A “DEVIZA”-“HITELESEK” MAKKFÁJA…

A "DEVIZA"-"HITELESEK" MAKKFÁJA...

A makkfa… ( Igazi Magyar fa, hungarikum)

Már majdnem felébredtem álmomból, – alfa állapotban voltam – mikor a Kúria legmagasabb rangú, döntéshozóit láttam az udvaromban álló, 20m magas fenyőfa alatt ülni. Éppen azt az igen fogas, ravasz kérdést tárgyalták, hogy vajon milyen fa is az, ami alatt ülnek. A harminc valahány legfőbb döntéshozó egyenként megtekintette, a 20 méter magas fenyőfát, kezükkel megérintve a törzsét, tűleveleit morzsolgatva hatalmas vitába keveredtek.
Aztán minden eldőlt, mikor egyikük talált a fa alatt egy makkot. –Az, hogy hogyan került oda lényegtelen, mert vagy egy madár ejtette el, vagy az egyik unokám játszott vele és ott hagyták. – A makkot meglátva, már nem gondolkoztak tovább, döntöttek és jogegységi határozatot hoztak arról, hogy a továbbiakban minden fenyőfa, tulajdonképpen makkfa.


Zavarodottan ébredtem, kimentem a ház előtt álló fenyőfa alá és kerestem a tölgyfa termését a makkot, de azt nem találtam. Hirtelen, teljesen felébredtem és bevillant a pár nappal korábbi, Kúria által hozott jogegységi döntés, amely szerint a fenyőfám csak Magyarországon makkfa, mert az Európai Unióban változatlanul fenyőfa a fenyőfa. De ez nem kettős mérce, mert csak egy fenyőfám van…

Forrás: Facebook

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM