Újabb javaslat a devizaadósok “megsegítésére”

Csak az adósok kártalanításával és felelősségük elismerésével rendezhetik elfogadható módon a devizahitel-problémát a bankok

Csak az adósok kártalanításával és felelősségük elismerésével rendezhetik elfogadható módon a devizahitel-problémát a bankok – közölte a Hír TV  Magyarország élőben című műsorában a Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet elnöke. Falus Zsolt szerint ugyanakkor a részletek ismerete nélkül is tudható, hogy a pénzintézetek javaslata csak látszatmegoldás.


Már a hét végén benyújthatja a kormány a devizaadósok megsegítését szolgáló javaslatát.

A nemzetgazdasági miniszter azt mondta a távirati irodának: nem fogadják el a bankszövetség elképzelését, mert az nem kínál végleges megoldást. Varga Mihály ezt egyébként már a múlt héten jelezte a Hír Televíziónak adott interjúban. Sajtóhírek szerint a bankok érdekképviselete – az otthonvédő civil szervezetekkel folytatott megbeszélések alapján – azt javasolta a kormánynak, hogy a kilakoltatási moratórium egy hónappal korábban, tehát november 1-jével kezdődjön. További kedvezmény lenne, hogy a pénzintézetek nem lakoltatnák ki az adósokat, ha tartozásuk nem haladja meg a félmillió forintot. A kormány azt kérte a bankoktól: november 1-jéig úgy módosítsák a szerződéseket, hogy a devizaalapú hitelek néhány éven belül megszűnjenek.


MagyarNemzet

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM