A „deviza”-károsultak a közjegyzők fejét követelik!

A „deviza”-károsultak a közjegyzők fejét követelik!

A „deviza”-károsultak a közjegyzők fejét követelik!


Talán nem véletlenül követelik a közjegyzők fejét!

A bankok és a rászedett ügyfelek közötti utolsó „szűrőként” a közjegyzők álltak, mint a törvényesség őrei.

Csakhogy most kiderült valami, ami eddig sem a hatóságoknak, sem pedig a politikusoknak nem szúrt szemet. A törvényesség őrei (a közjegyzők) ezekben az ügyletekben, anyagi értelemben mindenképpen a bankoknak voltak lekötelezve. És mint az alább olvashatjuk a bankok érdekét képviselték.Bár a közjegyzői díjat nagy többségében az ügyfelek fizették ki, mégis a bankok „szállították” szinte futószalagon az ügyfeleket a közjegyzők elé, akiknek ráadásul már előre elkészített dokumentumokat kellett az ügyfeleknek bemutatni, aláíratni, majd azokat a közjegyző ellenjegyezte.

Ezzel meg is pecsételték rengeteg ügyfél és azok családjának sorsát. Közel egymillió emberről beszélünk!

Nemrégiben felkerült az oldalunkra a „A közjegyzők miért nem védték meg az embereket?” című cikk, az ott látható videó hatalmas indulatokat váltott ki az olvasókból.

Az oldalon látható videóban elhangzik, hogy a Közjegyzői törvény I. paragrafusa szerint: A jogviták megelőzése érdekében a közjegyzők pártatlan jogi szolgáltatást nyújtanak! DE EZ NEM VALÓSULT MEG!!! Mert: a Közjegyzői Kamara korábbi és jelenlegi elnöke már korábban felhívta a figyelmet: „ a jogalkotónak meg kellene fontolnia, hogy a jövőben banki költségként szabályozzák a közjegyzői okiratba foglalás költségeit, HISZ A KÖZJEGYZŐ AZ ÜGYLETBEN LEGINKÁBB A BANK ÉRDEKEIT KÉPVISELI !”

A közjegyzői törvény ezen passzusa a „deviza”-hitelek elterjedésétől napjainkig is hatályban van, így az egész „deviza”-átverés sorozat ideje alatt ezt figyelembe kellett volna venni a közjegyzőknek. Hát…láthatjuk, hogy nem vették figyelembe, és láthatjuk a következményeit is.

Azt, hogy „A KÖZJEGYZŐ AZ ÜGYLETBEN LEGINKÁBB A BANK ÉRDEKEIT KÉPVISELI” nem más állította, mint a Közjegyzői Kamara korábbi és jelenlegi elnöke!

Sok olvasónk jogos felháborodását fejezte ki egy hozzászólás formájában. Mi csak néhányat idézünk:

Mert – összejátszottak a Bankkal! Különben nem fordulhatott volna elő, hogy a kockázatfeltáró nyilatkozatot a szerződés felolvasása után – mint "mellékes" papírt iratták alá az adóssal! Egyáltalán! – Hogy szabad egy előzetes tájékozódást segítő dokumentumot a – Közjegyző előtt aláírni?!

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

  Legombolták a 42000 ft. díjat az ügyféltől! Nekik ez volt a fontos! A szerződésekbe csak a nevet az adatokat az összeget kellett módosítani és nyomták 1000-el! A jogban járatlan emberek értelmezni sem tudták a paragrafusokat, amit beleírtak! Hiszen "konyhanyelven " nem is volt benne semmi!

NCK: Megjegyezzük, hogy a "deviza"-alapú hitel jogi értelmezése és a vita a mai napig is folyik a legfelsőbb jogi fórumokon és az Európai Bíróságon! Mindez azért fontos, mert a tények ismeretében könnyen belátható, hogy az átlagos fogyasztó rendelkezésére álló valós pénzügyi kockázatokkal kapcsolatos ismeretek nem lehettek elégségesek. Viszont a pénzügyi szektor egyértelműen erőfölényben volt.​

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM