TÖRVÉNYTELEN SZERZŐDÉSEK – AUTÓHITEL NINCS, AUTÓKÖLCSÖN VAN

TÖRVÉNYTELEN SZERZŐDÉSEK – AUTÓHITEL NINCS, AUTÓKÖLCSÖN VAN

Autóhitel nincs, autókölcsön van!

A polgári jog fogalma szerint autóhitel nincs, autókölcsön van, minden ilyen ügylet kölcsönügyletnek számít, ezeket a szerződéseket okkal felül kellene vizsgálni, tekintettel arra, hogy a bíróságok korábban számos szerződési feltételt érvénytelennek nyilvánítottak – hívta fel rá a figyelmet Varga István közgazdász az Echo Televízióban.

Úgy véli, a kölcsönzőknek ildomos lenne alapjaiban átértékelniük a szerződéseket.   „Van még egy baj velük, nem a jogosultak írták alá, azaz nincsenek is” – tette hozzá.Ismertetése szerint 100-110 ezer olyan szerződésről van szó, amelyeket gyakorlatilag a törvény önmagában nem ismeri el.   A szakértő úgy fogalmazott, az nem alkalmazható módszer, hanem enyhén szólva is tisztességtelen, hogy fölszámítunk forinttörlesztést egy bizonyos ideig, majd utána árfolyam spekulációt hozzárendelünk egy kölcsönügylethez.

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.

Szólj hozzá

Hozzászólás