A FORINT FORINTOSÍTÁSA – VITAINDÍTÓ

A FORINT FORINTOSÍTÁSA - VITAINDÍTÓ.

A FORINT FORINTOSÍTÁSA – VITAINDÍTÓ

Balog István – Olvassátok végig feltétlen,és véleményezzétek!

Amit most ide ki írtam nem az egyedüli véleményem, közös munka eredménye,és biztosan lehet még az irányt bővíteni.Szeretnénk ha minden bele kerülne ami fontos,és elkerülte a figyelmünket, esetleg azért mert mi nem vagyunk érintettek egy egy kérdésben, de attól még foglalkozni kell vele.
Balog István

A tüntetések fő követelései

Figyelem! Banki károsultak. A forintot nem lehet forintosítani. Elszámolni a rendelkezésre bocsájtott pénz lehet és kell! Az elszámolásban már az első hónaptól kezdve jelentkeznie kell a tőke csökkenésnek.

Nem fekszünk le a bankoknak,és a kormánynak sem. Ettől jobban már ez az ország nem tud tönkre menni, itt kell megálljt parancsolni! Ha ezt nem tesszük meg most a napokban, akkor megszűnünk létezni.
Minden adott a rendezéshez, csak egy dolog hiányzik, ti magatok a károsultak az utcákról. Elég a nyafogásból, a félelemből, a megaláztatásból. Itt a cselekvés pillanata.

A további követelések szoros összefüggésben vannak ok és okozati megvilágításban, a kialakult rabló pénzügyi helyzettel, és állítom, hogy minden a kifosztó bankok, ésaz őket kiszolgáló politikai elit miatt van. Éppen ezért közösen minden érintet és elnyomott állampolgár, egyszerre kell, hogy mozduljon, mindenki mindenkiért!
Tegyük ezt, civilként! Nem kellenek a szakszervezetek, mert eddig csak kussoltak, a hatalom kezéből ettek. Ne ők irányítsanak minket, legyünk végre felnőttek, tudjuk mi a jó a családunknak, és ami jó a családunknak az jó ez egész társadalomnak, mert egy ország gerince a családok, és azok tartják fen az államot.

Mindent előröl kell kezdenünk, országépítést, mert teljesen szét hordták,elárultak minket önös érdekeikért. Nem maradhat el a felelősségre vonás.

Nem lehetünk kishitűek! Ez a Magyar Nép képes újra felállni! Minden adott egy új virágzó ország felépítéséhez. Természeti adottságaink, Szellemi tudásunk,és dolgozni vágyó, emberek akik tisztességes bérből meg tudnának élni. Mert azt nyugodtan állíthatjuk, hogy ma nincsenek tisztességes bérek, csak a lehúzás mindenűt.

A következő társadalmi igények, felsorolása következik. 
Mint az elején írtam minden-mindennel összefüggésben van, ezért nem lehet csak egy témakörben az utcára menni. Az egész társadalmat érintő problémákról kell beszélni.

1.Követeljük a szociális megszorítások eltörlését . A rokkant nyugdíjak visszaállítását ,nyugdíj korhatár csökkentését, a rehabilitációs vizsgálatok csak indokolt esetben történő
elrendelését. A mély szegénység a gyermekéhezés azonnali felszámolását. A családi pótlék munkához kötött folyósításának tervezetének azonnalieltörlését.
2. Magyarország tag kötelezettségeinek felülvizsgálatát azonnali újratárgyalását ( NATO EU … )

3.Követeljük a kormány visszahívásának jogi lehetőségeinek feltételeinek azonnali kidolgozását bevezetését. A képviselők kormánytagok miniszterek juttatott magas végkielégítések azonnali eltörlését , a képviselők fizetésének csökkentését , bónusz juttatásaik azonnali befagyasztását . A méltatlanul felvett megítélt végkielégítéseknyugdíjak ( Pl Smidth Pál volt köztársasági elnök nyugdíj ház sofőr méltatlanná vált plágiumbotránya miatt ) felülvizsgálatát!

4.A választási törvények felülvizsgálatát, a visszaélésre alkalmas jogszabályok azonnali eltörlését , szavazati jogot csak a Magyarországonélő magyar állampolgárok kapjanak .
 

5.A lakhatás biztosítása minden rászoruló nehéz helyzetben lévő magyar család részére , az ívó víz alanyi jogon járjon minden egyes Magyar állampolgárnak .

6.Minden alapvető élelmiszer és a lakossági energia (áram táv hő- gáz –tűzifa- szén áfájának 5% ra való csökkentése.

7.A közbeszerzési beruházások pályázatok beszerzések átláthatóságának biztosítása, a már lezárt megvalósult folyamatban lévő pályázatok beszerzések beruházások titkosításának feloldása.( autópálya építések, stadionépítések PAKS 2 …..

8. A minimálbér összegét a mindenkori aktuális létminimum összegére való emelését.

9. A mezőgazdaság támogatási rendszerének felülvizsgálatát, az új föld pályázatok felülvizsgálata a jogtalanságok feltárása jogorvoslata.

10.A jelenlegi parlament működésének meg reformálása átalakítása (civilek részvétele beleszólása a kormány döntések meghozatalánál) kizárólag Civil politikai pártokhoz nem köthető személyek kinevezése bizonyos állami pozíciók betöltésére. (köztársasági elnök, MNB elnök, Alkotmány bírák, legfőbb ügyészség, honvédelmi minisztérium, belügyminisztérium, rendőrség.
 

11.A külszolgálaton résztvevő magyar katonák azonnali hazahívása.

12.A rendszerváltás utáni kormányok képviselők miniszterek teljes átvilágítása számonkérése, a velük kapcsolatos ügyek titkosításának feloldása.

13.A Magyarországon tartózkodó menekülteknek fent tartott táborok azonnali felszámolása ,vagy a táborok zárttá tétele . És ezzel egy időben a rászoruló nincstelen honfitársaink részére az állam ugyan úgy lakhatást , és ugyanolyan szociális ellátást biztosítson legalább , 
mint a menekülteknek. – Balog István (vitaindító, véleményezzétek)

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM