ÁRFOLYAMKOCKÁZAT UTÁN JÖN A KAMATKOCKÁZAT

ÁRFOLYAMKOCKÁZAT UTÁN JÖN A KAMATKOCKÁZAT!

ÁRFOLYAMKOCKÁZAT UTÁN JÖN A KAMATKOCKÁZAT


Az adósok örülhetnek, hogy ha forintra váltják a hitelüket – (már aki ennek örül a piaci árfolyam mellett, és főleg úgy, hogy az eddig befizetett pénzüket egyszerűen ellopják). Gondolhatják, hogy akkor nem kell többé a magyar fizetőeszköz árfolyam-ingadozása miatt aggódniuk. Üröm az örömben, hogy komoly piaci gondok mellett elszállhat viszont a most alacsony kamat.Tegnap a forint erőteljesen vergődött a feltörekvő piacokat érintő hatások miatt, és van olyan előrejelzés, nem is egy, amely jövőre is árfolyamromlást jelez. Ami a forintra váltott devizahiteleket már nem érinti majd.

Az Azénpénzem.hu cikke szerint azonban a forint kamatokkal még meggyűlhet az adósok baja, ha komoly piaci gondok lesznek. A lap felhívta rá a figyelmet, hogy a Magyar nemzeti Bank iránymutatása szerint „a referenciakamat minden esetben kellően likvid, rövid kamat lehet". Vagyis általánossá válhat szerintük a háromhavi, vagy akár ennél rövidebb kamatkövetés, nemcsak a devizahiteleket leváltó forinthiteleknél. Ami azt jelenti, hogy viszonylag hamar átárazódnának a hitelek, ha változik a jegybanki alapkamat.

Hogy változik-e, azzal kapcsolatban a tegnapi kamatdöntés után az MNB azt jelezte, hogy tartósan alacsony szinten tartanák az alapkamatot. Ha így lesz, akkor egyelőre nem lesz gond. De ha a keddihez hasonló pénzpiaci viharok jönnek, akkor kérdés, hogy azokat mennyire állja majd az igen sérülékeny magyar pénzpiac.Mindenesetre a lap által megkérdezett szakértő szerint aki teheti, továbbra se feszítse ki a hitellel a családi költségvetést. – Hír24

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM