VISSZA A PÉNZEKKEL! FIZETÉSI MEGHAGYÁST A KÖZJEGYZŐKNEK!

VISSZA A PÉNZEKKEL! FIZETÉSI MEGHAGYÁST A KÖZJEGYZŐKNEK!

VISSZA A PÉNZEKKEL! FIZETÉSI MEGHAGYÁST A KÖZJEGYZŐKNEK!

[good_old_share]

Az alábbi gondolatot érdemes alaposan körbejárni. Oszd meg a cikket!

 

Röviden a közjegyzőkről….. avagy vissza a pénzekkel – Barabás Gyula – Pénzügyi tanácsadás

Egy közjegyző által közokiratba foglalt kölcsönszerződés esetén nem az artikulált selymes hangú felolvasás miatt fizettek a hitelfelvevők munkadíjat, hanem abban is bíztak, hogy szerződésük nem tartalmaz tisztességtelen feltételeket… többek között.
A közjegyző feladata alapvetően az is lett volna, hogy sem ilyen sem pedig jogszabályba ütköző feltételeket nem foglal közokiratba, nem szerkeszt, és nem ellenjegyez.

Ebből adódóan joggal merül fel a kérdés, hogy ez a bizalom egy jogban járatos és kinevezett személlyel szemben mennyiben maradt sértetlen, továbbá az is egy nyitott kérdés, hogy a megfizetett munkadíj vonatkozhat-e egy olyan szerződésre, amiről kiderül, hogy gazdagon tartalmaz tisztességtelen feltételeket.

NCK gondolat: ha egy közjegyző által szerkesztett közokirat tisztességtelen elemeket tartalmaz, akkor az a közokirat vajon érvényesnek tekinthető? Az illetékeseknek ezen érdemes lenne elgondolkodni!

A munkadíj tehát törvényes, jogszabályba nem ütköző szerződésekre vonatkozhat, mert a megbízás szándéka – túl azon, hogy ez a hitelfelvevő részéről kötelező volt -, nem vonatkozhat a bíróság által is jogerős ítéletekben kimondott törvénysértő szerkesztésre.
A számla sokaknak megvan, írni tudnak, ismert a közjegyző, szerintem a munkadíjat vissza kell kérni. Ha nem adja, megfontolandó egy fizetési meghagyás kibocsátása is….. kolléga bevonásával. Csodálatos lehet, amikor közjegyző küld közjegyzőnek fizetési meghagyást és egyben az is, amikor éppen előző nap tőle kapott vagy ötvenet. Barabás Gyula – Pénzügyi tanácsadás

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM