AUTÓHITELES SOKK

AUTÓHITELES SOKK.
loading...

AUTÓHITELES SOKK

[cn-social-icon]

Mottó: megint átverjük a "jónépet". Lassan már kezdünk hozzászokni, hogy sem a kormánynak, sem pedig az állami szerveknek egyetlen szavát sem hihetjük el.Emelkedő törlesztőrészletek, meghosszabbított futamidő, végeláthatatlan fizetés. Így összegezték az autóhitelek forintosítását lapunkhoz forduló adósok, akik már megkapták elszámolási értesítőjüket – írja az MNO.

Noha a Magyar Nemzeti Bank a legtöbb esetben 10 százalékos törlesztőrészlet-csökkenést jelzett előre, akadnak olyanok, akiknek 20-25 százalékkal kell többet fizetniük havonta, ha elfogadják a forintosítást.

Holnapig kell megérkeznie a még élő szerződéssel rendelkező autóhitelesek számára az elszámolási értesítőnek, ami megmutatja a jelenlegi, valamint a forintosítást követő helyzetet, vagyis azt, hogyan alakulnak át fizetési kötelezettségeik, ha élnek a forintosítás lehetőségével. Az ügyfeleknek egy hónapjuk van arra, hogy döntsenek arról, ha nem kérik a forintosítást.

loading...

Az adósok egy része már megkapta a papírt, de a számokat áttekintve sokan közülük nem érzik megmentve magukat. Lapunkhoz forduló autóhitelesek szinte kivétel nélkül arról számoltak be, hogy törlesztőrészletük növekedett, és a visszafizetés futamidejét is akár 3-4 évvel meghosszabbította a bank.

A Merkantil Bank egyik adósa például egy Peugeot 206-ost vásárolt 2007-ben. A kölcsönszerződést 10 éves futamidőre kötötték meg, ennyi idő alatt kellett volna a felvett 2,6 millió forintot visszafizetnie havi 30 ezer forintos törlesztőrészletek mellett.

Egy Mercedest is vehetett volna

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

A forintosítás után viszont 20 százalékkal kell többet fizetnie havonta, vagyis 36 ezer forintot, de a futamidőt is meghosszabbították három évvel, így 2020-ig kell törleszteni a kölcsönt. Ugyanezen pénzintézet egy másik adósának 25 százalékkal emelkedik a törlesztőrészlet összege, 24 ezer helyett 30 ezer forintot kell fizetnie a banknak. Utóbbi autóhiteles egy Suzuki Swiftet vásárolt 2008-ban, szintén tízéves futamidő mellett, neki 2022-ig, vagyis négy évvel tovább kellene fizetnie a megemelt részleteket. Ráadásul a felvett kétmillió forint után neki csaknem hatmilliót kell visszaadni a banknak, s ha ehhez hozzáadja a vásárláskor befizetett egymilliós önrészt, akkor összesen hétmillió forintot fizet a futamidő végére a Suzukiért.

A Budapest Autófinanszírozási Zrt. egyik ügyfele is minden jel szerint pórul jár az adósmentéssel. Ő 2,2 millió forintot vett fel egy középkategóriás Volkswagen Golf megvásárlásához. Mára 4,5 milliót törlesztett, de a pénzintézet számítása szerint további milliókat kell fizetnie. Esetében ugyan nem emelkedett a törlesztőrészletek összege, de a futamidő évekkel lett hosszabb. Az adós szerint akár egy Mercedest is vehetett volna autója árából.Mindez azért érdekes, mert korábban a nemzetgazdasági miniszter és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) képviselői is azt hangsúlyozták, hogy az adósok jól fognak járni a forintosítással. Emlékezetes, Binder István, az MNB felügyeleti szóvivője az állami televízióban beszélt arról, hogy az adósok döntő többsége azt fogja látni, hogy kedvező lehetőség számukra a forintosítás. Hangsúlyozta, mintegy 10 százalékos törlesztőrészlet-csökkenést jelent a rögzített árfolyamon való átváltás, ami megegyezik az ingatlanokra felvett devizahitelek forintosítási árfolyamával.

A szóvivő az előnyök között említette azt is, hogy az adósok megszabadulnak az árfolyam-ingadozástól, a kiszámíthatatlan havi törlesztőrészletektől, amit kiszámítható, forintalapú hitelezés vált fel.

Tisztelt Olvasónk!
A Facebook egy ideje korlátozza a nem fizetős postok láthatóságát, ez azt jelenti, hogy a Facebookon közzétett cikkek negyed annyi embert érnek el, mint korábban.
Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a "Tetszik/Liked" gombra és pipáld ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE: https://www.facebook.com/pages/Nemzeti-Civil-Kontroll/342783665741979 [cn-social-icon]

Read previous post:
DEVIZAJOGI TÁJÉKOZTATÓ AZ ELÁLLÁSRÓL – DR. KRISTON.
DEVIZAJOGI TÁJÉKOZTATÓ AZ ELÁLLÁSRÓL – DR. KRISTON

Tisztelt Nagyszámú Érdeklődő! [cn-social-icon] DEVIZAALAPÚ KÖLCSÖNSZERZŐDÉS ELÁLLÁSSAL TÖRTÉNŐ MEGSZÜNTETÉSE a szerződéskötés napjára visszamenőleges hatállyal azt jelenti - mint többen a...

ITT A MEGOLDÁS! ÁRFOLYAMKOCKÁZAT-FIGYELJ ÉS GONDOLKODJ!
ITT A MEGOLDÁS! ÁRFOLYAMKOCKÁZAT-FIGYELJ ÉS GONDOLKODJ!

ITT A MEGOLDÁS! ÁRFOLYAMKOCKÁZAT-FIGYELJ ÉS GONDOLKODJ! [cn-social-icon] Az árfolyamkockázattal és a Kúria ezzel kapcsolatos döntésével már rengeteg cikkben foglalkoztunk. Most...

Close