ADÓSKAMARA “MÁRCIUS 12 PONT”

ADÓSKAMARA "MÁRCIUS 12 PONT"

ADÓSKAMARA "MÁRCIUS 12 PONT"

[good_old_share]


FIGYELEM!  FONTOS! Oszd meg!

 

Rövid bevezető az Adóskamara 12 pontja előtt.

NCK: Sajnos tény, hogy az Adóskamara által összeállított 12 pontban szó sem esik arról a tényről, hogy a szerződéskötés során a bankok nem tájékoztatták az ügyfeleket arról, hogy valójában az ügyfél devizahitel néven egy magas kockázatokat rejtő szerződést köt, amelyet a bankok deviza-határidős ügyletekkel fedeznek le.Kriston István, Európajogi pénzügyi szakjogász Orbán Viktorhoz, Kövér Lászlóhoz, valamint Darák Péterhez írt felhívásában ennek alapján a devizajog és ítélkezési gyakorlat felülvizsgálatát kérte, amelyben megfogalmazta:

„A devizaalapú kölcsönviszony nem kölcsönszerződés, hanem egy kölcsön nyújtásával, valamint CHF/HUF és HUF/CHF devizapárokra vonatkozó árfolyamfogadással vegyes (atipikus) jogviszony.

Kovács Levente a bankszövetségi főtitkár nyilatkozata szerint – idézzük – "Az árfolyamrés tisztességessége kapcsán a főtitkár elmondta: a bankoknak nem volt svájci frank betétjük, forintbetétjük volt. Ezért a forintbetétből svájci frankot kellett csinálni: ezt hívják deviza-határidős ügyletnek, aminek van költsége. Az árfolyamrésből fedezte a bankszektor ezt a költséget."

Az Adóskamara erre a fontos elemre nem tér ki egyetlen pontban sem, pedig ez a tény a teljes szerződés érvénytelenségét is eredményezheti, hisz ez lényeges információ, melyet a bankok gondosan eltitkoltak az ügyfeleik elől.

Az átvert károsultaknak így a szerződéses akaratuk nem terjedhetett ki erre a lényeges elemre!

Így joggal vetődik fel a kérdés: Az Adóskamara a fenti állítással nem ért egyet?

Ezt a Kamarai tagságnak tisztáznia kell! További lényeges információkat IDE KATTINTVA találsz!

Adóskamara 12 pont: 1. A banki hitelek és közmű tartozások miatt elrendelt végrehajtások azonnali felfüggesztése.

 

2. DH törvények és a kúriai jogfejlesztő jogegységi határozatainak hatályon kívül helyezése, a deviza hitelezés problémáinak rendezése a spanyol, szlovén, szlovák szankciós törvények alapján.3. Közjegyzői jogsértések kivizsgálása és a közjegyzők végrehajtási záradékolási jogának azonnali megszüntetése fogyasztói kölcsön-szerződések esetében. Közjegyző állami, közhatalmi funkciót csak akkor láthasson el, ha közszolgálati jogviszonyban áll.

4. A lakhatási jogot érintő, vagy ennek megvonását eredményezhető bírósági eljárások során alanyi jogon biztosítsák a költségmentességet.

5. Önálló, elváló zálogjog, vételi jog azonnali megszüntetése.

6. Lakhatáshoz való jog alkotmányos alapjog legyen!

7. Szélesítsék ki az Eszközkezelőhöz jutás lehetőségét a rászorulóknál és vegyék el a bankok vétó jogát.

8. Kényszer értékesítés esetén elővásárlási jog illesse az adóst, melynek feltételei egyezzenek meg egy harmadik személy jogaival. Az adósnak további kötelezettsége ne legyen.

9. Amennyiben a pénzintézet a követelést átadja egy követeléskezelőnek, akkor az adósnak csak és kizárólag a pénzintézet és a követeléskezelő által kötött szerződésben meghatározott összeget kelljen megfizetnie, az elővételi joga alapján. Az elővásárlási jog gyakorlása esetén állami segítséget kell nyújtani, akár államkötvény biztosítása útján.

10. Azoknak, akiknek pénzintézet jogellenesen kárt okozott, vagy a vagyonukat elárverezték, az elszenvedett károkhoz igazodó kártalanítást kapjanak.

11. Mindezen eljárások, kivizsgálások felügyeletét egy parlamenti devizahiteles bizottság lássa el, akiknek a tagjai között civil szervezetek képviselői is kapjanak helyet.

12. A Pénzügyi Békéltető Testület legyen független az MNB-től.
Szüntessék meg a bíróságok politikai irányítását és befolyásolását. Az jogsértő ítéletekért való egyéni bírói felelősség újbóli bevezetése. ADÓSKAMARA.

Egy hozzászóló véleménye, amely ide kívánkozik:A magyar emberek már nem adósai senkinek !!! A 2008-as válságra történő hivatkozással az Európai Unió országai 2011. december 31.-ig 4. 500 Mrd eurót folyósítottak a kereskedelmi bankok részére illetve ennyivel tőkésítették fel őket.

Az Európai Unió lakossága 450 millió fő. Ebből következően egy főre esően 10.000 eurót fizettek a kormányok a bankok részére. Ez átszámítva minden magyar ember, még a csecsemők is 3 millió forint/fővel támogatták a kereskedelmi bankokat.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Az egy 4 tagú családra számítva 12 millió forint. Így a magyar kormányok 30.000 Mrd forintot folyósítottak a Magyarországon működő kereskedelmi bankok részére. Ezzel szemben a teljes belső adósságunk 7.000 Mrd forint volt. Tehát megállapíthatjuk, hogy több mint négyszer fizették ki a kormányok a teljes adósságunkat.

Mivel ez 2011-es adat, ezért ehhez még hozzáadódik a további banki támogatás, és a lakosság hiteltörlesztése. Igy tehát már több mint 5 x lett kifizetve a saját, és az államadósságunk a bankoknak!

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM