A BANKOK ELLEN MÁR MEGINDULT A NYOMOZÁS. AKI ELÁLLT, AZ LEÁLLT!

A BANKOK ELLEN MÁR MEGINDULT A NYOMOZÁS. AKI ELÁLLT, AZ LEÁLLT!
loading...

A BANKOK ELLEN MÁR MEGINDULT A NYOMOZÁS. AKI ELÁLLT, AZ LEÁLLT!

[good_old_share]


Aki elállt, az elállt! PONT. – Járvás Éva.

 

Az elállás visszamenőleges hatállyal megszünteti a szerződést. Az elállás bank általi átvételével hatályosul. Hatályosuláshoz nem kell az elállásra okot adó vétkes fél beleegyezése.
Elállás utáni felmondás és minden egyéb banki trükk bűncselekmény. Tessék feljelentést tenni, annak akivel így járt el a bank és közjegyző!

loading...

Egy hírportál korábban "Így csaltak a devizakölcsönökkel a bankok – a rendőrség már több ügyben nyomoz" címen az alábbi cikket jelentette meg.

 

Kereskedelmi bankok munkatársai és közjegyzők ellen indulhatnak a közeljövőben büntetőeljárások annak az ügyészségi határozatnak nyomán, amely egy devizahitelezési ügyben csalás gyanúja miatt nyomozás elrendelésére utasította a rendőrséget.

A szakértő szerint büntetőjogi lavinát indíthat el a bankok ellen az ügyészség döntése. A Privatkopo.hu értesülése szerint a Gödöllői Járási Ügyészség a 2016. október 21-én kelt határozatában helyt adott egy devizahitel-károsult panaszának, és – a feljelentésében megjelölt közokirat-hamisítás bűntette mellett – csalás gyanúja miatt nyomozás elrendeléséről intézkedett. A férfi azért élt panasszal a vádhatóságnál, mert a korábban ismeretlen elkövető ellen tett feljelentését a Gödöllői Rendőrkapitányság elutasította.

S. A. L. azért fordult a rendőrséghez, majd a feljelentése elutasítását követően az ügyészséghez, mert az Erste Bank Hungary Zrt.-vel korábban deviza alapú fogyasztói kölcsönszerződést kötött, amelytől évekkel később elállt.
Az erről szóló teljes bizonyító erejű magánokiratot az Erste Bank képviselője 2015. május 27-én átvette. Öt hónappal később, 2015. október 16-án az Erste Bank képviseletében eljáró személyek dr. Viszoki Szilvia közjegyző előtt – az adós szerződésszegésére hivatkozva – a kölcsönszerződést azonnali hatállyal felmondták, egyben felszólították az adóst arra, hogy a felmondási nyilatkozat kézhezvételétől számított nyolc napon belül egyenlítse ki a hitelezővel (bank) szemben fennálló teljes tartozását.

A feljelentés szerint a bank részéről eljáró személyek megtévesztő magatartása – elhallgatták a közjegyző előtt, hogy a hitelszerződéstől az adós már elállt – következményeként került sor a közjegyzői okirat, majd ezt követően dr. Anka Tibor közjegyző részéről a pénzkövetelés végrehajtását célzó közokirat, valamint dr. Rádonyi Dénes közjegyző részéről a zálogjog érvényesítésére irányuló végrehajtási záradék elkészítésére. Az ügyben keletkezett iratokat a Gödöllői Járási Ügyészség megvizsgálta, és megállapította, hogy S. A. L. – a feljelentés elutasítása miatt tett – panasza alapos.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

A Privatkopo.hu az ügyben megkereste az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatát, amely azt közölte a bűnügyi portállal, hogy „az ügyben a Gödöllői Rendőrkapitányság folytat eljárást ismeretlen tettes ellen.

loading…


 

A folyamatban lévő büntetőeljárásról nem áll módukban bővebb tájékoztatást adni." – Amennyiben a bank az elállást követő felmondás után végrehajtási záradékkal végrehajtási eljárást is kezdeményezett, abban az esetben a bank részéről a csalás bűncselekmény tényállása valósulhat meg, emiatt került sor a nyomozás elrendelésére – magyarázta a bűnügyi portálnak dr. Gulya Tibor devizahiteles-szakértő. – A nyomozati cselekmény, azaz a nyomozás elrendelése igazolja a tényt, hogy a bank nem képes polgári jogilag a deviza alapú hitelekre általunk kidolgozott jogi megoldásokkal szemben érdemi, polgári jogi „ellenlépést” kidolgozni, ezért – most már igazoltan – bűncselekmény elkövetésével tudta csak megakadályozni a munkánk nyomán kialakított polgári jogi következmények érvényesülését, és az adós jogait ez által elvenni.

Az AXA Bank is trükközött. Egy másik devizahitelezési ügyben, amelynek nyomozati dokumentumai ugyancsak a Privatkopo.hu birtokába kerültek, A. J. tett büntetőfeljelentést – közokirat-hamisítás gyanúja miatt – ismeretlen tettes ellen. A bűnügyi iratok szerint az adós és az ELLA Első Lakáshitel Kereskedelmi Bank Zrt., az AXA Bank Europe S.A. Magyarországi Fióktelepének jogelődje, mint hitelező között 2006-ban jött létre kölcsönszerződés, valamint ingatlanjelzálogjog-szerződés.

A férfi a kölcsönszerződéstől írásbeli nyilatkozattal elállt, az erről szóló nyilatkozatot a pénzintézet munkatársa 2015. június 2-án átvette, amelyről átvételi elismervény készült. Az adós írásos elállásában jelezte a bank felé, hogy a törvényben meghatározott elszámolási kötelezettségének eleget kíván tenni. A hitelező pénzintézet A. J. szerződéstől történő elállási nyilatkozatát bíróság előtt nem támadta meg.

loading…


FIGYELEM! Sokan jeleztétek, hogy a Facebook folyamatosan korlátozza a bejegyzéseink láthatóságát. Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldal tetejére a "Tetszik/Liked" gombra és pipáld ki, valamint a "követed" gombnál állítsd be a "megjelenítés elsőként" opciót, hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE!

Fél évvel később, 2016. január 8-án az AXA Bank Europe S.A. Magyarországi Fióktelepe, mint az az ELLA Első Lakáshitel Kereskedelmi Bank Zrt. jogutódja a kölcsönszerződés bank általi felmondásáról közjegyzői okiratot állíttatott ki dr. Gosztonyi Júlia közjegyzővel. Tette ezt úgy, hogy az adós már korábban elállt a szerződéstől, amelyet a pénzintézet jogi úton nem támadott meg, így már megszűnt kölcsönszerződés vonatkozásában nyilatkozott a hitelező, nem tájékoztatva a közjegyzőt arról, hogy az adós a szerződéstől már korábban elállt, és „megtámadás” hiányában a szerződés megszűnt. Mindezek alapján felmerült az alapos gyanúja annak, hogy a bank képviselője megtévesztette dr. Gosztonyi Júlia közjegyzőt, amikor részére valótlan adat, tény közokiratba foglalására adott megbízást, azzal a céllal, hogy kötelezettséget létesítsen vagy megváltoztasson.

A bűnügyi portál információja szerint az ügyben a BRFK XIII. kerületi Rendőrkapitánysága folytat nyomozást – egyelőre ismeretlen tettes(ek) ellen.

[good_old_share]

loading…


Read previous post:
A TE BANKOD IS TISZTESSÉGTELEN?
A TE BANKOD IS TISZTESSÉGTELEN?

A TE BANKOD IS TISZTESSÉGTELEN? [good_old_share] Pünkösdi Plakát Pótlás. Néhány bankról leszedték a tegnapi figyelemfelhivó plakátokat. Ez okot adott egy...

ITT OLVASHATÓ A BANK ELLENI FELJELENTÉS.
ITT OLVASHATÓ A BANK ELLENI FELJELENTÉS.

ITT OLVASHATÓ A BANK ELLENI FELJELENTÉS. [good_old_share] Rendőrségi feljelentés CSALÁSÉRT az R... Bank ellen!!! - Vezér-Szörényi László.   BRFK V....

Close