FONTOS-ELÉVÜLÉS! BEPERELTEK, MI LESZ VELEM?

FONTOS-ELÉVÜLÉS! BEPERELTEK, MI LESZ VELEM?

FONTOS-ELÉVÜLÉS! BEPERELTEK, MI LESZ VELEM?

[good_old_share]

A Devizahitel Vége nyomán.

Az alábbi történetből sokat tanulhatnak azok, akiknek felmondott autó hitele, személyi kölcsöne vagy hitelkártyája van. Érdemes a cikket megosztani!

 

Még 2008-ban az Erste svájci frankos személyi kölcsönt adott Máriáéknak,akik 2 év után már nem tudták azt fizetni, így 2010-ben a bank felmondta a szerződést. 2015-ig síri csend következett a bank részéről, nem történt semmi. Egyszer csak jött az értesítés,hogy a bank eladta a követelést az Intrum Justitiának.

loading...
Az Intrum nem tétlenkedett azon nyomban fizetési meghagyást, azaz MOKK-os levelet küldött az ügyfélnek. De Mária sem volt rest tudta, hogy most rajta van a sor és azonnal cselekednie kell, hisz az eltelt évek alatt kikupálódott a devizahiteles “piacon”. Így a MOKK-os levélnek annak rendje és módja szerint 15 napon belül ellentmondott.

Bepereltek,most mi lesz velem?

Bíróság elé került, mert ilyen esetekben az ügy automatikusan perré alakul. Jelen esetben a felperes az Intrum, alperes pedig az adós lett.

Akkor esett igazán kétségbe,amikor tudatosult benne, hogy a bíróságon egyedül nem boldogul, neki bizony ügyvéd kell!  És nem is akármilyen.

Olyat akart,aki az ilyen ügyekre specializálódott és eredményeket tud felmutatni. Hiába ment el  a családi ügyvédhez, aki egyben jóbarátja is volt, az azt mondta, hogy ez a terület annyira speciális tudást igényel, hogy jószívvel nem vállalhatja.

loading...

Ekkor kereste meg Mária és a férje szakértőinket,akiknek dokumentált  nyertes ítéleteit már sokszor látta a neten. Kezdetben szkeptikus volt, mert már annyi mindenfélét hallott, ezért úgy döntött, hogy nem hisz másnak csak magának. Kért egy személyes konzultációt és saját szemével nézte meg a dokumentált eredményeket. A konzultáción töviről hegyire átbeszélték vele  az esetét és közösen “kiút stratégiát” készítettek és érezte, hogy sokkal tájékozottabb lett, mint előtte.

Van kiút!
Egyértelmű volt, hogy a pert meg kell nyerni. Az egyik legeredményesebb ügyvédünk  elkészítette a keresetet. A perben többek között arra is hivatkozott,hogy elévült a követelés valamint arra is, hogy a szerződés tisztességtelen feltételeket tartalmaz.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

A bíróság a tárgyaláson nem sokat teketóriázott,elsődlegesen az elévülés kérdését vizsgálta és megállapította, hogy mivel a Ptk.324.§ (1.) bekezdése alapján a követelések 5 év alatt elévülnek,így ez a követelés is elévült.

Mi az eredmény?

FIGYELEM! Az elévüléssel kapcsolatban további fontos információkat találsz. Válogass a cikkek között IDE KATTINTVA!

A T.Bíróság elutasította az Intrum keresetét. Mi pedig az ügyféllel együtt izgatottan vártuk, hogy vajon fellebez-e a döntés ellen? Nem sokáig kellett várni,az Intrum gyorsan belátta, hogy itt nincs több keresni valója. Nem fellebbezett és szó nélkül kifizette a vesztes félre járó költségeket.
Ezzel az ügy végérvényesen lezárult, Máriáék tartozás az Intrum felé jogerősen és törvényesen 0 Ft lett. Bár évek kellettek hozzá,de elmondhatja, hogy  a devizahitelének tényleg  VÉGE.

Ítélet IDE KATTINTVA és IDE KATTINTVA

FIGYELEM! A Facebook folyamatosan korlátozza a bejegyzéseink láthatóságát, ezért a Facebookon közzétett cikkek negyed annyi embert érnek el, mint korábban.
Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a "Tetszik/Liked" gombra és pipáld ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE: https://www.facebook.com/pages/Nemzeti-Civil-Kontroll/342783665741979/

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
A "DEVIZÁS" TITOKRA HAMAROSAN FÉNY DERÜL.
A “DEVIZÁS” TITOKRA HAMAROSAN FÉNY DERÜL

A "DEVIZÁS" TITOKRA HAMAROSAN FÉNY DERÜL [good_old_share] Nem titkolózhat többé a Kúria a devizahiteles tanácsadóinak véleményéről-írja a Portfolio.   Hamarosan...

VÉGREHAJTÁS MEGSZÜNTETÉSE. A TEENDŐKRŐL.
VÉGREHAJTÁS MEGSZÜNTETÉSE. A TEENDŐKRŐL.

Már tegnapi napon is azon gondolkoztam, hogy egy végrehajtás megszüntetése iránti perben hozott, adósnak kedvező jogerős ítélet alapján miként tájékoztassam...

Close