A követeleskezelő követelése elévült-a döntés jogerős!

A követeleskezelő követelése elévült-a döntés jogerős!

A követeleskezelő követelése elévült-a döntés jogerős!


Friss rövidhír:

Dr Ulics Erika – Örömmel értesítek mindenkit, hogy ismét sikerült győzni egy deviza alapú szerződésből eredő követelés miatt indult perben.Itt az alperest képviseltem, s az első fokon eljáró Debreceni Járásbíróság ellenünk döntött.
Természetesen fellebbeztem, s a Debreceni Törvényszék a fellebbezési kérelmemnek hely adott, s az Exigo követeleskezelő keresetét elutasította.

A jogutód követeleskezelő követelése elévült.

loading...

Az én álláspontom az volt, hogy a DH törvény szerinti banki (jogelőd) elszámolási kötelezettség teljesítése és közlése nem szakítja meg az elevülést, hiszen a jogutódot mind eközben, ez idő alatt nem akadályozta semmi abban, hogy követelését érvényesítse Ügyfelemmel szemben.

A döntés jogerős. Korábbi hír: NYERTES DEVIZÁS PER!!!!

Örömmel értesítek mindenkit, hogy a mai napon a Kúria pozitív döntést hozott egy devizalapú szerződéses perben.

A keresetben – többek között – kértük megállapítani, hogy az OTP Bank felmondása érvénytelen, fgyelemmel arra, hogy a felmondás pillanatában a felperesi házaspárral szemben felszámított tisztességtelen összeg magasabb volt, mint amennyi elmaradásuk a felmondásig keletkezett.

Azaz a tisztességtelenül felszámított CHF a futamidő alatt, a felmondás pillanatában több volt, mint amennyivel a felperesek késedelembe estek.

Első fokon a Debreceni Törvényszék igen furcsa indokok alapján a keresetet elutasította, amely döntést természtesen megfellebbeztem.

loading...

A Debreceni Ítélőtábla fellebbezésemnek helyt adott, és megállapította, hogy az alperesi bank felmondása érvénytelen, mert a felmondás pillanatában a banknak volt tartozása a fogyasztó felperesek felé, nem pedig fordítva.

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

A jogerős ítélet ellen az alperesek – OTP Bank Nyrt, OTP Jelzálogbank Zrt, és az OTP Faktoring Zrt. – felülvizsgálati kérelmet nyújtottak be a Kúriához. Természetesen benyújtottam a felülvizsgálati ellenérelmet, kifejtettem jogi és emberi, továbbá erkölcsi indokaimat.

A mai napon a Kúria az OTP csoport felülvizsgálati kérelmét elutasította, a jogerős ítéletet hatályában fenntartotta.
Köszönöm Ügyfeleim felém tanúsított töretlen bizalmát, és türelmét!! Dr Ulics Erika.

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
Dr. Szepesházi: a devizakárosultak esélye
Dr. Szepesházi: a devizakárosultak esélye

Dr. Szepesházi: a devizakárosultak esélye Dr. Csikász Levente - bevezető: Egy nagyon jó összefoglalója ez a devizahiteles ügyek történéseinek. A...

A csőbe húzott devizakárosult
A csőbe húzott devizakárosult

A csőbe húzott devizakárosult Kártérítési ügyvéd - A bank már a szerződéskötéskor is sunyi és alattomos volt. ...Az általános szerződési...

Close