A BANKOK TRÜKKÖZNEK, NE HAGYJUK MAGUNKAT MEGINT ÁTVERNI!

A BANKOK TRÜKKÖZNEK, NE HAGYJUK MAGUNKAT MEGINT ÁTVERNI!

A BANKOK TRÜKKÖZNEK, NE HAGYJUK MAGUNKAT MEGINT ÁTVERNI!

[good_old_share]


loading...

Tegyük tisztába a dolgokat, és ne hagyjuk elterelni a figyelmünket (bármennyire is ezt szeretné a bank és a hatalom)!

 

Járvás Éva – Járjuk körbe a devizakölcsön nyilvántartási effektívitási kikötését, mert nagyon úgy tűnik, hogy senki nem érti a lényegét.
A kölcsönszerződés devizanyilvántartási effektivitása nem változtatja meg a kölcsön jogviszonyt devizakereskedési jogviszonyra.

A tartozás kiszámításának alapja a fennálló jogviszony jellege. Kölcsön jogviszony alapján kölcsön egyenlegének értékét, devizakereskedés alapján vételárat kell számítani.

A fennálló jogviszony határozza meg, hogy melyiket. Az, hogy a jogviszonyon belül milyen rész-megállapodások születtek, az a teljesítési kötelezettségre nincs hatással, csak cifrázza annak megjelenési módját.

loading...

A nyilvántartás a tartozás kiszámításának alapjául szolgál. Más a számítási mód kölcsön esetén és más a számítási mód kereskedés esetén.

Kölcsön jogviszonyból származtatott tartozás nem azonos a devizakereskedésből származtatott tartozással.
Az effektivitás jelentése = valóságos, tényleges; valódi, meglevő hatásos, (fel-) rendelkezésre álló; készen v. készenlétben levő jelenlegi, mostani.

Ez egy nyilvántartás esetében azt jelenti, hogy a valóságot kell tükrözze. Ha kölcsön, akkor annak a valóságát, ha kereskedés, akkor annak a valóságát. A devizanyilvántartás egy eszköz a jogviszonyból eredő tartozás kiszámításához, és nem maga a jogviszony tárgya.

Kölcsön jogviszonyból eredő tartozás kiszámításához akkor tölti be a szerepét, ha a kölcsön valós értékét mutatja. Ehhez szükséges a 2000. évi C. tv rendelkezéseinek betartása.

Devizakereskedés jogviszonyból eredő tartozás kiszámításához is akkor tölti be a szerepét, ha a kereskedés valós értékét mutatja. Ehhez is szükséges a 2000. évi C. tv. rendelkezéseinek a betartása.

loading…


A devizaalapú kölcsönszerződésekbe azért került be a nyilvántartás, mert ennek a segítségével fordította át a bank a kölcsön jogviszonyt devizakereskedéssé. Sőt! Mivel se neki se nekünk nem volt soha és azóta sincs devizánk, így lett a kereskedés árfolyam-spekuláció. Ez nem kölcsön.

Ha mindezt szépen sorban átgondoljátok, akkor máris láthatóvá válik,hogy az árfolyam-különbözet valójában hova tartozik, és hogy annak SEMMI köze a kölcsön elszámolásához.

Ez súlyos szerződésszegésnek minősül. – Járvás Éva.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/ [good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
A KORMÁNY MEGSZEGTE A BANKOKKAL KÖTÖTT MEGÁLLAPODÁST?
A KORMÁNY MEGSZEGTE A BANKOKKAL KÖTÖTT MEGÁLLAPODÁST?

A KORMÁNY MEGSZEGTE A BANKOKKAL KÖTÖTT MEGÁLLAPODÁST? [good_old_share] Mint arról korábban már beszámoltunk, a Magyar Kormány nevében Orbán Viktor paktumot...

A MAGYAR "DEVIZÁSOK" AZ EU BÍRÓSÁGÁTÓL KAPJÁK A SEGÍTSÉGET?
A MAGYAR “DEVIZÁSOK” AZ EU BÍRÓSÁGÁTÓL KAPJÁK A SEGÍTSÉGET?

A MAGYAR "DEVIZÁSOK" AZ EU BÍRÓSÁGÁTÓL KAPJÁK A SEGÍTSÉGET? [good_old_share] Az a különös helyzet állt elő, hogy a Magyar „deviza”-hitel...

Close