DEVIZAHITELEK-VIHAR ELŐTTI CSEND.

DEVIZAHITELEK-VIHAR ELŐTTI CSEND.

DEVIZAHITELEK-VIHAR ELŐTTI CSEND.

[good_old_share]


OSZD MEG, ADD TOVÁBB!

 

A „deviza”-károsultak biztos, hogy felfigyeltek arra a tényre, hogy a rendkívül nagy jelentőséggel bíró luxemburgi székhelyű Európai Bíróság 2018-09-20-án kihirdetett C- 51/17 számú, magyar „deviza”-károsultaknak kedvező ítéletétéről a fősodratú médiában nem is lehet hallani.



Érdekes, hogy az ítélet kihirdetése előtt még a kormánymédia is (látszólag) nagy várakozással tekintett az eseményre, majd miután nyilvánosságra került az Európai Bíróság ítélete, az összes kormányközeli média egyszerre elhallgatott. (mintha nem is létezne a C- 51/17 számú ítélet).

A rendkívül csekély számú – „deviza”-károsultakat segítő jogászok, ügyvédek és országgyűlési képviselők azonnal értékelték a döntés után kialakult, és az „adósok” számára kedvező helyzetet, még ezzel párhuzamosan a fősodratú, kormányközeli média azonnal mély hallgatásba burkolózott.

Dr. Varga-Damm Andrea országgyűlési képviselő nyílt levélben fordult a Magyar bírókhoz:

 

"..NO, KEDVES MAGYAR BÍRÁK, NEM LEHET A JOGELLENES, BANKMENTŐ TEVÉKENYSÉGET TOVÁBB FOLYTATNI. ITT AZ ÍTÉLET, AMELY ALAPJÁN MINDEN DEVIZASZERZŐDÉS ÁRFOLYAM KOCKÁZAT VÁLLALÁSÁRA IRÁNYULÓ RENDELKEZÉSE ÉRVÉNYTELEN.

NEM TUDNAK TOVÁBB A DH-TÖRVÉNYEK MÖGÉ BÚJNI. AZ EDDIGIEKÉRT PEDIG SZÉGYELLJÉK MAGUKAT.." (KATTINTS A RÉSZLETEKÉRT)

Dr. Budaházi János ügyvéd, Szabó Miklós biztonság- jogi és kommunikációs szaktanácsadó így értékelték a kialakult új helyzetet:



„..Az ítélet egyértelműen azoknak a "károsultaknak" kedvez, akik utólag semmissé akarják nyilváníttatni devizahitel-szerződésüket. A devizahitelesek esetében most az eljáró magyar bíróság dönthet majd, s értékelheti, hogy az árfolyamkockázat áthárítása az adósokra, tisztességtelen volt-e.

Amennyiben úgy ítélik meg, hogy az árfolyamváltozás okozta terheket tisztességtelenül hárították az adósokra, hiába forintosították a tartozásukat, az egész adósságot újra kell számolni, és akár pénz járhat vissza az adósoknak…” (KATTINTS A RÉSZLETEKÉRT)

Az ügyben megszólalt Barabás Gyula is. Elmondta: „..Fordult a kocka! Állami intézkedésre van szükség!

 

Az Európai Unió bírósága helyre tette a dolgot. Most a kormánynak kell lépnie, központilag a végrehajtási, illetve a kilakoltatási eljárásokat le kell állítani.

Perek tömege indulhat el, illetve a jelenleg felfüggesztett pereknek is újra kell indulnia…” (KATTINTS A RÉSZLETEKÉRT)

És Morvai Krisztina, Európai parlamenti képviselő is nyilatkozott, aki kijelentette: VÉGET ÉR A DEVIZÁS ÁLDOZATOK SOKÉVES SZENVEDÉSE ÉS GYŐZ AZ IGAZSÁG.

 

EP-képviselő asszony álláspontja szerint „..az európai bírósági határozat ismeretében haladéktalanul le kell állítani a bankok által becsapott emberekkel szembeni kilakoltatási és egyéb végrehajtási eljárásokat, hiszen az ítélet nyilvánvalóan kedvező számukra, s befolyással lesz a folyamatban lévő, sőt a már lezárt hazai (bírósági, végrehajtási) eljárásokra is…” (KATTINTS A RÉSZLETEKÉRT)

Még számos jogi szakértő, és független média is hírt adott az új jogi helyzetről, de a kormányközeli médiák azóta is hallgatnak.

Sőt!

 

Ha a FIDESZ-KDNP kormánypártok prominens vezetői közül mégis megszólal egy-egy, akkor az azonnal „nekimegy” azoknak az embereknek, akik a „deviza”-károsultakat védik, és a rendelkezésükre álló eszközökkel a kilakoltatásukat próbálják akadályozni.

Így történt ez Völner Pál államtitkár esetében is, aki egyenesen kijelentette: A KÉPVISELŐK NE AKADÁLYOZZÁK MEG A KILAKOLTATÁSOKAT!



"..amit művelnek, az komolytalan, és óriási felelőtlenség, mert hiú ábrándokat keltenek a bajba jutott emberekben.." (KATTINTS A RÉSZLETEKÉRT)

Úgy tűnik tehát, hogy a kormánypártok mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a C- 51/17 számú, magyar „deviza”-károsultaknak kedvező ítéletétéről a hírzárlatot fenntartsák, és a jelenlegi állapotot jegelve, a kilakoltatásokat folytatva a bankok további profitját biztosítsák.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Pillanatnyilag úgy néz ki, hogy nem akarnak tudomást venni az Európai Bíróság döntéséről, és inkább hallgatásba burkolódznak.

Vajon ebből a helyzetből és áldatlan állapotból mi lendítheti ki a kormányt? Vajon az átvert károsultak hatalmas tömege képes lesz egységesen fellépni, és jelezni a kormány számára, hogy született egy rendkívül fontos Európai Bírósági döntés és Európai polgárként és fogyasztóként is elvárjuk, hogy a kormány ennek megfelelően azonnal cselekedjen?

A „deviza”-hiteles probléma megoldását nagymértékben segítheti az, ha minél többen értesülnek róla! Olyanok is, akiket esetleg közvetlenül nem érint. Te azzal is sokat segíthetsz, ha a „devizás” cikkeinket, videóinkat megosztod!

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM