TÖZSDÉN KÍVÜLI DEVIZA HATÁRDŐS ÜGYLET-AZ ELSŐ VÁLASZ AZ EURÓPAI UNIÓ BÍRÓSÁGA HIVATALÁTÓL

TÖZSDÉN KÍVÜLI DEVIZA HATÁRDŐS ÜGYLET-AZ ELSŐ VÁLASZ AZ EURÓPAI UNIÓ BÍRÓSÁGA HIVATALÁTÓL.

TÖZSDÉN KÍVÜLI DEVIZA HATÁRDŐS ÜGYLET – AZ ELSŐ VÁLASZ AZ EURÓPAI UNIÓ BÍRÓSÁGA HIVATALÁTÓL

Dr. Kriston István európajogi (pénzügyi) szakjogász a Magyar „deviza”-„hitelesek” védelme érdekében az Európai Bírósághoz fordult.

Állítása szerint – melyet több pénzügyi szakértő és jogász is alátámaszt – Magyarország tagállamban a bankok megkerülve a tőkepiaci szabályokat kölcsön jogcímén tőzsdén kívüli deviza határidős tömeges – mintegy 1.000.000 db deviza alapú szerződési – ügyletet kötöttek a fogyasztókkal.

Lényegében a bankok kölcsönbe burkolva, kölcsön címén összetett pénzügyi eszközt tartalmazó pénzügyi terméket értékesítettek a fogyasztóknak.

loading...Az Európai Unió Bíróság Hivatalától megérkezett az első válasz.

Kérjük a „devizahiteleseket”, hogy kísérjék figyelemmel a fejleményeket, és osszák meg azt ismerőseikkel is.

EURÓPAI UNIÓ BÍRÓSÁGA HIVATALÁTÓL

Dr. Kriston István ügyvédnek

Tisztelt Ügyvéd Úr!

loading...

A Bíróság hivatalához beérkezett a Ráckevei Járásbíróság 20.P.21.699/2012/30. számú végzése, előzetes döntéshozatali eljárás iránti kérelme. A Bíróság előtti ügyszám C-312/14 (Banif Plus Bank).

A Ráckevei Járásbíróság végzésének számát internetes keresőbe beadva hozzáférhető a végzés az interneten, de anonimizált… formában. Ezúton szeretném tájékoztatni, hogy a Bíróság előtt folyamatban lévő ügyekben a publikus információk illetve dokumentumok hozzáférhetők (lesznek) a Bíróság honlapján, így a felek neve is látható lesz. Ha azt szeretné, hogy az Ön ügyfeleinek neve ne jelenjen meg a Bíróság honlapján, erre irányuló, rövid indoklással ellátott kérelmet kell benyújtania a Bíróság hivatalához.Ha bármilyen további kérdése lenne ezzel vagy az eljárással kapcsolatban, keressen meg e-mailben vagy telefonon.

Üdvözlettel:

Európai Unió Bíróság Hivatala

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
ELFOGADTÁK A "DEVIZA"-"HITELESEKET" SEGÍTŐ (?) TÖRVÉNYT.
ELFOGADTÁK A “DEVIZA”-“HITELESEKET” SEGÍTŐ (?) TÖRVÉNYT

Elfogadták a devizahiteleseket segítő törvényt Az Országgyűlés elfogadta a devizahitelesek megsegítését célzó első törvényt a Kúria pénzügyi intézmények fogyasztói kölcsönszerződéseire...

MÉG EGY PONTON BETÁMADTÁK A BANKOKAT A "DEVIZA"-"HITELESEK"!
MÉG EGY PONTON BETÁMADTÁK A BANKOKAT A “DEVIZA”-“HITELESEK”!

Még egy ponton betámadták a bankokat a devizahitelesek FIGYELEM! A TÉMÁVAL KAPCSOLATBAN TÖBB RÉSZLET A LAP ALJÁN LÉVŐ LINKEKEN! Újabb...

Close