NEMES GESZTUS! MINDEN ÜRES LAKÁSÁT A RÁSZORULÓKNAK ADJA SZEGED!

NEMES GESZTUS! MINDEN ÜRES LAKÁSÁT A RÁSZORULÓKNAK ADJA SZEGED!


Örülünk, hogy ilyen hírekről is beszámolhatunk!
Jó lenne, ha ezt a nemes gesztust minden önkormányzat követné-a vezető párttállásától függetlenül!

Az összes üresen álló, önkormányzati tulajdonú lakást felújítja és rászoruló családoknak adja majd ki a szegedi önkormányzat – ezt jelentette be kedden Botka László, a város polgármestere az egyik bérlakás kulcsának átadása előtt tartott sajtótájékoztatón, amelyről az MTI számolt be.

A szocialista politikus azt mondta, évek óta szakmai konszenzus van abban, hogy Magyarországon átfogó, államilag finanszírozott önkormányzati szociális bérlakásprogramra lenne szükség, ez azonban nem valósult meg.

A szegedi közgyűlés viszont úgy döntött, az önkormányzat összes üres, gazdaságosan felújítható lakását helyreállítják, hogy aztán szociálisan rászorulók megpályázhassák azokat.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/
A polgármester azt mondta, tavaly 88, idén augusztus végéig 76 önkormányzati tulajdonú bérlakást állított helyre és pályáztatott meg az IKV Zrt., a város ingatlankezelő cége, szerdán pedig a közgyűlés pénzügyi bizottsága várhatóan dönt még ötven lakás felújításáról.

A költségeket a cég az önkormányzati tulajdonú üzlethelyiségek bérbeadásából befolyó pénzből állja. Van viszont nagyjából száz olyan, főként régi bérházakban található, kis alapterületű lakás, amelyeket a polgármester szerint gazdaságosan nem lehet felújítani, úgyhogy ezeket értékesítik.

FIGYELEM! A Facebook folyamatosan korlátozza a bejegyzéseink láthatóságát. Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a "Tetszik/Liked" gombra és pipáld ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE: https://www.facebook.com/pages/Nemzeti-Civil-Kontroll/342783665741979/
Szólj hozzá

Hozzászólás