ADÓSSÁGCSAPDA? AZ EMBEREK MÁR BEINTENEK A BANKOKNAK.

ADÓSSÁGCSAPDA? AZ EMBEREK MÁR BEINTENEK A BANKOKNAK.

ADÓSSÁGCSAPDA? AZ EMBEREK MÁR BEINTENEK A BANKOKNAK.


Egyszer volt Budán kutyavásár…hallottuk ezt sok „deviza”-károsulttól. A bankok eljátszották az emberek bizalmát. Ezt is sokan mondják. És tényleg!Szerencsére már egyre kevesebb embert sikerül becsapnia a bankoknak. Hiába a sok banki reklám, a propaganda, már jól érzékelhető az, hogy az emberek nagy része megtanulta: a bankokat nagy ívben kerüljük!

Erről szól az alábbi cikk is.

loading...

"Újra adósságspirálba akarja csalni a kormány az embereket" Olvasói kommentek az oldal alján!

Jó-e az, ha minél több hitelt vesz fel a lakosság? Az MNB szerint igen, ám az olvasóink egyelőre nem lelkesednek az ötletért -írja a Napi.Hu.

Az eladósodottság jó dolog, hiszen ez erős gazdaságot és hitelképességet tükröz, a túlzott eladósodottság viszont rossz dolog, mert jelentős kockázatokat hordoz – állapította meg Nagy Márton, az MNB alelnöke a Portfolio.hu Hitelezés konferenciáján.

A magyarországi bankrendszer mérlegfőösszegének évi átlagos növekedési üteme 2030-ig elérheti 11 százalékot, a vállalati hitelek évi 12 százalékkal, a kkv-hitelek 13 százalékkal, a háztartások hitelei ennél is jobban, évente 15 százalékkal nőhetnek, sőt, a lakáshitelezés még ennél is gyorsabban, évi 18 százalékkal bővülhet.

Fontos adat még, hogy ma a magyarországi háztartások csupán 32 százalékának van hitele, ez az EU-ban az egyik legalacsonyabb arány.

A tervek bizony komolyak, így arról érdeklődtünk olvasóinknál, hogy ők terveznek-e új hitelt felvenni a közeljövőben. Először az utca emberéhez fordultunk, az erről szóló kisfilmünket mutatjuk is egyből:

loading...Ezután a Facebookon fordultunk olvasóinkhoz, hogy megtudjuk, ők hogyan állnak a kérdéshez. Bár természetesen nem reprezentatív felmérésről van szó, az arány sokat mondó: a válaszadók 92,5 százaléka nyomott a nemre, mindössze 7,5 százalék az, aki bármilyen hitel felvételét tervezi.

Ezt az attitűdöt jól tükrözik a kommentek is. Ildikó kommentje például kifejezetten népszerű volt: "Szó sem lehet róla!!!!Hülyére vesznek ezek mindenkit. Több millió magyar embert becsaptak a rablóhitelező bankok. Gátlástalan törvényszegők, meglopták az ügyfeleiket."

Ezzel a hozzászólással nem volt egyedül, íme, néhány hasonló gondolatmenetet megfogalmazó komment: "Ezektől, hitelt?! Csak majd ha mindenáron hajléktalanná akarok válni!", "Isten mentsen!", "Újra adósságspirálba akarja csalni a kormány a ,,zembereket",hogy itt ragassza őket a putriban. Nem fog menni!", "virágzik az uzsora!", "Bankkal szoba allni ??? Soha", "hitelezzen nekik az atyaúristen, mert nekik még az is kevés lenne.", "Az új " devizahitel" csapdája" és így tovább.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Pozitív komment nem is érkezett, Zoltán is a hátteret próbálta kideríteni: "Valamelyik nap a Vértes András az egyik tv csatornán szépen elmagyarázta, hogy miért akarja a kormány, hogy a lakosság és a vállalkozások sok hitelt vegyenek fel. A lényege: a felvett hitel ugyan a gazdasági növekedést javítja, de a hiteleket a lakosságnak és a vállalkozásoknak kell visszafizetni, ha bármilyen nehézség jön közbe, ők fognak becsődölni, nem a kormány."

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
ÍTÉLET: KILAKOLTATÁS!
ÍTÉLET: KILAKOLTATÁS!

ÍTÉLET: KILAKOLTATÁS! [good_old_share] Bármennyire nem szeretjük, időnként sajnos az ilyen hírekről is be kell számolnunk.   Közeledik a kilakoltatási moratórium...

A DEVIZAKÁROSULTAK ELMENTEK A „FALIG”.
A DEVIZAKÁROSULTAK ELMENTEK A „FALIG”.

A DEVIZAKÁROSULTAK ELMENTEK A „FALIG”. [good_old_share] Hámori Gábor - A vitaindító helyett térjünk át a konzultációra. Az értelmes, és egymás...

Close