AUTÓ-“HITELESEK” FORDULTAK AZ MNB-HEZ

AUTÓ-"HITELESEK" FORDULTAK AZ MNB-HEZ.

Autóhitelesek fordultak az MNB-hez

Eddig 80 autóhiteles fordult a Magyar Nemzeti Bankhoz (MNB), amely március elején bejelentette: minden autóhitelesnek tájékoztatást ad arról, hogy a 2010 előtt kötött gépkocsi-hitelszerződését aláíró kereskedőnek volt-e joga eljárni a pénzintézet helyett – írta a Magyar Nemzet.

A lap pénteki számában emlékeztetnek arra is, hogy az MNB felhívta a figyelmet: az esetleges jogvitát a bíróságon kell rendezni, és a szerződések érvénytelenségét sem mondhatja ki a jegybank.

loading...


A témával kapcsolatos korábbi cikkek:

AUTÓHITELESEK FIGYELEM! A BANKOK GÁTLÁSTALANUL TRÜKKÖZNEK!

MEGSZÓLALT AZ MNB AZ AUTÓ-”HITELES” SZABÁLYTALANSÁGOK ÜGYÉBEN

A 2010 előtti szabályozás szerint kétféle felhatalmazást adhattak a bankok a kereskedőknek, az egyik szerint aláírhatták a hitelszerződést a bank nevében, a másik szerint azonban csak a szerződés létrejöttének elősegítésére kaptak jogosítványt.
A lap szerint az MNB adataiból az derül ki, hogy a legnagyobb hitelközvetítő pénzintézetek csak elvétve álltak kapcsolatban olyan autókereskedőkkel, akik jogosultak voltak szerződéskötésre.

Emlékeztetnek arra is, hogy a Fővárosi Törvényszék egy ügyben már érvénytelenített egy autóhitel-szerződést, amelyet egy arra nem jogosult autókereskedő írt alá.


Forrás: MTI, Világgazdaság

loading...
Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
"DEVIZA"-"HITELEK"-LEGFŐBB ÜGYÉSZSÉGI FELJELENTÉS A NYILVÁNOSSÁG BEVONÁSÁVAL.
“DEVIZA”-“HITELEK”-LEGFŐBB ÜGYÉSZSÉGI FELJELENTÉS A NYILVÁNOSSÁG BEVONÁSÁVAL

BUDAPESTI RENDŐR-FŐAPITÁNYSÁG II. kerületi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztály Vizsgálati Alosztály I. B U D A P E S T Ü.i.: Haraszti...

"DEVIZAHITELEK"-NYÍLT LEVÉL AZ ALKOTMÁNYBÍRÓSÁGNAK.
“DEVIZAHITELEK”-NYÍLT LEVÉL AZ ALKOTMÁNYBÍRÓSÁGNAK

Tisztelt Alkotmánybíróság ! Alulírott Falus Zsolt Ferenc magyar állampolgár (1171. Budapest, Zrinyi utca 121.), mint a Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet...

Close