ADÓSSÁGCSAPDA? AZ EMBEREK MÁR BEINTENEK A BANKOKNAK.

ADÓSSÁGCSAPDA? AZ EMBEREK MÁR BEINTENEK A BANKOKNAK.

ADÓSSÁGCSAPDA? AZ EMBEREK MÁR BEINTENEK A BANKOKNAK.


Egyszer volt Budán kutyavásár…hallottuk ezt sok „deviza”-károsulttól. A bankok eljátszották az emberek bizalmát. Ezt is sokan mondják. És tényleg!Szerencsére már egyre kevesebb embert sikerül becsapnia a bankoknak. Hiába a sok banki reklám, a propaganda, már jól érzékelhető az, hogy az emberek nagy része megtanulta: a bankokat nagy ívben kerüljük!

Erről szól az alábbi cikk is.

"Újra adósságspirálba akarja csalni a kormány az embereket" Olvasói kommentek az oldal alján!

Jó-e az, ha minél több hitelt vesz fel a lakosság? Az MNB szerint igen, ám az olvasóink egyelőre nem lelkesednek az ötletért -írja a Napi.Hu.

Az eladósodottság jó dolog, hiszen ez erős gazdaságot és hitelképességet tükröz, a túlzott eladósodottság viszont rossz dolog, mert jelentős kockázatokat hordoz – állapította meg Nagy Márton, az MNB alelnöke a Portfolio.hu Hitelezés konferenciáján.

A magyarországi bankrendszer mérlegfőösszegének évi átlagos növekedési üteme 2030-ig elérheti 11 százalékot, a vállalati hitelek évi 12 százalékkal, a kkv-hitelek 13 százalékkal, a háztartások hitelei ennél is jobban, évente 15 százalékkal nőhetnek, sőt, a lakáshitelezés még ennél is gyorsabban, évi 18 százalékkal bővülhet.

Fontos adat még, hogy ma a magyarországi háztartások csupán 32 százalékának van hitele, ez az EU-ban az egyik legalacsonyabb arány.

A tervek bizony komolyak, így arról érdeklődtünk olvasóinknál, hogy ők terveznek-e új hitelt felvenni a közeljövőben. Először az utca emberéhez fordultunk, az erről szóló kisfilmünket mutatjuk is egyből:Ezután a Facebookon fordultunk olvasóinkhoz, hogy megtudjuk, ők hogyan állnak a kérdéshez. Bár természetesen nem reprezentatív felmérésről van szó, az arány sokat mondó: a válaszadók 92,5 százaléka nyomott a nemre, mindössze 7,5 százalék az, aki bármilyen hitel felvételét tervezi.

Ezt az attitűdöt jól tükrözik a kommentek is. Ildikó kommentje például kifejezetten népszerű volt: "Szó sem lehet róla!!!!Hülyére vesznek ezek mindenkit. Több millió magyar embert becsaptak a rablóhitelező bankok. Gátlástalan törvényszegők, meglopták az ügyfeleiket."

Ezzel a hozzászólással nem volt egyedül, íme, néhány hasonló gondolatmenetet megfogalmazó komment: "Ezektől, hitelt?! Csak majd ha mindenáron hajléktalanná akarok válni!", "Isten mentsen!", "Újra adósságspirálba akarja csalni a kormány a ,,zembereket",hogy itt ragassza őket a putriban. Nem fog menni!", "virágzik az uzsora!", "Bankkal szoba allni ??? Soha", "hitelezzen nekik az atyaúristen, mert nekik még az is kevés lenne.", "Az új " devizahitel" csapdája" és így tovább.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Pozitív komment nem is érkezett, Zoltán is a hátteret próbálta kideríteni: "Valamelyik nap a Vértes András az egyik tv csatornán szépen elmagyarázta, hogy miért akarja a kormány, hogy a lakosság és a vállalkozások sok hitelt vegyenek fel. A lényege: a felvett hitel ugyan a gazdasági növekedést javítja, de a hiteleket a lakosságnak és a vállalkozásoknak kell visszafizetni, ha bármilyen nehézség jön közbe, ők fognak becsődölni, nem a kormány."

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM