2019-MILYEN ESÉLYE VAN A DEVIZA KÁROSULTAKNAK? ITT A VÁLASZ!

2019-MILYEN ESÉLYE VAN A DEVIZA KÁROSULTAKNAK? ITT A VÁLASZ!

2019-MILYEN ESÉLYE VAN A DEVIZA KÁROSULTAKNAK? ITT A VÁLASZ!

[good_old_share]


Két jogerős, Európai bírósági döntés is született a közelmúltban, amely a devizahitel szerződések felülbírálatát is lehetővé teszi.

 

Vajon az ítéletek után milyen esélye van a hazai „deviza”-károsultaknak?A károsultaknak semmilyen pénzügyi, banki, befektetési tapasztalatuk nem volt. Ezek után a befektetési típusú szerződéskötés „olyan, mintha valakit ejtőernyő nélkül dobnánk ki a repülőből”.

A devizahitelek esetében két szerződést kellett volna kötni. Egy kölcsönszerződést, és egy devizaszerződést, melyben tisztázni kell, hogy milyen körülmények között fizeti vissza a fogyasztó, és milyen fogyasztói védelmet építenek be a konstrukcióba.

Hogy a bank „swap”-olt, az nem kérdés. A hanganyag utáni videóban a bankszövetség főtitkára maga mondja el!

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

KATTINTS A LEJÁTSZÓRA:A „deviza”-hiteles probléma megoldását nagymértékben segítheti az, ha minél többen értesülnek róla! Olyanok is, akiket esetleg közvetlenül nem érint. Te azzal is sokat segíthetsz, ha a „devizás” cikkeinket, videóinkat megosztod!

loading…


loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM