A “DEVIZA”-“HITELESEK” MAKKFÁJA…

A makkfa… ( Igazi Magyar fa, hungarikum)

Már majdnem felébredtem álmomból, – alfa állapotban voltam – mikor a Kúria legmagasabb rangú, döntéshozóit láttam az udvaromban álló, 20m magas fenyőfa alatt ülni. Éppen azt az igen fogas, ravasz kérdést tárgyalták, hogy vajon milyen fa is az, ami alatt ülnek. A harminc valahány legfőbb döntéshozó egyenként megtekintette, a 20 méter magas fenyőfát, kezükkel megérintve a törzsét, tűleveleit morzsolgatva hatalmas vitába keveredtek.
Aztán minden eldőlt, mikor egyikük talált a fa alatt egy makkot. –Az, hogy hogyan került oda lényegtelen, mert vagy egy madár ejtette el, vagy az egyik unokám játszott vele és ott hagyták. – A makkot meglátva, már nem gondolkoztak tovább, döntöttek és jogegységi határozatot hoztak arról, hogy a továbbiakban minden fenyőfa, tulajdonképpen makkfa.


Zavarodottan ébredtem, kimentem a ház előtt álló fenyőfa alá és kerestem a tölgyfa termését a makkot, de azt nem találtam. Hirtelen, teljesen felébredtem és bevillant a pár nappal korábbi, Kúria által hozott jogegységi döntés, amely szerint a fenyőfám csak Magyarországon makkfa, mert az Európai Unióban változatlanul fenyőfa a fenyőfa. De ez nem kettős mérce, mert csak egy fenyőfám van…

Forrás: Facebook

Szólj hozzá

Hozzászólás