„DEVIZAHITELEK”-ESZÜNK, VAGY FIZETÜNK?

„DEVIZAHITELEK”-ESZÜNK, VAGY FIZETÜNK?

Ti küldtétek…


Tisztelt Nemzeti Civil Kontroll!

 

Nekünk az OTP-nél volt jelzálog és személyi kölcsön devizás hitelünk. A szerződéskötéskor készült egy táblázat, ami szerint fizetni kellett volna. ( mi azt vállaltuk, ami a táblázatban szerepelt).
6 hónapig alacsony volt a részlet, (a táblázat szerint alakült a havi törlesztés), majd elkezdték emelgetni  először a kamatot, majd a költségeket. Aztán jött az árfolyam. Amikor már nem tudtuk fizetni kértük, hogy kevesebbet fizethessünk.
Ez csak félévig jelentett könnyebbséget, hiszen utána azt is fizetni kellett. Egy év múlva már a teljes jövedelmünket elvitte.

Kértem, hogy engedjék, hogy egyesével fizessem a hiteleket. Minden hónapban mást. (Már azóta a személyi hitelt kifizettem volna!) Nem engedték. Azt kérdezték, hogy minek vettem fel, ha nem tudom fizetni. Amikor mondtam, hogy nem ez volt az ígéret azt mondták bizonyítsam be.

Kilátástalan lett a helyzetünk. A nagyobbik lányom akkor ment az orvosira. Úgy döntöttem nem fizetem tovább. Ezért bankot váltottam és átvittem a fizetésünket a másik bankba. Ennek 7 éve.

Először a jelzálog került a Faktoringhoz, majd a többi. Néhány évig ment az alkudozás. Ajánlották, hogy fizessek részletre. De a részlet a jövedelmünk másfélszerese lett volna. Nem értették, hogy valamiből élni is kell.

Mivel jelzáloggal készült a közjegyzői szerződés így hamar átkerült a végrehajtóhoz. Kezdődött a huzavona. Néhány hónapig vonta a fizetésemelésből, majd a törvényváltozások miatt leállították.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Kérvényeztem az Eszközkezelőnél, hogy vegyék meg. Nem felelt meg, mert 83% volt a hitel a lakás értékének.

Tavaly szóltak, hogy mégis megy. Megszűnt a végrehajtás. Most várunk. 
A személyi kölcsönnél nem volt közjegyzői szerződés.  Ennek ellenére én tavaly, a férjem a múlt hónapban kapott papírt a végrehajtótól, hogy xy közjegyző határozata alapján tiltják le a fizetésünk 33%-t.

Tavaly, amikor sikerült elintézni, hogy ne árverezzék el a fejünk felől a házat, az ügyintéző azt mondta, jönni fog ki hozzánk egy másik ügyintéző, akivel a személyi hitelek fizetéséről egyeztethetünk. Ehelyett jöttek a végrehajtótól a eltiltást határozatok.

IDE KATTINTVA CSATLAKOZHATSZ AZ ALÁBBI KEZDEMÉNYEZÉSHEZ!

 

TE RÉSZT VENNÉL A CSALÁDODDAL A „DEVIZA”-KÁROSULTAK SÉTÁJÁBAN (FLASHMOB) A KOSSUTH TÉREN?

Megnézem a szavazási eredményeket

Loading ... Loading ...
 

loading…


Szólj hozzá

Hozzászólás