A devizahitelesek koronatanúja

Nemzeti Civil Kontroll, devizahitel, bűncselekmény, A devizahitelesek koronatanúja

A devizahitelesek koronatanúja

Az alábbi gondolatokat Köves István küldte szerkesztőségünknek.

A videó alatt pedig Orbán Viktor parlamenti felszólalására reagálnak a hozzászólók. Érdemes elolvasni azokat is. Neked mi a véleményed???

Orbán Viktor miniszterelnök parlamenti nyilatkozatában a devizában nyilvántartott jelzáloghitelezés lehetőségét felhasználó bankok tevékenységét, szerződéseik létrehozását a hitelfelvevők megtévesztésének, csalásnak minősítette!

„Tisztelt Elnök Úr!

Magyarország csak akkor lehet a maga ura, ha sikerül pontot tennünk a lakás célú jelzálog alapú, deviza hitelek ügyének a végére is. Mi is történt a deviza hitelek ügyében? Sokan és sok féle képen minősítették már ezt az esetet.



Én úgy látom, hogy amikor a bankok ezeket a hitelszerződéseket megkötötték az ügyfeleikkel, akkor visszaéltek a saját helyzetükkel. Visszaéltek az emberek jóhiszeműségével, és naivitásával. Ezeket a hiteleket a bankok úgy terjesztették el, hogy közben ismerték a lehetséges kockázatokat. A bankok pontosan tudták, hogy mi lesz, ha elszabadulnak az árfolyamok.

Ez épp onnan tudható, hogy az összes árfolyam kockázatot jó előre áthárították az ügyfelekre.

A szerződéseket úgy fogalmazták meg, hogy baj esetén a kockázatot csak az ügyfeleik viseljék, ők maguk pedig semmilyen veszteséget vagy kárt ne szenvedjenek el.      Igaz, senkit sem kényszerítettek ilyen szerződés aláírására, de ilyen egyoldalú szerződések láttán nehéz jóhiszeműséget feltételezni.

VALÓJÁBAN A BANKOK EGY OLYAN ÜZLETET KÖTÖTTEK, AMELY CSAK NEKIK JELENTETT ÓRIÁSI PROFITOT.

Az üzleti életben elfogadhatatlan, ha két fél úgy köt üzletet egymással, hogy csak az egyik visel kockázatot, tehát csak az egyik járhat pórul, miközben a másik számára a nyereség, garantálva van." 2013. szeptember 9.



Egy hozzászóló véleménye: Ez van akkor, ha a csalást nem tekintjük bünnek. Erröl szól pl. a marketing, ami iskolában tanitott hazudás magasiskolája. A devizahitel nevü csalás pedig idegesitöen nagyra sikerült, ahol már mindenki érzi, hogy itt valami nagyon nincs rendben erkölcsileg, de nehéz bünténynek minösiteni azt tekintettel az addig közmegegyezéssel elkövetett és elfogadott apró "kereskedelmi fogásokra".

Hát el kellene mostmár akkor dönteni, jó késön, hogy a csalás bün, vagy sem. Ha bün akkor ne tedd, ha nem bün, akkor pedig hajrá, tolj ki a másikkal szabadon ahogyan eddig is. És akkor aztán tényleg szarrá megy minden.

Válasz a fenti hozzászólásra: Pedig ez BTK-s kategória, mert tévedésbe ejteni, vagy abban tartani és ezen keresztül hasznot húzni az bűncselekmény. Itt ez történt, formailag pedig semmis az összes szerződés, mert az árfolyamrés sehol sincs számszerűsítve, arról nem beszélve, hogy vételin számolták folyósításkor és eladásin kellett törleszteni, de még ennél is szebb, hogy ma már a bankok sem titkolják, azt, hogy nem volt semmilyen deviza.

Ma eufémisztikusan devizaelszámolásúnak becézik a dolgot, és ha nincs deviza, milyen alapon van árfolyam és árfolyamrés?
Ez bizony előre eltervelt csalás volt, ami nem "erkölcsi kérdés" , amit egy etikai kódex terelgethet belátás szerint, hanem BŰNCSELEKMÉNY !

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM