VAN AHOL MÁR MEGSZÁLLTÁK A BANKOKAT A DEVIZAHITELESEK

VAN AHOL MÁR MEGSZÁLLTÁK A BANKOKAT A DEVIZAHITELESEK

  • Facebook
  • Googleplus
  • Youtube
  • Twitter

A csalásra és megtévesztésre épült „deviza-hitel” minden országban hatalmas problémát okoz.

 

A népek vérmérsékletei közötti különbségek mégis szembetűnőek, ha azt nézzük, hogy hazánkban hány család érintett, és ehhez képest mégis alig akad olyan károsult, aki fizikailag is kiáll a jogai védelme érdekében.

Az Orosz „deviza”- károsultak nem annyira „visszafogottak” (?), mint Magyar sorstársaik.A bankfiókok megszállása után tömeges utcai akciókkal fenyegetnek Moszkvában az orosz devizahitelesek, miután a rubel összeomlása a jelzáloghitelek törlesztőrészletek elszállását okozta – írja a The Telegraph. A magyarhoz képest arányaiban azért jóval kisebb ott ez a probléma.

Több különböző bank fiókját is megszállták csütörtökön az orosz jelzáloghitelesek, akik devizában vették fel kölcsönüket. Ezt követően vezetőik tömeges utcai akciókkal fenyegették meg bankokat arra az esetre, ha nem strukturálják át jelzáloghiteleiket.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

A francia Societe Generale leánybankja, a Delta Credit Bank szóvivője egy moszkvai rádiónak szerdán úgy nyilatkozott, hogy a devizahitelesek figyelme a bankok vezetőire terelődött, miután a kormánynál nem sikerült beavatkozást elérniük adósságterhük normalizálása érdekében.

Csütörtökön több tucat tüntető a Bank of Moscow, a VTB, az UniCredit, a Moskommertsbank, a Kazakh Bank és a Raiffeisen Bank ellen tüntetett.

Nálunk is van lehetőség a demokratikus nyomásgyakorlásra! Ha úgy gondolod, hogy érintett vagy, akkor részt vehetsz a rendezvényen: KATTINTS IDE!Jelenleg egy dollárért 76, egy fontért pedig 110 rubelt kérnek, ami azt jelenti, hogy 2014 közepe óta nagyjából felére esett az orosz fizetőeszköz értéke e devizákkal szemben. Az orosz devizahitelesek nagy része 35-ös dollárárfolyam és 50-es fontárfolyam mellett adósodott el, vagyis csak az árfolyamváltozások miatt több mint duplájára emelkedett a törlesztőrészletük.

A devizahiteles probléma arányaiban jóval kisebb, mint Magyarországon, de 20 ezer orosz családot állítólag most is a kilakoltatás fenyeget a fizetésképtelenség miatt. A Kreml egyik szóvivője szerint az orosz kormány figyelemmel kíséri a helyzetet, de nincs konkrét terve még a beavatkozásra. 

  • Facebook
  • Googleplus
  • Youtube
  • Twitter

Szólj hozzá

Hozzászólás