A “DEVIZÁS” TITOKRA HAMAROSAN FÉNY DERÜL

A "DEVIZÁS" TITOKRA HAMAROSAN FÉNY DERÜL.

A "DEVIZÁS" TITOKRA HAMAROSAN FÉNY DERÜL

[good_old_share]

Nem titkolózhat többé a Kúria a devizahiteles tanácsadóinak véleményéről-írja a Portfolio.

 

Hamarosan nyilvánosságra kell hoznia a Kúriának, hogy mit tanácsoltak azok a közszereplők és civil szervezetek, amelyek segítették a döntéshozatalban, amikor 2013-ban és 2014-ben a devizahitel-szerződések érvényességéről döntöttek – írja a Népszabadság.
2013-ban és 2014-ben döntött a Kúria arról, hogy tisztességtelenek-e (és így érvényesek) a devizahitel-szerződések, a döntéshozatalhoz egy sor szervezet véleményét kikérték, ilyen például: 
Matolcsy György és a jegybank,
Varga Mihály és a Nemzetgazdasági Minisztérium,
az ügyészség,
civil szervezetek,
a bankszövetség.

Azt viszont, hogy a megkérdezettek milyen tanácsot adtak, vagy, hogy egyes szereplők véleménye mekkora súllyal volt a döntéshozatalban, nem akarta nyilvánossá tenni a Kúria. Egy devizahiteles ezzel egyet nem értve pert indított a vélemények nyilvánossá tételéért, amit a Transparency International bevonásával sikerült megnyernie.
A Kúriának tehát nemsokára ki kell adnia, hogy melyik szereplő milyen véleményt adott, a Népszabadság szerint ez viszont eddig még nem történt meg.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Neked erről mi a véleményed? Az oldal alján megírhatod!
Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM