FRISS! „DEVIZAHITELEK”-MÉGIS VIZSGÁLÓDIK A KÚRIA!

FRISS! „DEVIZAHITELEK”-MÉGIS VIZSGÁLÓDIK A KÚRIA!

FRISS! „DEVIZAHITELEK”-MÉGIS VIZSGÁLÓDIK A KÚRIA!


[good_old_share]

Új fejlemények! Korábban Dr. Kriston István ügyvéd, európajogi (pénzügyi) szakjogász két nyílt levelet is eljuttatott a Kúria jogegységi Tanácsához, valamint annak elnökéhez, az úgynevezett devizahitelek, vagy deviza alapú hitelek kapcsán.
A nyílt leveleket ide kattintva, valamint ide kattintva olvashatod.

Az iratokra most válasz érkezett Dr. Darák Pétertől.

Dr. Kriston István ügyvéd, európajogi (pénzügyi) szakjogász:

– kérem megosztani –

KÚRIA ELNÖKÉNEK VÁLASZA

DR. KRISTON ISTVÁN ÜGYVÉDNEK

A KÚRIA ELNÖKE

2016. El. I. H. 543 -60. szám

Dr. Kriston István ügyvéd úrnak

E-mail: drkristonugyved@gmail.com

Tárgy: tájékoztatás

Tisztelt Ügyvéd Úr!
2016. november 23-án kelt, újabb nyílt levelében megfogalmazott, a devizaforrás beszerzésének kötelmi jogi minősítésével kapcsolatos állásfoglalását, továbbá a 2016. november 25-én kelt, korábbi nyílt levelének kiegészítésében foglalt, az árfolyamkockázat adósra telepítésének uniós jogba ütközésével, továbbá a forint-deviza kamatkülönbözet és a forint-deviza árfolyam-különbözet közötti összefüggéssel (kamatparitás) kapcsolatos észrevételeit köszönöm, azokat a Kúria Polgári Kollégiuma tanulmányozni fogja.

Budapest, 2016. december 21. napján

Üdvözlettel:

Dr. Darák Péter

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/
[apss_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM