ELKEZDŐDÖTT VALAMI? AZ ÜGYÉSZSÉG PERELI A BANKOT!

ELKEZDŐDÖTT VALAMI? AZ ÜGYÉSZSÉG PERELI A BANKOT!

ELKEZDŐDÖTT VALAMI? AZ ÜGYÉSZSÉG PERELI A BANKOT!

[good_old_share]


Sok „deviza”-károsult várta már, hogy a Magyar hatóságok részéről mikor történik végre érdemi fellépés a bankok irányába.

 

A bankok tisztességtelensége már nem kérdés, az végleg igazolást nyert, de a számtalan olyan-a hitelekhez kapcsolódó banki „trükköt” mutattunk már be itt az oldalon, amelyekkel alkalmasak lehetnek arra, hogy hosszú időre ezek a pénzintézetek magukhoz láncolják, és anyagilag folyamatosan kopasszák az adósokat.

loading...Most úgy tűnik, hogy a Magyar hatóság, egészen pontosan a Pest Megyei Főügyészség elégelte meg a bankok túlhatalmát és eljárási módszereit, ezért lépett.

Már ideje volt!

 

A Hiteles Mozgalom oldalára, Szabó József tette fel az ügyészséggel folytatott levelezését, illetve az üggyel kapcsolatos fontos tudnivalókat.

Az Ügyészség közleménye:

Az ügy lényege:

 

Az egyik bankkal szemben a Pest Megyei Főügyészség – többek között – azért nyújtott be keresetet, mert a bank a fogyasztókkal kötendő szerződéseiben olyan kikötést alkalmazott, mely alapján a fogyasztó előre elfogadja, hogy a szerződés banki felmondása esetén a tartozása annak előzetes vitathatósága nélkül végrehajtható.

Ez a szerződéses megoldás egy olyan tartozáselismerés, melyet a fogyasztó a szerződés aláírásakor előre elfogad.Erre az ún. „ténytanúsítványra” a szerződés alapján a bank közjegyzői végrehajtási záradékolást kérhet, így elérheti, hogy bírósági, illetve békéltető testület előtti eljárás nélkül, azonnal elrendelésre kerüljön a végrehajtás a fogyasztóval szemben.

loading...

Ha a közvetlen végrehajtásra a banknak nem lenne lehetősége, akkor egy perben a bank lenne köteles a követelése jogalapjának és összegszerűségének bizonyítására.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Ez az eljárás a bank számára megkönnyíti a fogyasztóval szembeni igényérvényesítést, hiszen a fogyasztó majd csak a vele szemben már foganatosított végrehajtással szemben indíthat pert a végrehajtás megszüntetése vagy korlátozása érdekében, melyben már nem a banknak, hanem a fogyasztónak kell bizonyítania.

A fogyasztó bizonyítási lehetőségeit tekintve ebben a perben már jóval hátrányosabb helyzetben van, mindamellett, hogy a perindítás további nehézségeket és költségeket ró a végrehajtás alá került fogyasztóra.

 

Szabó József megkeresésére az alábbi válasz érkezett:

Tisztelt Szabó József!A megkeresésében megjelölt keresetlevél 2017. decemberében érkezett a Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiumába. A bíróság kitűzte az első tárgyalási napot, amely 2018. március 6-án 8 óra 30 perckor kezdődik a Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiumában (1027 Budapest, Varsányi Irén u. 38-40.). Az eddig rendelkezésemre álló információk alapján a tárgyalás nyilvános.

Üdvözlettel: dr. Madarasi Anna sajtószóvivő. Fővárosi Törvényszék Sajtóosztály.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket és bízunk benne, hogy még számtalan banki „trükk” is az Ügyészség látókörébe kerül.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS 18:00-TÓL. MOZGALMI TALÁLKOZÓ.
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS 18:00-TÓL. MOZGALMI TALÁLKOZÓ.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS 18:00-TÓL. MOZGALMI TALÁLKOZÓ. [good_old_share] Nem adom a házamat mozgalom. Mozgalmi találkozó élő közvetítés Szigetszentmiklósról 2018.01.30.   18 órától...

"DEVIZAHITELEZÉS" - TÚL SOK A FELELŐS?
“DEVIZAHITELEZÉS” – TÚL SOK A FELELŐS?

"DEVIZAHITELEZÉS" - TÚL SOK A FELELŐS? [good_old_share] NCK megjegyzés a cikk előtt: Mindenki másra mutogat, miközben nem hajlandóak kimondani, hogy...

Close