A FOGYASZTÓT MEGILLETI AZ EREDETI ÁLLAPOT HELYREÁLLÍTÁSÁNAK JOGA.

A FOGYASZTÓT MEGILLETI AZ EREDETI ÁLLAPOT HELYREÁLLÍTÁSÁNAK JOGA.

A FOGYASZTÓT MEGILLETI AZ EREDETI ÁLLAPOT HELYREÁLLÍTÁSÁNAK JOGA.

[good_old_share]


Dr. Marczingós László Ügyvédi Iroda – Az EUB C-118/17. sz. ítélet alapján az összes “deviza alapú” kölcsönszerződés úgy semmis, hogy a fogyasztót megilleti – kötelezően – az eredeti állapot helyreàllításának joga.Azaz, mondjuk, az összes érintett visszaadja a kapott forintot a jegybanki (késedelmi) kamattal. És ezzel lezárt az összes jogvita.

Az MNB 9,7 milliárd eur összeget közölt ténylegesen szolgáltatottnak a bankok felé. De minek?

Az értékállandósági kikötés csak egy viszonyítási alap, ahhoz nem kell deviza! Akkor mit biztosított és minek az MNB?

A MNB ennek kb. 2700 milliárd forintnak a hasznát nyúlta le. Ez volt az a pénz, mely elveszítette közpénz jellegét.

Csányi elnök-vezérigazgató úr a minap kemény dolgokat nyilatkozott. Talán leesett a tantusz neki is, hogy saját elvtársai lehúzták?

A Kúria megkezdte a mosakodást.

Olvassa el mindenki a hivatkozott EUB ítéleteket előbb.

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

A bankoknak a felek között létrejött szerződést kellett írásba foglalni. Amiko a fogyasztó papírt olvasgatott, már elvben létrejött a szerződés. Ha nem, akkor a fogyasztó egy ajánlatot olvasgatott.Az ajánlatot értelmezni kellett. Ha ehhez a bank nem adott információt, az Andruicic-ügyben foglaltak miatt eleve semmis a szerződés.

A Kúria módszeresen mellébeszél, ám a legnagyobb jogtudományi elvi hiba annak “hite”, hogy a papír aláírása hozza létre a szerződést. Dr. Marczingós László Ügyvédi Iroda.

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM