VIZSGÁLATOT Neee…FIZET A MORGAN STANLEY

VIZSGÁLATOT Neee...FIZET A MORGAN STANLEY

Fizet a Morgan Stanley a jelzáloghiteles befektetései miatt

Az egyik legnagyobb Wall-Street-i befektetési bank, a Morgan Stanley előzetes egyezséget kötött az amerikai értékpapír-felügyelettel (SEC) arról, hogy 275 millió dollárt (62 milliárd forint) fizet, cserébe a felügyelet leállítja azt a vizsgálatot, amelyet jelzáloghitel-alapú, befektetésre ajánlott termékek miatt indított a nagybank ellen.

A SEC azután kezdett vizsgálódni több nagy Wall Street-i befektetési banknál, hogy felmerült a gyanú: a bankok – még 2007-ben – elhallgatták ügyfeleik elől, hogy valójában milyen kockázatosak a "nem elsőrendű" (subprime) jelzáloghitel-piaci alapú származékos befektetési eszközök.
A Morgan Stanley hangsúlyozta, nem ismer el semmilyen csalárd cselekedetet az alku részeként. Ugyanakkor azt is közölte: a bank által fizetendő 275 millió dollár a kifogásolt eszközök értékesítéséből származó nyereség és a büntetés összege. A SEC egyelőre nem írta alá az egyezséget.Jó néhány nagybank jogi költségei az egekbe szöktek tavaly, jórészt a pénzügyi válság időszakára visszanyúló ügyekben kötött peren kívüli megállapodások miatt. A Morgan Stanley csaknem 2 milliárd dollárt fizetett, ami a háromszorosa a 2012-es hasonló költségeknek, és több mint a tízszerese az erre fordított 2011-es kiadásoknak.

loading...


Napi.hu

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
DEVIZAHITEL KÉRDÉS "Nem túlzás azt állítani ezen probléma Magyarország történelmének legsúlyosabb kérdése, és Magyarország léte, vagy megszűnése múlik azon, hogy ezt a kérdést megoldja-e az államhatalom, vagy hagyja, hogy milliók menjenek teljesen tönkre, a végső pusztulásba.
“DEVIZA”-“HITEL” KÉRDÉS – Gábor Nagy – Facebook

DEVIZAHITEL KÉRDÉS "Nem túlzás azt állítani ezen probléma Magyarország történelmének legsúlyosabb kérdése, és Magyarország léte, vagy megszűnése múlik azon, hogy...

ŐRIZETBE VETTÉK A ROMÁN PÉNZÜGYI FELÜGYELET ELNÖKÉT.
ŐRIZETBE VETTÉK A ROMÁN PÉNZÜGYI FELÜGYELET ELNÖKÉT

Őrizetbe vették kedden Dan Radu Rusanut, a román pénzügyi felügyelet elnökét, akit azzal gyanúsítanak, hogy egy biztosító érdekeit védte törvénytelenül....

Close