Nagyon nagy a baj! Az emberiség elvesztette a klímaváltozás elleni háborút?

Nagyon nagy a baj! Az emberiség elvesztette a klímaváltozás elleni háborút?

Nagyon nagy a baj! Az emberiség elvesztette a klímaváltozás elleni háborút?


Döbbenetes videó az oldalon! Kimondta az ENSZ: lényegében elvesztettük a klímaváltozás elleni harcot.

Sokkal gyorsabban melegszik a Föld, mint eddig gondoltuk! Évente 7,6 százalékkal kellene csökkenteni világszerte az üvegházhatású gázok kibocsátását, amire gyakorlatilag esély sincs.



Azt eddig is tudtuk, hogy a globális felmelegedés elleni harcban finoman szólva sem lesz könnyű dolga az emberiségnek, a jelek szerint azonban a helyzet még annál is rosszabb, mint azt eddig képzeltük. Az ENSZ Környezetvédelmi Programja (UNEP) által Genfben bemutatott éves jelentésből kiderült, évente 7,6 százalékkal kellene csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását 2030-ig ahhoz, hogy el lehessen érni a párizsi klímaegyezményben kitűzött célokat.

Csakhogy a Meteorológiai Világszervezet napokban közzétett jelentése szerint

rekordszintűre emelkedett a légköri szén-dioxid-koncentráció 2018-ban, ilyesmi pedig több millió évvel ezelőtt fordulhatott elő utoljára.

A 2015-ös egyezményben az országok azt tűzték ki célul, hogy 1,5-2 Celsius fok alatt tartják globálisan a hőmérséklet-emelkedés mértékét. Ehhez képest a gázkibocsátás átlagosan 1,5 százalékkal nőtt évente az elmúlt évtizedben, és tavaly már elérte az 55,3 milliárd tonnát.

"A dolgok jelenlegi állása szerint a hőmérsékletek 3,4 – 3,9 Celsius-fokkal is emelkedhetnek ebben az évszázadban, ami széleskörű és pusztító hatásokkal jár" – olvasható az UNEP Emissions Gap Report című jelentésében. A dokumentum szerint a párizsi egyezményben vállaltak betartása alapján a globális átlaghőmérséklet 3,2 Celsius-fokkal fog növekedni.

Van egy kis gond: gyorsabban melegszik a Föld, mint eddig gondoltuk

A dokumentumot egy héttel azelőtt mutatták be, hogy 200 ország képviselői összeülnek az ENSZ klímavédelmi konferenciáján Madridban.

A 2015-ös párizsi egyezményben az országok nemcsak a minimálisan elérendő maximum 2 Celsius-fokos korlátozásról döntöttek, de arra is ígéretet tettek, hogy arra törekszenek: legfeljebb 1,5 Celsius-fokos legyen az átlagos hőmérséklet-emelkedés. Ahhoz, hogy ezt a célt elérjék, az országoknak ötszörösére kell növelniük erőfeszítéseiket – derül ki az UNEP-jelentésből.

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

A fejlett országok nem csökkenthetik szén-dioxid-kibocsátásukat egyszerűen azzal, hogy ipari termelésük helyszínét fejlődő országokba helyezik át – figyelmeztetett a jelentés. Kiemeli: "az ökolábnyomnak kell csökkennie, ami életmódváltoztatást jelent".

Sokkal gyorsabban olvad a sarki jég, mint hittük, drámai videón a változás:



Az ENSZ ügynöksége nemcsak a megújuló energiák alkalmazását sürgeti az áramszolgáltatás, a fűtés és a szállítás területén, hanem az építőanyagok (vas, acél, cement) előállításába fektetett energiamennyiség csökkentését is.

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM