A SOHA MEG NEM KAPOTT DEVIZAKÖLCSÖN, AVAGY A KÖTELEZETTSÉGVÁLLALÁS VISSZAVONÁSA.

A SOHA MEG NEM KAPOTT DEVIZAKÖLCSÖN, AVAGY A KÖTELEZETTSÉGVÁLLALÁS VISSZAVONÁSA.

A SOHA MEG NEM KAPOTT DEVIZAKÖLCSÖN, AVAGY A KÖTELEZETTSÉGVÁLLALÁS VISSZAVONÁSA.

[good_old_share]


„A bankok a kifosztásunk érdekében jogászkodnak. Hát akkor jogászkodjunk mi is!”

 

Na, jó akkor elmagyarázom. – Horváth Rudolf.




Válasz többek kérdésére:

"595. § (1) Az egyszeri szolgáltatásra irányuló kötelezettségvállalást csak a teljesítés előtt és csak akkor lehet visszavonni, ha a kötelezettség elvállalása után a kötelezett körülményeiben olyan lényeges változás állott be, hogy a teljesítés tőle többé el nem várható."

A kölcsön egyszeri szolgáltatás részletekben történő visszafizetése. Az okirati kötelezettség pedig,..- lásd földhivatalban rögzített kölcsön tartozás-.., idegen deviza pénznemként jegyzett kölcsön jogcímén történő visszafizetésére szól és mivel az idegen deviza nem a kölcsön, csak a kölcsön számításának egy értékmerője, értékmeghatározója, egyértelmű, hogy az idegen deviza pénznemként soha nem került az adóshoz.

Tehát az okiratban valóban vállat kötelezettség mai napig nem teljesült, azaz soha nem lépett érvénybe, így visszavonható.

 

A forintosítással beállt helyzet pedig lényegi változás, mivel a soha meg nem kapott devizát, amit a Kúria és az MNB szerint is csak átszámítani kellett, egy meghatározott deviza árfolyamon az állam átváltotta forintra, ezzel új devizanemben, számadatban és pénznemben legalizálva az eleve nem teljesített szerződést, újfent megalapozza a kötelezettségvállalás visszavonhatóságát.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Mert egy okiratnak csak egy bizonyító ereje van, és az okiratban vállat kötelezettséget annak aláírása előtt kell megérteni és erről a megértésről a közjegyzőnek meggyőződnie. Nem érthető meg előre az a kötelezettségi értelmezés, ami az okirat aláírásának dátumában még nem is létezik.




Átszámításnak nincs a bank ügyfeleire átruházható, a bank részéről felmerülő költsége, hiszen az adós részére a bank nem szerez be devizát, legfeljebb a saját egyéb üzleteihez, de az adóst csak a saját szerződése köti a bankhoz, más jogügyletük nincs egymással. Így ezzel az adós akarata nélküli forintosítással beállt a körülményekben történő lényegi változás is.

Sokan jeleztétek, hogy a Facebook folyamatosan korlátozza a bejegyzéseink láthatóságát. Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldal tetejére a "Tetszik/Liked" gombra és pipáld ki, valamint a "követed" gombnál állítsd be a "megjelenítés elsőként" opciót, hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE!

Persze a bankok hivatkozhatnak ráutaló magatartásra meg egyebekre, hogy azért még is csak utalt pénzt a bank, amit az ügyfele felhasznált stb., na de az a követelés ezekkel a dokumentumokkal, nem behajtható. A visszavonást követően már a banknak kell bizonyítania mit teljesített és esetleg valójában mivel is tartozik, vagy tartozik-e még egyáltalán az ügyfele. Az okirati kötelezettség visszavonásával megfordul a bizonyítási teher. www.jogesztergalyos.webnode.hu Csapata.

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM