DEVIZAHITELEK – AZ ÁLLAM BEAVATKOZIK?

DEVIZAHITELEK – AZ ÁLLAM BEAVATKOZIK?

DEVIZAHITELEK – AZ ÁLLAM BEAVATKOZIK?

[good_old_share]


ALKOTMÁNYBÍRÓSÁG: Az államnak joga van beavatkozni a hosszútávú hitelszerződésekbe bizonyos rendkívüli körülmények fennállásának esetén. Ha olyan feltételek következnek be, melyek valamelyik fél számára kimondottan megnehezítik a szerződés teljesítését, akkor szükséges az állami beavatkozás!

 

Egyre sürgősebb az állami beavatkozás a „devizahiteles” szerződések kapcsán. Hamarosan lejár a kilakoltatási moratórium melynek következtében két nagyvárosnyi embert dobhatnak utcára! Sajnos ezek a valós tények!



Ráadásul az eredeti „devizahitel”-szerződések is ezer sebből véreznek és – a bankok szerint ezeknek a szerződéseknek a jogkövetkezménye az, amely miatt az utcára tehetik az átvert és kifosztott családokat.

Újabb és újabb bizonyítékok látnak napvilágot, melyek igazolják, hogy a bankok által követelésként feltüntetett összegek egy része nem felel meg sem a valóságnak, sem pedig a jogszabályoknak. Márpedig ebben az esetben nem lehetne egyetlen családot sem megfosztani az otthonától!

Most Dr. Fülöp Botond ügyvéd hívta fel Facebook oldalán a deviza-károsultak figyelmét egy újabb ilyen pénzügyi anomáliára, amely miatt sok követelés esetén nem lehet megállapítani a banki követelés valós összegét:

loading…


Dr. Fülöp Botond ügyvéd: Mivel tapasztalatom szerint sokan nem tudják, célszerűnek tartom felhívni a figyelmet arra, hogy a 2004. május 1. napja után kötött lakáscélú hitelszerződések esetén a bankok az ügyleti kamatot meghaladó mértékű késedelmi kamatot csak a felmondást követő 90 napra számolhatnak fel, tovább nem (2009. évi CLXII. törvény a fogyasztói hitelről, 20/C.§ és 34.§).

Eddig az idézet az ügyvéd úrtól.

De vajon mit szól ehhez a politika? Mit szólnak a kormánypártok, akiknek nem csak joga, de kötelessége is, hogy megvédjék állampolgáriakat a jogtalan kifosztástól?

Korábbi felvétel. A videó után a cikk folytatódik!

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/



Sajnos az is tény, hogy a „deviza”-károsultak nagy része fél az újabb állami beavatkozástól, mert sokan attól tartanak, hogy az állam ismét a bankok oldalára áll a saját állampolgáraival szemben. Eddig ennek a hatalmas károsulti csoportnak a tapasztalatai ezt mutatták!

Mi lehet a megoldás? Ki, vagy kik oldhatnák meg véglegesen és tisztességesen ezt az ügyet? És miért nem történt meg idáig?

[poll id=”16″]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM