A “DEVIZÁS” TITOKRA HAMAROSAN FÉNY DERÜL

A "DEVIZÁS" TITOKRA HAMAROSAN FÉNY DERÜL.

A "DEVIZÁS" TITOKRA HAMAROSAN FÉNY DERÜL

[good_old_share]

Nem titkolózhat többé a Kúria a devizahiteles tanácsadóinak véleményéről-írja a Portfolio.

 

Hamarosan nyilvánosságra kell hoznia a Kúriának, hogy mit tanácsoltak azok a közszereplők és civil szervezetek, amelyek segítették a döntéshozatalban, amikor 2013-ban és 2014-ben a devizahitel-szerződések érvényességéről döntöttek – írja a Népszabadság.

loading...
2013-ban és 2014-ben döntött a Kúria arról, hogy tisztességtelenek-e (és így érvényesek) a devizahitel-szerződések, a döntéshozatalhoz egy sor szervezet véleményét kikérték, ilyen például: 
Matolcsy György és a jegybank,
Varga Mihály és a Nemzetgazdasági Minisztérium,
az ügyészség,
civil szervezetek,
a bankszövetség.

Azt viszont, hogy a megkérdezettek milyen tanácsot adtak, vagy, hogy egyes szereplők véleménye mekkora súllyal volt a döntéshozatalban, nem akarta nyilvánossá tenni a Kúria. Egy devizahiteles ezzel egyet nem értve pert indított a vélemények nyilvánossá tételéért, amit a Transparency International bevonásával sikerült megnyernie.
A Kúriának tehát nemsokára ki kell adnia, hogy melyik szereplő milyen véleményt adott, a Népszabadság szerint ez viszont eddig még nem történt meg.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Neked erről mi a véleményed? Az oldal alján megírhatod!
Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
VÉGREHAJTÁS MEGSZÜNTETÉSE. A TEENDŐKRŐL.
VÉGREHAJTÁS MEGSZÜNTETÉSE. A TEENDŐKRŐL.

Már tegnapi napon is azon gondolkoztam, hogy egy végrehajtás megszüntetése iránti perben hozott, adósnak kedvező jogerős ítélet alapján miként tájékoztassam...

VÉGRE ÁTSZAKADT A "DEVIZÁS" GÁT?
VÉGRE ÁTSZAKADT A “DEVIZÁS” GÁT?

VÉGRE ÁTSZAKADT A "DEVIZÁS" GÁT? [good_old_share] Nagy kérdés: elsodorja az ár a bankárokat?    Mintha átszakadt volna egy gát, újabb...

Close