TI KÜLDTÉTEK: TÉVEDÉSBE EJTETTEK, BECSAPTAK!

TI KÜLDTÉTEK: TÉVEDÉSBE EJTETTEK, BECSAPTAK!

TI KÜLDTÉTEK: TÉVEDÉSBE EJTETTEK, BECSAPTAK!


[good_old_share]

Tisztelt Civilkontroll!

Olvastam a felhívást: http://www.civilkontroll.com/felhivas-devizakarosultakhoz-2017-01-15/.

 

2007- ben vettem fel az Otp-től hitelt.

A KÖLCSÖNSZERZŐDÉS aláírása előtt az ügyintéző arról tájékoztatott, hogy a más pénzintézetnél lévő, kedvezőtlen futamidejű és kamatú gépkocsi hitelemet, valamint az Otp-től felvett lakáshitelemet egy hosszabb lejáratú, kedvezőbb kamatozású, ennél fogva alacsonyabb havi törlesztő részletű hitelformára lehetne változtatni. Továbbá felhívta a figyelmemet arra, hogy ez a termék ráadásul lakástakarék szerződéssel is kombinálva van, amire a befizetések alapján még állami támogatást is kapok. Ezután döntöttem úgy (több tízezer magyarhoz hasonlóan) hogy aláírom a szerződést, hiszen az előre kalkulált havi törlesztő részletet nyugodtan tudtam vállalni a fizetésem arányában.



A szerződés megkötése után az Otp Zrt. azonnal kiegyenlítette a Merkantil Banknál lévő gépkocsi hitelem hátralékát FORINTBAN, majd a saját lakáshitelt FORINTBAN átutalással, ezekről bizonylatot kaptam. Már akkor meglepődve tapasztaltam, hogy a tartozásom a felvett 3 millió forintról ebből 3.271.896,- forintra nőtt. Persze a kérdésemre az ügyintéző megmagyarázta és felsorolta, hogy folyósítási jutalék, meg ügyleti kamat, amit nyilván én pénzügyekben nem járatos személy lévén teljes mértékben elfogadtam.

Az éves befizetéseim ellenére a tartozásom az első évben csökkent, majd az Otp Zrt. által megállapított megnövekedett havi összegek befizetése után a tartozás összege az év végén nem hogy csökkent volna, hanem még több lett.

év            bef.deviza                éves befizetés                                           tartozás

2007        folyósítás                                                                                    20.634 CHF

2008        1.367 CHF                212.774HUF                                             18.892 CHF

2009        1.827 CHF                325.200 HUF                                            19.021 CHF

2010        1.748 CHF                370.000 HUF                                            19.052 CHF

2011        1.804 CHF                414.000 HUF                                            18.889 CHF

2012        2.059 CHF                494.000 HUF                                            18.898 CHF

2013        2.002 CHF                505.180 HUF                                            19.195 CHF

Ezután beláttam azt, hogy ez a folyamat számomra rossz irányban halad, többször beszéltem a helyi kirendeltség ügyintézőjével is, természetesen számításba vettem az akkor felajánlott állami „mentőcsomagot”, de (megint csak azt mondom, hogy több tízezer magyarral együtt) beláttam és rájöttem arra, hogy engem tévedésbe ejtettek, becsaptak, nagyobb baklövést már nem akartam elkövetni. Ekkor szüntettem meg a további befizetéseket.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Eddig az Otp Zrt-nek 2.321.154,-forintot fizettem vissza (befizetési bizonylattal igazolni tudom).

Az OTP a szerződés felmondásakor közölte, hogy (átszámítva) még 4.837.140,- forinttal tartozom.

Könnyen kiszámolható, hogy ez a felvett összeg arányában futamidőre tekintet nélkül 130% – os kamatot jelent. Egyszerűen elhinni nem tudom, hogy van olyan magyar törvény, ami ezt engedélyezi bármelyik pénzintézetnek, ekkora kamatot a Büntetőjog világosan definiál.

A videó után a cikk folytatódik!



A törlesztő részletek egyoldalú, aránytalan megemelése miatt a házasságom tönkrement, állásomat elveszítettem, lakóhelyemtől több száz kilométerre voltam kénytelen munkát vállalni és dolgozni jelenleg is.

A hitel fedezetéül szolgáló ingatlan a szerződésben 8 millió forint „hitelbiztosítási érték”- ként került bejegyzésre, az általam elkészíttetett ingatlanbecslői szakvélemény már akkor 16 millió forintértéket határozott meg. Természetesen megpróbáltam az ingatlant értékesíteni, az óta is rendkívüli nyomott áron, azonban még érdeklődő sem nagyon volt, az okait ebben az országban jól ismerjük…

A hitel felmondása 2013 októberben történt, azóta eltelt időben az Otp Faktoringtól kapott 2 db levélben lényegében csak a tartozásom növekedéséről kaptam hírt. A közölt adatok alapján nekem havonta 48 ezer forintot kellene befizetnem késedelmi kamatként, hogy ne növekedjen a tartozásom, „csak” az Otp Zrt. által megállapított összeg maradjon. Ez – nem tudom ezt másképp fogalmazni- a vicc kategóriájába tartozik. Hogyan lehet kamatot számolni és főleg mi alapján egy olyan ügyben, aminek a végeredményét egy egész ország várta? Miben bízik az Otp Faktoring? Valami csoda folytán majd hirtelen befizetem azt az összeget, aminek még a töredékét sem tartom jogosnak? Nyilvántartja, mi több az árfolyam függvényében MÉG MINDIG változtatja a tartozást a CHF árfolyama alapján?

loading…


De a tények alapján a magyar törvénykezés és törvényalkalmazás legfelsőbb fóruma sem volt képes egyértelműen állást foglalni az ügyben, akkor milyen jogszabályok és törvény alkalmazása alapján jelentették ki a megkötött szerződés érvényességét és a követelt összeg jogosságát?

Azóta vitattam a követelést több levélben, a Főügyészségen feljelentést tettem csalás miatt, amit elutasítottak, kaptam (ÉN) számlát a földhivatali bejegyzésről (16.200), több levélre azonban nem válaszoltak, igaz, azóta én sem kaptam még semmit.

Most itt tartok, az idő megy, semmi nem történik, csak én élek napról napra úgy, hogy bármikor elvehetnek tőlem mindent…

Magyar vagyok (már nem vagyok rá büszke), egész életemben dolgoztam, és mindig kifizettem mindent, amit rám rótt az élet. De ezt nem tudom elfogadni/elviselni, ha kell erőszakkal fogom megvédeni azt ami az enyém.

Köszönöm a türelmet, tisztelettel:  H I.

Forintosítás időszakában Rogán Antal a "deviza"-hitelekről és az árfolyamkockázatról:



loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM