TÖZSDÉN KÍVÜLI DEVIZA HATÁRDŐS ÜGYLET-AZ ELSŐ VÁLASZ AZ EURÓPAI UNIÓ BÍRÓSÁGA HIVATALÁTÓL

TÖZSDÉN KÍVÜLI DEVIZA HATÁRDŐS ÜGYLET-AZ ELSŐ VÁLASZ AZ EURÓPAI UNIÓ BÍRÓSÁGA HIVATALÁTÓL.

TÖZSDÉN KÍVÜLI DEVIZA HATÁRDŐS ÜGYLET – AZ ELSŐ VÁLASZ AZ EURÓPAI UNIÓ BÍRÓSÁGA HIVATALÁTÓL

Dr. Kriston István európajogi (pénzügyi) szakjogász a Magyar „deviza”-„hitelesek” védelme érdekében az Európai Bírósághoz fordult.

Állítása szerint – melyet több pénzügyi szakértő és jogász is alátámaszt – Magyarország tagállamban a bankok megkerülve a tőkepiaci szabályokat kölcsön jogcímén tőzsdén kívüli deviza határidős tömeges – mintegy 1.000.000 db deviza alapú szerződési – ügyletet kötöttek a fogyasztókkal.

Lényegében a bankok kölcsönbe burkolva, kölcsön címén összetett pénzügyi eszközt tartalmazó pénzügyi terméket értékesítettek a fogyasztóknak.Az Európai Unió Bíróság Hivatalától megérkezett az első válasz.

Kérjük a „devizahiteleseket”, hogy kísérjék figyelemmel a fejleményeket, és osszák meg azt ismerőseikkel is.

EURÓPAI UNIÓ BÍRÓSÁGA HIVATALÁTÓL

Dr. Kriston István ügyvédnek

Tisztelt Ügyvéd Úr!

A Bíróság hivatalához beérkezett a Ráckevei Járásbíróság 20.P.21.699/2012/30. számú végzése, előzetes döntéshozatali eljárás iránti kérelme. A Bíróság előtti ügyszám C-312/14 (Banif Plus Bank).

A Ráckevei Járásbíróság végzésének számát internetes keresőbe beadva hozzáférhető a végzés az interneten, de anonimizált… formában. Ezúton szeretném tájékoztatni, hogy a Bíróság előtt folyamatban lévő ügyekben a publikus információk illetve dokumentumok hozzáférhetők (lesznek) a Bíróság honlapján, így a felek neve is látható lesz. Ha azt szeretné, hogy az Ön ügyfeleinek neve ne jelenjen meg a Bíróság honlapján, erre irányuló, rövid indoklással ellátott kérelmet kell benyújtania a Bíróság hivatalához.Ha bármilyen további kérdése lenne ezzel vagy az eljárással kapcsolatban, keressen meg e-mailben vagy telefonon.

Üdvözlettel:

Európai Unió Bíróság Hivatala

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM