A BANKOK TRÜKKÖZNEK, NE HAGYJUK MAGUNKAT MEGINT ÁTVERNI!

A BANKOK TRÜKKÖZNEK, NE HAGYJUK MAGUNKAT MEGINT ÁTVERNI!

A BANKOK TRÜKKÖZNEK, NE HAGYJUK MAGUNKAT MEGINT ÁTVERNI!

[good_old_share]


Tegyük tisztába a dolgokat, és ne hagyjuk elterelni a figyelmünket (bármennyire is ezt szeretné a bank és a hatalom)!

 

Járvás Éva – Járjuk körbe a devizakölcsön nyilvántartási effektívitási kikötését, mert nagyon úgy tűnik, hogy senki nem érti a lényegét.
A kölcsönszerződés devizanyilvántartási effektivitása nem változtatja meg a kölcsön jogviszonyt devizakereskedési jogviszonyra.

A tartozás kiszámításának alapja a fennálló jogviszony jellege. Kölcsön jogviszony alapján kölcsön egyenlegének értékét, devizakereskedés alapján vételárat kell számítani.

A fennálló jogviszony határozza meg, hogy melyiket. Az, hogy a jogviszonyon belül milyen rész-megállapodások születtek, az a teljesítési kötelezettségre nincs hatással, csak cifrázza annak megjelenési módját.

A nyilvántartás a tartozás kiszámításának alapjául szolgál. Más a számítási mód kölcsön esetén és más a számítási mód kereskedés esetén.

Kölcsön jogviszonyból származtatott tartozás nem azonos a devizakereskedésből származtatott tartozással.
Az effektivitás jelentése = valóságos, tényleges; valódi, meglevő hatásos, (fel-) rendelkezésre álló; készen v. készenlétben levő jelenlegi, mostani.

Ez egy nyilvántartás esetében azt jelenti, hogy a valóságot kell tükrözze. Ha kölcsön, akkor annak a valóságát, ha kereskedés, akkor annak a valóságát. A devizanyilvántartás egy eszköz a jogviszonyból eredő tartozás kiszámításához, és nem maga a jogviszony tárgya.

Kölcsön jogviszonyból eredő tartozás kiszámításához akkor tölti be a szerepét, ha a kölcsön valós értékét mutatja. Ehhez szükséges a 2000. évi C. tv rendelkezéseinek betartása.

Devizakereskedés jogviszonyból eredő tartozás kiszámításához is akkor tölti be a szerepét, ha a kereskedés valós értékét mutatja. Ehhez is szükséges a 2000. évi C. tv. rendelkezéseinek a betartása.

loading…


A devizaalapú kölcsönszerződésekbe azért került be a nyilvántartás, mert ennek a segítségével fordította át a bank a kölcsön jogviszonyt devizakereskedéssé. Sőt! Mivel se neki se nekünk nem volt soha és azóta sincs devizánk, így lett a kereskedés árfolyam-spekuláció. Ez nem kölcsön.

Ha mindezt szépen sorban átgondoljátok, akkor máris láthatóvá válik,hogy az árfolyam-különbözet valójában hova tartozik, és hogy annak SEMMI köze a kölcsön elszámolásához.

Ez súlyos szerződésszegésnek minősül. – Járvás Éva.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/ [good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM