BANKÁROK BAJBAN. ÖSSZEOMLIK A PÉNZÜGYI RENDSZER?

BANKÁROK BAJBAN. ÖSSZEOMLIK A PÉNZÜGYI RENDSZER?

BANKÁROK BAJBAN. ÖSSZEOMLIK A PÉNZÜGYI RENDSZER?

[good_old_share]


Borul a bili? Vajon mi lesz ennek a vége? Beindul a dominó effektus? Borul a pénzügyi rendszer-már amennyiben a globális piramisjátékot pénzügyi rendszernek lehet nevezni…
A Portfolio weboldalán jelent meg az alább olvasható cikk, amely a pénzvilág szempontjából komoly aggodalomra adhat okot.

"A Bankcsapda Érdekvédelmi szervezet máris véleményezte a Portfolio által közölt cikket:

…csak egy lépésre vagyunk attól a botránytól, hogy az árfolyamok elleni manipuláció, az államok és jegybankok (spekulációs) tevékenységével összefüggő lépések sorozatának köszönhető!

Ugyanezt le lehet írni az Európai Jegybankkartell minden egyes tagjáról, nem utolsó sorban a Magyar Állam és a Magyar Nemzeti Bank csalárd tevékenységéről is!"

Íme, a cikk:

 

Botrány a kamatok körül: a kormány és a jegybank is nyakig benne van.

Nemcsak saját üzleti érdekeikből, hanem a brit jegybank és a kormány nyomására is manipulálták a londoni bankközi kamatlábakat (Libor) a brit bankok – bizonyítja egy BBC birtokába került felvétel.
A 2008-as felvételen a Barclays egyik vezetője, Mark Dearlove azt kéri kolllégájától, Peter Johnsontól, hogy a bank hivatalos jelentésében a valóságosnál alacsonyabb adatot közöljön a bankközi hitelfelvétel költségére vonatkozóan, ugyanis "nagyon komoly nyomás" neheződik rájuk a brit kormánytól és a Bank of Englandtől, hogy lejjebb szorítsák a Libort.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

A Bank of Englandet is idézi a riport: a jegybank szerint 2008-ban még nem létezett szabályozás a Liborra és más globális benchmarkokra vonatkozóan. A jegybank emlékeztetett: a Liborral kapcsolatos szabálytalanságok feltárása során segédkezett a Súlyos Csalások Irodája (SFO) nevű hatóságnak az elmúlt években.

loading…


A bankok több mint 9 milliárd dollárnyi bírságot fizettek az elmúlt években azért, mert saját üzleti érdekeiknek megfelelően manipulálták a Libort. Azért tudtak ezen nyerni, mert több ezer dollárnyi pénzügyi termék árazása a Liborhoz kötött.

Neked mi a véleményed? Globális szinten mennyire stabil a pénzügyi rendszer? Szerinted van esély a teljes összeomlásra? Milyen következményekkel járna az, ha bedőlne a globális pénzügyi rendszer? [good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM