VISSZA A PÉNZEKKEL! FIZETÉSI MEGHAGYÁST A KÖZJEGYZŐKNEK!

VISSZA A PÉNZEKKEL! FIZETÉSI MEGHAGYÁST A KÖZJEGYZŐKNEK!

VISSZA A PÉNZEKKEL! FIZETÉSI MEGHAGYÁST A KÖZJEGYZŐKNEK!

[good_old_share]

Az alábbi gondolatot érdemes alaposan körbejárni. Oszd meg a cikket!

 

Röviden a közjegyzőkről….. avagy vissza a pénzekkel – Barabás Gyula – Pénzügyi tanácsadás

loading...

Egy közjegyző által közokiratba foglalt kölcsönszerződés esetén nem az artikulált selymes hangú felolvasás miatt fizettek a hitelfelvevők munkadíjat, hanem abban is bíztak, hogy szerződésük nem tartalmaz tisztességtelen feltételeket… többek között.
A közjegyző feladata alapvetően az is lett volna, hogy sem ilyen sem pedig jogszabályba ütköző feltételeket nem foglal közokiratba, nem szerkeszt, és nem ellenjegyez.

Ebből adódóan joggal merül fel a kérdés, hogy ez a bizalom egy jogban járatos és kinevezett személlyel szemben mennyiben maradt sértetlen, továbbá az is egy nyitott kérdés, hogy a megfizetett munkadíj vonatkozhat-e egy olyan szerződésre, amiről kiderül, hogy gazdagon tartalmaz tisztességtelen feltételeket.

NCK gondolat: ha egy közjegyző által szerkesztett közokirat tisztességtelen elemeket tartalmaz, akkor az a közokirat vajon érvényesnek tekinthető? Az illetékeseknek ezen érdemes lenne elgondolkodni!

A munkadíj tehát törvényes, jogszabályba nem ütköző szerződésekre vonatkozhat, mert a megbízás szándéka – túl azon, hogy ez a hitelfelvevő részéről kötelező volt -, nem vonatkozhat a bíróság által is jogerős ítéletekben kimondott törvénysértő szerkesztésre.
A számla sokaknak megvan, írni tudnak, ismert a közjegyző, szerintem a munkadíjat vissza kell kérni. Ha nem adja, megfontolandó egy fizetési meghagyás kibocsátása is….. kolléga bevonásával. Csodálatos lehet, amikor közjegyző küld közjegyzőnek fizetési meghagyást és egyben az is, amikor éppen előző nap tőle kapott vagy ötvenet. Barabás Gyula – Pénzügyi tanácsadás

loading...

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
1000 CSALÁD MÁR AZ UTCÁN. MOST JÖHET A TÖBBI.
1000 CSALÁD MÁR AZ UTCÁN. MOST JÖHET A TÖBBI.

1000 CSALÁD MÁR AZ UTCÁN. MOST JÖHET A TÖBBI. [good_old_share] Országszerte megközelítőleg ezer családot lakoltattak ki otthonából a kilakoltatási moratórium...

MIÉRT ARATHATNAK HAZÁNKBAN A BANKOK?
MIÉRT ARATHATNAK HAZÁNKBAN A BANKOK?

MIÉRT ARATHATNAK HAZÁNKBAN A BANKOK? [good_old_share] Vitaindító: Egy kívülálló véleménye az oldal alján is megtekinthető videóval kapcsolatban. Az eredeti bejegyzéshez...

Close