FONTOS-ELÉVÜLÉS! BEPERELTEK, MI LESZ VELEM?

FONTOS-ELÉVÜLÉS! BEPERELTEK, MI LESZ VELEM?

FONTOS-ELÉVÜLÉS! BEPERELTEK, MI LESZ VELEM?

[good_old_share]

A Devizahitel Vége nyomán.

Az alábbi történetből sokat tanulhatnak azok, akiknek felmondott autó hitele, személyi kölcsöne vagy hitelkártyája van. Érdemes a cikket megosztani!

 

Még 2008-ban az Erste svájci frankos személyi kölcsönt adott Máriáéknak,akik 2 év után már nem tudták azt fizetni, így 2010-ben a bank felmondta a szerződést. 2015-ig síri csend következett a bank részéről, nem történt semmi. Egyszer csak jött az értesítés,hogy a bank eladta a követelést az Intrum Justitiának.
Az Intrum nem tétlenkedett azon nyomban fizetési meghagyást, azaz MOKK-os levelet küldött az ügyfélnek. De Mária sem volt rest tudta, hogy most rajta van a sor és azonnal cselekednie kell, hisz az eltelt évek alatt kikupálódott a devizahiteles “piacon”. Így a MOKK-os levélnek annak rendje és módja szerint 15 napon belül ellentmondott.

Bepereltek,most mi lesz velem?

Bíróság elé került, mert ilyen esetekben az ügy automatikusan perré alakul. Jelen esetben a felperes az Intrum, alperes pedig az adós lett.

Akkor esett igazán kétségbe,amikor tudatosult benne, hogy a bíróságon egyedül nem boldogul, neki bizony ügyvéd kell!  És nem is akármilyen.

Olyat akart,aki az ilyen ügyekre specializálódott és eredményeket tud felmutatni. Hiába ment el  a családi ügyvédhez, aki egyben jóbarátja is volt, az azt mondta, hogy ez a terület annyira speciális tudást igényel, hogy jószívvel nem vállalhatja.

Ekkor kereste meg Mária és a férje szakértőinket,akiknek dokumentált  nyertes ítéleteit már sokszor látta a neten. Kezdetben szkeptikus volt, mert már annyi mindenfélét hallott, ezért úgy döntött, hogy nem hisz másnak csak magának. Kért egy személyes konzultációt és saját szemével nézte meg a dokumentált eredményeket. A konzultáción töviről hegyire átbeszélték vele  az esetét és közösen “kiút stratégiát” készítettek és érezte, hogy sokkal tájékozottabb lett, mint előtte.

Van kiút!
Egyértelmű volt, hogy a pert meg kell nyerni. Az egyik legeredményesebb ügyvédünk  elkészítette a keresetet. A perben többek között arra is hivatkozott,hogy elévült a követelés valamint arra is, hogy a szerződés tisztességtelen feltételeket tartalmaz.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

A bíróság a tárgyaláson nem sokat teketóriázott,elsődlegesen az elévülés kérdését vizsgálta és megállapította, hogy mivel a Ptk.324.§ (1.) bekezdése alapján a követelések 5 év alatt elévülnek,így ez a követelés is elévült.

Mi az eredmény?

FIGYELEM! Az elévüléssel kapcsolatban további fontos információkat találsz. Válogass a cikkek között IDE KATTINTVA!

A T.Bíróság elutasította az Intrum keresetét. Mi pedig az ügyféllel együtt izgatottan vártuk, hogy vajon fellebez-e a döntés ellen? Nem sokáig kellett várni,az Intrum gyorsan belátta, hogy itt nincs több keresni valója. Nem fellebbezett és szó nélkül kifizette a vesztes félre járó költségeket.
Ezzel az ügy végérvényesen lezárult, Máriáék tartozás az Intrum felé jogerősen és törvényesen 0 Ft lett. Bár évek kellettek hozzá,de elmondhatja, hogy  a devizahitelének tényleg  VÉGE.

Ítélet IDE KATTINTVA és IDE KATTINTVA

FIGYELEM! A Facebook folyamatosan korlátozza a bejegyzéseink láthatóságát, ezért a Facebookon közzétett cikkek negyed annyi embert érnek el, mint korábban.
Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a "Tetszik/Liked" gombra és pipáld ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE: https://www.facebook.com/pages/Nemzeti-Civil-Kontroll/342783665741979/

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM