Az ügyvédi munkadíj tartalma

dr. Szabó V. László ügyvéd, munkadíj, devizahitel, Nemzeti Civil Kontroll, Az ügyvédi munkadíj tartalma

Az ügyvédi munkadíj tartalma

Ha az ügyvéd és a megbízó megállapodnak egymással akkor az ügyvéd a munkadíj fejében az alábbiakat vállalja.

– Átnézi az ügy előzményi iratait

– Beszerezteti az ügyféllel  a banktól a még szükséges iratokat (arra, hogy az ügyvéd saját maga szerezze be külön megállapodást lehet kötni)

– Felveszi a kapcsolatot a számításokat végző szakértővel,hogy mi lesz a keresetben és ahhoz milyen számításokra van szüksége

– Segít az adósnak elkészíteni a költségkedvezmény kérelmet

– Átbeszéli  az adóssal azt  , hogy a szerződéskötés hogy zajlott le, tanácsokkal látja el.

– Megszerkeszti a keresetlevelet, felszereli mellékletekkel.

loading...

– Elektronikusan beadja a bíróságra a beadványt.

– Amennyiben a bíróság hiánypótlást rendel el akkor annak eleget tesz. 

– Válaszol a banki ellenkérelemre.

– Ha közben végrehajtási eljárás is folyamatban van akkor intézkedik a végrehajtás felfüggesztése iránt.– Külön kérelemre vállalja, hogy a végrehajtóval közvetlenül tartja a kapcsolatot.

– A szükséges mértékben konzultál a megbízóval.

– A tárgyalásra felkészül, és felkészíti az adóst is.

– A tárgyalás alkalmával ügyfele érdekét képviseli , figyel arra, hogy a bíró, a banki ügyvéd ne hozza lehetetlen helyzetbe az adóst.

– Az ügyfél kérelmére egyezségi ajánlatot tesz a banknak , külön megállapodás alapján az egyezségi tárgyalásokon szakmai hátteret biztosít.

– Folyamatosan figyelemmel kíséri a hazai és az uniós ítéleteket , a joggyakorlat fejlődését és ezeket az ügyben felhasználja.

– A másodfokú eljárásban fellebbezést készít vagy fellebbezési ellenkérelmet ír.

– Az ügyelet érintő iratokat elektronikus úton megküldi a megbízónak.

– Az esetleges Kúria előtti eljárás nem tartozik a megbízás keretei közé, arra a feleknek külön megállapodást kel kötniük.

– A megbízás ideje alatt a szükséges mértékben tanácsokkal látja el az ügyfelet a bank vagy a követeléskezelő által kezdeményezett egyéb eljárásokkal kapcsolatban.

Az ügyvédi megbízás tartalma ügyvédenként  eltérő. Dr.Szabó V. László ügyvéd

Facebook hozzászólások

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM