BANKÁROK BAJBAN. ÖSSZEOMLIK A PÉNZÜGYI RENDSZER?

BANKÁROK BAJBAN. ÖSSZEOMLIK A PÉNZÜGYI RENDSZER?

BANKÁROK BAJBAN. ÖSSZEOMLIK A PÉNZÜGYI RENDSZER?

[good_old_share]


loading...

Borul a bili? Vajon mi lesz ennek a vége? Beindul a dominó effektus? Borul a pénzügyi rendszer-már amennyiben a globális piramisjátékot pénzügyi rendszernek lehet nevezni…
A Portfolio weboldalán jelent meg az alább olvasható cikk, amely a pénzvilág szempontjából komoly aggodalomra adhat okot.

"A Bankcsapda Érdekvédelmi szervezet máris véleményezte a Portfolio által közölt cikket:

…csak egy lépésre vagyunk attól a botránytól, hogy az árfolyamok elleni manipuláció, az államok és jegybankok (spekulációs) tevékenységével összefüggő lépések sorozatának köszönhető!

Ugyanezt le lehet írni az Európai Jegybankkartell minden egyes tagjáról, nem utolsó sorban a Magyar Állam és a Magyar Nemzeti Bank csalárd tevékenységéről is!"

loading...

Íme, a cikk:

 

Botrány a kamatok körül: a kormány és a jegybank is nyakig benne van.

Nemcsak saját üzleti érdekeikből, hanem a brit jegybank és a kormány nyomására is manipulálták a londoni bankközi kamatlábakat (Libor) a brit bankok – bizonyítja egy BBC birtokába került felvétel.
A 2008-as felvételen a Barclays egyik vezetője, Mark Dearlove azt kéri kolllégájától, Peter Johnsontól, hogy a bank hivatalos jelentésében a valóságosnál alacsonyabb adatot közöljön a bankközi hitelfelvétel költségére vonatkozóan, ugyanis "nagyon komoly nyomás" neheződik rájuk a brit kormánytól és a Bank of Englandtől, hogy lejjebb szorítsák a Libort.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

A Bank of Englandet is idézi a riport: a jegybank szerint 2008-ban még nem létezett szabályozás a Liborra és más globális benchmarkokra vonatkozóan. A jegybank emlékeztetett: a Liborral kapcsolatos szabálytalanságok feltárása során segédkezett a Súlyos Csalások Irodája (SFO) nevű hatóságnak az elmúlt években.

loading…


A bankok több mint 9 milliárd dollárnyi bírságot fizettek az elmúlt években azért, mert saját üzleti érdekeiknek megfelelően manipulálták a Libort. Azért tudtak ezen nyerni, mert több ezer dollárnyi pénzügyi termék árazása a Liborhoz kötött.

Neked mi a véleményed? Globális szinten mennyire stabil a pénzügyi rendszer? Szerinted van esély a teljes összeomlásra? Milyen következményekkel járna az, ha bedőlne a globális pénzügyi rendszer? [good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
HOL A SEGÍTSÉG, HA KOPOG A VÉGREHAJTÓ?
HOL A SEGÍTSÉG, HA KOPOG A VÉGREHAJTÓ?

HOL A SEGÍTSÉG, HA KOPOG A VÉGREHAJTÓ? [good_old_share] A kormány megállapodott a bankok érdekében az EBRD-vel. A bankszövetséggel is megkötötte...

TÁRGYALÁSON: KÉRDÉSEK A BANKÁRHOZ.
TÁRGYALÁSON: KÉRDÉSEK A BANKÁRHOZ.

TÁRGYALÁSON: KÉRDÉSEK A BANKÁRHOZ. [good_old_share] Dr. Marczingós László Ügyvédi Iroda -   Amikor egy perben egy bankárt kell kihallgatni tanúként,...

Close