ELKEZDŐDÖTT VALAMI? AZ ÜGYÉSZSÉG PERELI A BANKOT!

ELKEZDŐDÖTT VALAMI? AZ ÜGYÉSZSÉG PERELI A BANKOT!

ELKEZDŐDÖTT VALAMI? AZ ÜGYÉSZSÉG PERELI A BANKOT!

[good_old_share]


Sok „deviza”-károsult várta már, hogy a Magyar hatóságok részéről mikor történik végre érdemi fellépés a bankok irányába.

 

A bankok tisztességtelensége már nem kérdés, az végleg igazolást nyert, de a számtalan olyan-a hitelekhez kapcsolódó banki „trükköt” mutattunk már be itt az oldalon, amelyekkel alkalmasak lehetnek arra, hogy hosszú időre ezek a pénzintézetek magukhoz láncolják, és anyagilag folyamatosan kopasszák az adósokat.Most úgy tűnik, hogy a Magyar hatóság, egészen pontosan a Pest Megyei Főügyészség elégelte meg a bankok túlhatalmát és eljárási módszereit, ezért lépett.

Már ideje volt!

 

A Hiteles Mozgalom oldalára, Szabó József tette fel az ügyészséggel folytatott levelezését, illetve az üggyel kapcsolatos fontos tudnivalókat.

Az Ügyészség közleménye:

Az ügy lényege:

 

Az egyik bankkal szemben a Pest Megyei Főügyészség – többek között – azért nyújtott be keresetet, mert a bank a fogyasztókkal kötendő szerződéseiben olyan kikötést alkalmazott, mely alapján a fogyasztó előre elfogadja, hogy a szerződés banki felmondása esetén a tartozása annak előzetes vitathatósága nélkül végrehajtható.

Ez a szerződéses megoldás egy olyan tartozáselismerés, melyet a fogyasztó a szerződés aláírásakor előre elfogad.Erre az ún. „ténytanúsítványra” a szerződés alapján a bank közjegyzői végrehajtási záradékolást kérhet, így elérheti, hogy bírósági, illetve békéltető testület előtti eljárás nélkül, azonnal elrendelésre kerüljön a végrehajtás a fogyasztóval szemben.

Ha a közvetlen végrehajtásra a banknak nem lenne lehetősége, akkor egy perben a bank lenne köteles a követelése jogalapjának és összegszerűségének bizonyítására.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Ez az eljárás a bank számára megkönnyíti a fogyasztóval szembeni igényérvényesítést, hiszen a fogyasztó majd csak a vele szemben már foganatosított végrehajtással szemben indíthat pert a végrehajtás megszüntetése vagy korlátozása érdekében, melyben már nem a banknak, hanem a fogyasztónak kell bizonyítania.

A fogyasztó bizonyítási lehetőségeit tekintve ebben a perben már jóval hátrányosabb helyzetben van, mindamellett, hogy a perindítás további nehézségeket és költségeket ró a végrehajtás alá került fogyasztóra.

 

Szabó József megkeresésére az alábbi válasz érkezett:

Tisztelt Szabó József!A megkeresésében megjelölt keresetlevél 2017. decemberében érkezett a Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiumába. A bíróság kitűzte az első tárgyalási napot, amely 2018. március 6-án 8 óra 30 perckor kezdődik a Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiumában (1027 Budapest, Varsányi Irén u. 38-40.). Az eddig rendelkezésemre álló információk alapján a tárgyalás nyilvános.

Üdvözlettel: dr. Madarasi Anna sajtószóvivő. Fővárosi Törvényszék Sajtóosztály.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket és bízunk benne, hogy még számtalan banki „trükk” is az Ügyészség látókörébe kerül.

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM