A HITELNEK VAN KOCKÁZATA? A BANK HOGY TÁJÉKOZTATTA AZ ÜGYFELEKET?

A HITELNEK VAN KOCKÁZATA? A BANK HOGY TÁJÉKOZTATTA AZ ÜGYFELEKET?

A HITELNEK VAN KOCKÁZATA? A BANK HOGY TÁJÉKOZTATTA AZ ÜGYFELEKET?

[good_old_share]


A „deviza”-hitelhez kapcsolódó esetleges banki felvilágosításról, kockázatfeltárásról már számtalan esetben írtunk.

 

Sok esetben kiderült: nem csak, hogy nem tájékoztatták megfelelően az ügyfeleket, hanem kifejezetten igyekeztek az ügyfelek előtt elrejteni a rájuk leselkedő veszélyeket, és az esetlegesen kedvezőnek tűnő opciókat kidomborítani annak érdekében, hogy minél több családot tudjanak becsalni a hitelcsapdába.Meg is lett az eredménye!

Most Barabás Gyula, a Hitelszövetségtő talált egy beszédes dokumentumot, melyet a Facebook oldalán az alábbi leírással közzé is tett:

 

Szerződéskötés előtti tájékoztatásról egy ábra, (oldal alján) ami majdnem bejött…. és mégsem.

Érdemes észrevenni azt a kifejezést, hogy "zsebre teheti" ami egyértelműen a jól fog járni érzést kelti és nemhogy a kockázatokra nem hívja fel a figyelmet hanem kifejezetten kockázatmentesnek illetve még inkább előnyösnek mutatja be ezt a hiteltípust.Az ábra már része annak a készülő anyagnak, ami talán segítséget nyújthat a perben álló adósoknak – természetesen banktól és szerződéskötési időponttól függően – érvei alátámasztására, elsősorban a tájékoztatás valamint a hitelező által átadott információk hiányosságaira vonatkozóan.

Ne maradj le semmiről! Kattints ide és iratkozz fel a hírlevelekre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Ezeket az érveket egyébként az egyezségi megállapodások esetében is – ha nem is minden esetben – de használni tudtam. Barabás Gyula – Pénzügyi tanácsadás.

loading...[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...