A TITOK-HOGYAN JÖTT LÉTRE A BITCOIN?

A TITOK-HOGYAN JÖTT LÉTRE A BITCOIN?

A TITOK-HOGYAN JÖTT LÉTRE A BITCOIN?

[good_old_share]


Vezér-Szörényi László, a német kormány bankjának volt tanácsadója, Banki informatikus, pénzügyi rendszermérnök. – Most olyan dolgot szellőztetek meg, ami kuriózum az egész világon. Senki eddig nem írt arról, hogy KI, vagy KIK hozták létre a Bitcoin kriptodevizát és főleg azt nem, hogy miért.
Eddig senki nem tudta, hogy ki és mi áll mögötte. A világ elhűlten tapasztalja, hogy a Bitcoin (a továbbiakban BTC) lassan a 6000 szeresét éri annak, mint ami a 10 évvel ezelőtti kezdeteknél volt.

loading...

Titkos ügynökök ezrei próbálták kifürkészni, hogy hogyan lehetne gátat szabni a világ elsö szabad és demokratikus kriptodevizája számára. Eddig sikertelenül, és reményeim szerint ez így is marad.

Ahhoz, hogy megértsük, miért hozták (hoztuk) létre a BTC-t, el kell töprengenünk azon, hogy hogyan is működik a világ monetáris rendszere. Legyen elég hozzá, hogy nagyon rosszul. Maroknyi reptil lelkületű bankár dinasztia magántulajdonában áll az egész rendszer, amelynek legfőbb feladata, hogy biztosítsa a hatalmukat és szolgaságban (adósrabszolgaságban) tartsa az egész emberiséget. Céljukat nagyon egyszerű eszközzel érték el: kisajátították a pénzteremtés monopóliumát, és a semmiből előállított magán pénzüket, a dollárt helyezték a világdeviza poziciójába.15 évvel ezelőtt egy elszánt kis csapat úgy döntött, hogy létrehoznak egy olyan pénzt, amire nincs befolyásuk a bankár dinasztiáknak.

 

Intő példa volt számukra az első digitális pénz, az e-gold esete, amelynek feltalálóját 20 évre börtönözték be mindenféle mondvacsinált okra hivatkozva. Az egész rendszernek titokban kellett működnie, senki valós identitása nem derülhetett ki, biztosnak és feltörhetetlennek kellett lennie. További szempontok voltak, hogy ne lehessen betiltani, olcsó és biztonságos legyen a működtetése, biztosítva legyen csalás ellen, és főleg, hogy lenyomja a bankárok bármilyen akcióját.

A rendszert egyetemi oktatók hozták létre a világ minden tájáról, egy titkos csapatot alkotva. Az induláshoz a szervereket a jogilag nem létezö Transznyisztriába (Moldova és Ukrajna közötti orosz sáv) telepítették, onnan indult a Bitcoin világhódító útjára. A titkosításhoz kriptológiai programokat dolgoztak ki, és az adatokat elosztott tömblánc adatbázisokban (distributed blockchain database) tárolták le a kliensek számítógépein. Mindkettő dolog zseniális volt a maga nemében.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

A projektet 2 ember irányította, az egyik Budapestről, a másik a tengerentúlról. Magát a kriptológiai eljárást az egyik magyar egyetemen dolgozták ki.

loading...
A BTC egyik létrehozóját Satoshi Nakamoto álnéven tartják nyilván. Satoshi nem létezik, magát a nevet egy 17. századi japán művésztől kölcsönözte. (hülyék kíméljenek az agymenéseikkel). Annyit mondhatok, hogy a név mögött álló ember magyar nemzetiségű amerikai állampolgár, és személyesen ismerem.

Hogy honnan tudom mindezt? Ezek után elég nyilvánvalónak kell lennie mindenki számára! Vezér-Szörényi László, a német kormány bankjának volt tanácsadója, Banki informatikus, pénzügyi rendszermérnök.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
KI AKADÁLYOZHATJA MEG A DEVIZAKÁROSULTAK MEGMENTÉSÉT?
KI AKADÁLYOZHATJA MEG A DEVIZAKÁROSULTAK MEGMENTÉSÉT?

KI AKADÁLYOZHATJA MEG A DEVIZAKÁROSULTAK MEGMENTÉSÉT? [good_old_share] A „megmentés” kifejezés ebben az esetben nem pontos, ugyanis a videóban is elhangzó...

FONTOS INFORMÁCIÓK AZ ELÉVÜLÉSSEL KAPCSOLATBAN.
FONTOS INFORMÁCIÓK AZ ELÉVÜLÉSSEL KAPCSOLATBAN.

FONTOS INFORMÁCIÓK AZ ELÉVÜLÉSSEL KAPCSOLATBAN. [good_old_share] Figyelem! Fontos link a lap alján!   Az elévüléssel már több cikkben is foglalkoztunk....

Close