A devizakárosultak esetében az uniós vagy a Magyar jogot kell alkalmazni?

A devizakárosultak esetében az uniós vagy a Magyar jogot kell alkalmazni?

A devizakárosultak esetében az uniós vagy a Magyar jogot kell alkalmazni?

Több ügyvéd is pozitív változásokról számol be a devizahiteles ügyekkel kapcsolatban, de sajnos még szép számmal akadnak a károsultak számára kedvezőtlen esetek is.
Ilyen Dr. Marczingós László ügyvéd úr alább olvasható tapasztalata is:Dr. Marczingós László Ügyvédi Iroda – A Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiumának egyik bírájának mondandóját idézték vissza nekem ügyvéd kollégák. Kifejezetten irritálja a bírót, hogy a "Marczingós" 100 oldalas beadványokat ad be, mert az időt rabló.

Most a bíró egy devizás ügyet megszüntetett, mivel álláspontja szerint csak és kizárólag olyan kérelmet lehet előterjeszteni, mely a beforintosításhoz vezet. A bíró ezzel nyíltan megtagadta az uniós jog alkalmazását.

Gondolom, ennek semmilyen következménye nem lehet a személyét érintően. esetleg karácsonyi jutalom.

A Keszthelyi Járásbíróság évek óta kaszálja el a fogyasztókat az uniós jog tagadása mellett. Nagy nehezen megértettem velük, hogy egyáltalán létező kategória az EU és annak joga, mely ráadásul meg is előzi a nemzeti jogot.

Most ott tartunk, hogy az egész járásbíróság bejelentette elfogultságát, így a Zalaegerszegi Törvényszék a Zalaegerszegi Járásbíróságot jelöli ki a pereim elbírálására.

Mondanom sem kell, soha nem alkalmazták az uniós jogot ott sem. 
Nyilvánvalóan vannak fellángolások az értelemben, de hamar leönti ezeket jéghideg vízzel az olyan végzés, mint a PKKB remeke:Új meghatalmazást kér a bíró, mert a per vitelére adott meghatalmazásom "kötelmi jogi per vitelére" szolgált, és az előterjesztette kereset "megállapítási". Nem is tudom, hogyan lehetséges, hogy egy ilyen szakmai felkészültséggel rendelkező bíró ítélkezhet.

Ugyanis:
Vannak dologi jogi perek és kötelmi jogi perek. (Most hagyjuk az összes többit, mind a családjogi, etc.) A kötelmi jog és dologi jog alapvető magánjogi felosztás.

A kereset is lehet több fajta, így lehet valóban egy jogi tény megállapítására irányuló, és lehet marasztalási is. Csakhogy a keresetek fajtáit összekeverni a jogi felosztással, tűrhetetlen.

Ugyanezen bíró ellentmondásnak értékeli azt, hogy a szerződés részbeli érvénytelenségére hivatkozom, és azt kérem, állapítsa meg, hogy a hitelező felmondása jogellenes. Ez baromság. A felmondás akkor lesz jogellenes, ha a hitelező nem követelhet teljesítést a szerződés részbeli vagy teljes érvénytelensége miatt.

Ha nincsen érvénytelenségi ok, akkor van teljesítési kötelezettség, és a késedelem miatt lehet jogos a felmondás. 
Az ilyen bírók mégis milyen morális alapon nem adják le a talárt Nagypénteken? Dr. Marczingós László Ügyvédi Iroda. Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM