A „deviza”-károsultak a közjegyzők fejét követelik!

A „deviza”-károsultak a közjegyzők fejét követelik!

A „deviza”-károsultak a közjegyzők fejét követelik!


Talán nem véletlenül követelik a közjegyzők fejét!

A bankok és a rászedett ügyfelek közötti utolsó „szűrőként” a közjegyzők álltak, mint a törvényesség őrei.

Csakhogy most kiderült valami, ami eddig sem a hatóságoknak, sem pedig a politikusoknak nem szúrt szemet. A törvényesség őrei (a közjegyzők) ezekben az ügyletekben, anyagi értelemben mindenképpen a bankoknak voltak lekötelezve. És mint az alább olvashatjuk a bankok érdekét képviselték.Bár a közjegyzői díjat nagy többségében az ügyfelek fizették ki, mégis a bankok „szállították” szinte futószalagon az ügyfeleket a közjegyzők elé, akiknek ráadásul már előre elkészített dokumentumokat kellett az ügyfeleknek bemutatni, aláíratni, majd azokat a közjegyző ellenjegyezte.

Ezzel meg is pecsételték rengeteg ügyfél és azok családjának sorsát. Közel egymillió emberről beszélünk!

Nemrégiben felkerült az oldalunkra a „A közjegyzők miért nem védték meg az embereket?” című cikk, az ott látható videó hatalmas indulatokat váltott ki az olvasókból.

Az oldalon látható videóban elhangzik, hogy a Közjegyzői törvény I. paragrafusa szerint: A jogviták megelőzése érdekében a közjegyzők pártatlan jogi szolgáltatást nyújtanak! DE EZ NEM VALÓSULT MEG!!! Mert: a Közjegyzői Kamara korábbi és jelenlegi elnöke már korábban felhívta a figyelmet: „ a jogalkotónak meg kellene fontolnia, hogy a jövőben banki költségként szabályozzák a közjegyzői okiratba foglalás költségeit, HISZ A KÖZJEGYZŐ AZ ÜGYLETBEN LEGINKÁBB A BANK ÉRDEKEIT KÉPVISELI !”

A közjegyzői törvény ezen passzusa a „deviza”-hitelek elterjedésétől napjainkig is hatályban van, így az egész „deviza”-átverés sorozat ideje alatt ezt figyelembe kellett volna venni a közjegyzőknek. Hát…láthatjuk, hogy nem vették figyelembe, és láthatjuk a következményeit is.

Azt, hogy „A KÖZJEGYZŐ AZ ÜGYLETBEN LEGINKÁBB A BANK ÉRDEKEIT KÉPVISELI” nem más állította, mint a Közjegyzői Kamara korábbi és jelenlegi elnöke!

Sok olvasónk jogos felháborodását fejezte ki egy hozzászólás formájában. Mi csak néhányat idézünk:

Mert – összejátszottak a Bankkal! Különben nem fordulhatott volna elő, hogy a kockázatfeltáró nyilatkozatot a szerződés felolvasása után – mint "mellékes" papírt iratták alá az adóssal! Egyáltalán! – Hogy szabad egy előzetes tájékozódást segítő dokumentumot a – Közjegyző előtt aláírni?!

loading...

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

  Legombolták a 42000 ft. díjat az ügyféltől! Nekik ez volt a fontos! A szerződésekbe csak a nevet az adatokat az összeget kellett módosítani és nyomták 1000-el! A jogban járatlan emberek értelmezni sem tudták a paragrafusokat, amit beleírtak! Hiszen "konyhanyelven " nem is volt benne semmi!

NCK: Megjegyezzük, hogy a "deviza"-alapú hitel jogi értelmezése és a vita a mai napig is folyik a legfelsőbb jogi fórumokon és az Európai Bíróságon! Mindez azért fontos, mert a tények ismeretében könnyen belátható, hogy az átlagos fogyasztó rendelkezésére álló valós pénzügyi kockázatokkal kapcsolatos ismeretek nem lehettek elégségesek. Viszont a pénzügyi szektor egyértelműen erőfölényben volt.​

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
2 iskolás és egy óvodás gyermek már nem tud hazamenni!
2 iskolás és egy óvodás gyermek már nem tud hazamenni!

2 iskolás és egy óvodás gyermek már nem tud hazamenni! Ti küldtétek: Monika Szimuly - Milyen érdekes, ugye? 19:19....7 órája...

A közjegyzők miért nem védték meg az embereket?
A közjegyzők miért nem védték meg az embereket?

A közjegyzők miért nem védték meg az embereket? Kérdezi ezt egy volt bíró: A közjegyzők miért nem védték meg az...

Close