AMIKOR EGY BÍRÓ KITÁLAL.

AMIKOR EGY BÍRÓ KITÁLAL.

AMIKOR EGY BÍRÓ KITÁLAL.

[good_old_share]


Sötét, pártállami időket idézhet elénk az a kép, amely napjainkban a jogkereső devizakárosultakat fogadja a bíróságokon.
Sajnos rendkívül kevés a kivétel! Emlékezhetünk arra, hogy nemrég a magyar bírákat banki érdekekből arra oktatták, hogy miként lehet a deviza-károsultak jogi érveit hatásosan „kilőni”.

loading...

Sajnos ez a gyakorlat a jogállam alapjait veri szét és ez ellen semmit sem tesznek a kormánypártok.

Kitálalt az egyik bíró, aki szerint önkény van a bíróságokon.

Handó Tünde nagyon tehetséges ember, bíró, vezető, de az a centralizáció és önkény, amit megvalósított, minden erényét, és kezdeti eredményét lerombolta.

– mondta az Országos Bírói Hivatal elnökéről Szepesházi Péter, a Budai Központi Kerületi Bíróság bírája. Az igazságszolgáltatás rendszerét és Handót nyilvános fórumokon rendszeresen bíráló Szepesházi ezúttal a 444-nek adott interjút.

Szepesházi főbb állításai a hazai igazságszolgáltatásról:Nem illik bírálni. "Csak a sikerekről lehet beszámolni, az 50-es évek termelési regényeit idézve. Félelem van, és ehhez nem akarok alkalmazkodni, mert megöli a lelket."

loading...

Handó indokolatlanul nyilvánít eredménytelennek vezetői pályázatokat. "Előfordulhat egy szervezetben, hogy egy pozícióra nincs megfelelő jelölt, de hogy ennyiszer, ráadásul olyan embereknél, akik korábban alkalmasak voltak vezetőnek, ez kicsapta a biztosítékot."

"Ha nem a pályázaton dől el, hogy kiből lesz vezető, hanem olyan kerül pozícióba, aki nem pályázott, akit Handó Tünde nevezett ki egy évre, akkor csorbul az állampolgár érdeke, mert nem biztos, hogy a legszakmaibb ítéletet kapja."

Szerinte vannak témák, ahol "meg tömegesen születnek olyan ítéletek, amikkel nagy a baj, nem is az eredményükkel, hanem a gyakran sematikus jelleggel". Példának a devizahitelesek ügyeit említette.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

"Olyan devizahiteles szerződésekről is kell dönteni, ahol akár a szerződés tartamában, akár a tájékoztatásban az árfolyam-kockázattal kapcsolatban a fogyasztóvédelem minimuma sem érvényesült."
"Ha önkritikát gyakorol az elvtárs, akkor még egy ideig megúszhatja. Én egy idő után erre azt mondtam, hogy nem. Rájöttem, hogy ez megöli a lelket."

"Ha az ember megnézni az Országos Bírói Tanács legutóbbi pár ülésének a jegyzőkönyvét, akkor azt látja, hogy nagyon elszaporodtak a kritikus hangok, már-már úgy működik a tanács, mint a bírák parlamentje, egyébként nagyon helyesen. Lehet, hogy az ott felszólaló vezetők pozitív motivációja más, mint az enyém, vagy éppen velem szemben is kritikusak, de szerintem most robbanás közeli a helyzet."

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
A TITOK-HOGYAN JÖTT LÉTRE A BITCOIN?
A TITOK-HOGYAN JÖTT LÉTRE A BITCOIN?

A TITOK-HOGYAN JÖTT LÉTRE A BITCOIN? [good_old_share] Vezér-Szörényi László, a német kormány bankjának volt tanácsadója, Banki informatikus, pénzügyi rendszermérnök. -...

KI AKADÁLYOZHATJA MEG A DEVIZAKÁROSULTAK MEGMENTÉSÉT?
KI AKADÁLYOZHATJA MEG A DEVIZAKÁROSULTAK MEGMENTÉSÉT?

KI AKADÁLYOZHATJA MEG A DEVIZAKÁROSULTAK MEGMENTÉSÉT? [good_old_share] A „megmentés” kifejezés ebben az esetben nem pontos, ugyanis a videóban is elhangzó...

Close