A HITELNEK VAN KOCKÁZATA? A BANK HOGY TÁJÉKOZTATTA AZ ÜGYFELEKET?

A HITELNEK VAN KOCKÁZATA? A BANK HOGY TÁJÉKOZTATTA AZ ÜGYFELEKET?

A HITELNEK VAN KOCKÁZATA? A BANK HOGY TÁJÉKOZTATTA AZ ÜGYFELEKET?

[good_old_share]


A „deviza”-hitelhez kapcsolódó esetleges banki felvilágosításról, kockázatfeltárásról már számtalan esetben írtunk.

 

Sok esetben kiderült: nem csak, hogy nem tájékoztatták megfelelően az ügyfeleket, hanem kifejezetten igyekeztek az ügyfelek előtt elrejteni a rájuk leselkedő veszélyeket, és az esetlegesen kedvezőnek tűnő opciókat kidomborítani annak érdekében, hogy minél több családot tudjanak becsalni a hitelcsapdába.Meg is lett az eredménye!

Most Barabás Gyula, a Hitelszövetségtő talált egy beszédes dokumentumot, melyet a Facebook oldalán az alábbi leírással közzé is tett:

 

Szerződéskötés előtti tájékoztatásról egy ábra, (oldal alján) ami majdnem bejött…. és mégsem.

Érdemes észrevenni azt a kifejezést, hogy "zsebre teheti" ami egyértelműen a jól fog járni érzést kelti és nemhogy a kockázatokra nem hívja fel a figyelmet hanem kifejezetten kockázatmentesnek illetve még inkább előnyösnek mutatja be ezt a hiteltípust.Az ábra már része annak a készülő anyagnak, ami talán segítséget nyújthat a perben álló adósoknak – természetesen banktól és szerződéskötési időponttól függően – érvei alátámasztására, elsősorban a tájékoztatás valamint a hitelező által átadott információk hiányosságaira vonatkozóan.

Ne maradj le semmiről! Kattints ide és iratkozz fel a hírlevelekre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Ezeket az érveket egyébként az egyezségi megállapodások esetében is – ha nem is minden esetben – de használni tudtam. Barabás Gyula – Pénzügyi tanácsadás.

loading...[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM