5+1 – HASZNOS TANÁCSOK DEVIZAKÁROSULTAKNAK

5+1 - HASZNOS TANÁCSOK DEVIZAKÁROSULTAKNAK.

5+1 – HASZNOS TANÁCSOK DEVIZAKÁROSULTAKNAK


[good_old_share]

A Devizahitel vége weboldalán jelent meg az alábbi gyűjtemény, melyben elmodják, hogy mire számíthat az adós, aki az Intrum Justitiához került:

 

5+1 veszély amire számítanod kell, ha átkerültél az Intrumhoz

Az Erste Banktól több tízezer adós került át múlt év végén az Intrum Justitiához. A leggyakrabban feltett kérdésekre csokorba gyűjtöttük a válaszokat, érdemes végigolvasni és megoldást keresni.
1.  Az  Erste Bank eddig csendben volt, az Intrumtól mire számíthatok?

Biztos lehetsz benne, hogy az Intrum Justitia, mint a piac legnagyobb szereplője, több évtizedes, követeléskezelés területén szerzett tapasztalata révén nem marad csendben.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az adós a jövőben folyamatos  fenyegetéseknek és zaklatásoknak lesz kitéve. Kedvelt eszköz, hogy először sms-ket küldenek, majd telefonhívásokra számíthatsz lehetetlen időpontokban, akár hétvégén vagy késő este. Lehet, hogy egyik nap egy kedvesnek tűnő csinos hölgy fog állni az ajtód előtt és bájosan elcseveg veled a jövedelmi helyzetedről. Ne tévesszen meg a látszólagos kedvesség, ő a követeléskezelő jól képzett szakembere és azért jött, hogy megtudja a gyenge pontjaidat, amit majd felhasznál ellened. Ha a folyamatos lelki terrorban tartással nem érnek el eredményt nálad, jöhet a végrehajtás, a fizetés és nyugdíj letiltás, majd az árverezés.

Ez nem egy derűs jövőkép. Nézz utána, hogy ki tud neked segíteni, kérj tanácsot, hogy tudod elkerülni a végrehajtást.

2. Már elindult a végrehajtás ellenem. Mit fog lépni az Intrum és én mit csináljak?

Az Erste Bank helyére jogfolytonosan az Intrum lépett be. Ez azt jelenti, hogy a végrehajtás ugyanúgy folyik a háttérben, mint eddig. Semmiféle halasztó hatálya nincs. Hiába írsz méltányossági kérelmet a bíróságnak vagy az Intrumnak, az ide már kevés, a kérelmed semmit nem ér, nem fogják a végrehajtást felfüggeszteni. Ebben az esetben neked sürgősen végrehajtás megszűntetésekre specializálódott és nagy tapasztalatú ügyvédre van szükséged, különben hamar elárverezik a lakást a fejed fölül.
Ha nem azonnal és nem szakszerűen cselekszel, akkor közelebb kerülsz a végrehajtási szakadékhoz és az Intrum kezére játszod a saját házad és minden egyéb vagyonodat. Sőt a kezesek sincsenek biztonságban, őket ugyanez a veszély fenyegeti.

3. Az Intrum felszólított, hogy 5 napon belül fizessek. Ez képtelenség,mit tegyek?

A felszólító levél azt tartalmazza, hogy az adós 5 munkanapon belül fizesse be vagy utalja át a teljes tartozást. Nyilvánvaló, hogy akik eddig sem tudtak fizetni, a megjelölt összeget – ami gyakran több millió forint- nem fogják tudni határidőn belül előteremteni. Jó ha tudjuk, hogy bár ez “csak” az első forma felszólító levél,ugyanakkor komoly jogi következményeket von maga után, ezért nem éri meg a sarokba dobni és nem törődni vele. Ugyanakkor senki ne feledje el, hogy az Intrum nem jótékonysági intézmény, sőt a pénzügyi piac egyik legprofitéhesebb szereplője.

A lelki fenyegetés és nyomásgyakorlás eszközével igyekszik az elérhető legmagasabb összeget beszedni és megtudni, mi a legtöbb, amit az adósból kihozhat.

A jól képzett banki követeléskezelő szakemberekkel szemben a hozzá nem értő adósok jelentős hátrányba kerülnek az egyeztetések során, ezért nem tanácsos szakértői segítség nélkül, egyedül tárgyalni az Intrummal, mert könnyen pórul járhat.

4. Most kaptam meg a levelüket 8 milliót kérnek, többet, mint amikor felvettem. Ez hogy lehet?

Tekintettel arra, hogy a tartozás a “devizahitelből” származik, az árfolyamemelkedés miatt elszenvedett veszteség az, ami elsősorban megnövelte a tartozás összegét. Ehhez jön hozzá, hogy a nem fizetett hitelek után magas büntető kamatot számolnak fel a követeléskezelők. Így egyre nagyobb a veszély, hogy a tartozásod napról-napra  jelentős mértékben  nő.

5. El akarják venni a házamat. Nincs még késő tenni valamit?

Ne maradj le semmiről! Kattints ide és iratkozz fel a hírlevelekre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Az Intrumnak ugyanolyan jogosultságai vannak a követelés behajtásához, mint a banknak. Bár az Intrum nem bírósági végrehajtó, de ha nem teljesíted a fizetésre vonatkozó feltételeit, úgy a telefonos és személyes zaklatásokkal párhuzamosan végrehajtást indíthat ellened.  Ekkor már a házad, lakásod és a vagyonod a  tét és ha azt elárverezték és még marad tartozásod, akkor sok esetben fizetés tiltásra is sor kerülhet éveken, sőt évtizedeken keresztül. Persze az is jó üzlet a banknak, ha folyamatosan tiltja a fizetésed, miközben a  törlesztő részletek a kamatot sem fedezik, így a tartozás nem csökken, hanem egyre nő. Egyáltalán nem mindegy, hogy sikerül-e egy számodra kedvező megállapodást kötni velük vagy életed végéig fenyegetettségben fogsz élni.

5+1. Rosszabb helyzetbe kerültem, nagyobb a veszély?
A helyzet nem javult, üzleti szempontok miatt az Intrum Justitia jóval határozottabb lépéseket fog tenni, mint az Erste bank. Az Intrum szigorú üzleti érdekek mentén hozza meg döntéseit és a lehető legnagyobb profitra törekszik. Ennek érdekében folytatott összes kommunikációja az adósokat úgy veszi célba, hogy abból megfelelő felkészültség nélkül az adósok szorult helyzetbe kerülhetnek.

Célszerű alaposan felkészülni jogi és pénzügyi ismeretekből, hogy ne tudjanak sarokba szorítani a jól képzett követeléskezelő szakemberek vagy bízzál meg szakértőt az Intrummal való tárgyaláshoz. [apss_share]

Forrás

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM