszámlán felhalmozódott többlettartozásból vonják le az elszámolási összeget.

A végtörlesztős ügyfeleknek maguknak kell kezdeményezni ezt a bizonyos elszámolást, ha úgy látják, jár még vissza nekik valami. Ők november 30-ig kapják meg az erről szóló értesítést, az eljárásnak külön ügykezelései díja van, 10 ezer forint – magyarázta Binder István.

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
"DEVIZAHITELES" KÖZÖS NEVEZŐ! VALÓBAN AKARJÁTOK?
“DEVIZAHITELES” KÖZÖS NEVEZŐ! VALÓBAN AKARJÁTOK?

"DEVIZAHITELES" KÖZÖS NEVEZŐ! VALÓBAN AKARJÁTOK? Egymillióan a devizaadósok igazságáért Amíg nem tanulunk meg konkrét problémák mentén - mint például a...

LÉHMANN ÉS VARGA A "DEVIZAHITELESEKÉRT".
LÉHMANN ÉS VARGA A “DEVIZAHITELESEKÉRT”

Akár csak április 5-én, most december 12-én is telt ház fogadta Dr. Léhmann Györgyöt Kaposváron, a Kapos Hotel Kristálytermében. A...

Close