ISMÉT GYŐZELEM! FONTOS ÍTÉLET!

ISMÉT GYŐZELEM! FONTOS ÍTÉLET!

ISMÉT GYŐZELEM! FONTOS ÍTÉLET!


[good_old_share]

És ismét siker, méghozzá a Hítelsikerek által közölt "devizás" siker! Ítélet a lap aljáról is letölthető!
A portál már számos –a devizakárosultak által nyert perről beszámolt. Most ismét egy újabb győzelmet könyvelhet el egy károsult-társunk.

Az ítélet egyik lényeges mondata így hangzik:

Ízlelgessük ezt a mondatot: Az OTP Jelzálogbank Zrt. jelzáloggal biztosított deviza alapú kölcsönszerződésének azon pontja érvénytelen, mely alapján a hitelező nyilatkozata szerit felálló tartozást a közjegyző minden további kérdés nélkül záradékolhatja, vagyis végrehajtásra alkalmassá teheti.

Majd a portál így folytatja (kissé szarkasztikusan):
Mi van a tojásban?

Kedves Olvasóink!

Mondhatjuk egyetemes az a tudása az emberiségnek, hogy mit is tartalmaz egy tojás. És nem lepődik meg senki, hogy a tojásból, ha azt hagyjuk kikelni, biztosan kiscsibe fog kibújni, miután egy jó csomó biokémiai folyamat és összetevő egységbe rendezi a dolgokat.

Ez állandó, mint ahogy a deviza alapú kölcsönszerződések nagy részének tartalma is, mely bankárok és jogtudósok rendeztek (inkább csak általuk) fogyasztható formába.

Adott bankon belül például egyes rendelkezések szóról-szóra megegyeznek. Ilyen például az OTP Bank szerződéseiben az a rész is, amikor a Bank kiköti, hogy a fennálló tartozás igazolására mindig a Bank könyveinek a kimutatását fogadják el a felek. A kölcsönszerződés szerint ez a tojás egyik összetevője.

A bíróság szerint azonban ez a rész, a fogyasztásra szánt tojásban nem szerepelhet a közelmúltban született ítélet alapján. A bíróság szava szent, tehát a tojás mostantól enélkül tojás. De akkor ez miért nem igaz minden további megegyező tartalmú tojásra?
Az OTP Jelzálogbank Zrt. jelzáloggal biztosított deviza alapú kölcsönszerződésének azon pontja érvénytelen, mely alapján a hitelező nyilatkozata szerit felálló tartozást a közjegyző minden további kérdés nélkül záradékolhatja, vagyis végrehajtásra alkalmassá teheti.

Vélhetőleg a Bank fellebbez majd, hiszen ők kifejezetten kedvelik a tojást az általuk előállított formában, de reméljük a bíróságok számára a tisztességtelen adalékok kiiktatása méltó feladat lesz.

Az ítélet IDE KATTINTVA tölthető le!

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

[apss_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM