VIGYÁZAT, A CSAPDA ZÁRODIK. EMELKEDIK A BEDŐLT HITELEK SZÁMA

VIGYÁZAT, A CSAPDA ZÁRODIK. EMELKEDIK A BEDŐLT HITELEK SZÁMA

Meddig mehet ez még így? Egyre több lakás kerül veszélybe, és ezzel párhuzamosan egyre több család kerül az utcára! A bankok módszeresen, kis csoportokban "vadásszák le" a károsultakat. Magyarország parlamenti politikusai pedig hallgatnak……Hogy juthattunk idáig? Figyelem! Videó az oldal alján!
A 90 napon túl késedelmes hitelek aránya 2016 első negyedévben a háztartási szektorban 17,6 százalékról 17,3 százalékra javult – tette közzé az MNB. A részletesebb számokból viszont az derül ki, hogy a lakossági hitelállományon belül a késedelmes hitelek állománya nemhogy csökkent volna, hanem még 0,6 százalékkal emelkedett is – írta az Azénpénzem.hu.

A portál szerint az ellentmondás csak látszólagos, hiszen az előbbi szám együtt mutatja a három hónapon belül, illetve az azon túl nem törlesztett kölcsönöket. A 90 napon belül késedelmes hitelállomány pedig 6,8 százalékkal emelkedett.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

A helyzet nem túl biztató, mivel az egy-két hónapos megcsúszást a bedőlés előszobájának is lehet tekinteni (sokan ezt követően képtelenek már kimászni a hitelcsapdából). Elgondolkodtató, hogy éppen azon hiteleknél romlott idén a helyzet, ahol az adós lakása a tét. A portál számításai szerint azok közül, akik valamilyen adóssegítő banki programba kerültek, 44 százalék nem tudja még a csökkentett törlesztőt sem fizetni.

Ráadásul a 90 napon túl nem fizetők esetében a javulás nem feltétlenül kedvező jelenség az adósok szempontjából. Sokszor arról van szó, hogy a követelés kikerült a bank könyveiből, például mert a végrehajtási szakaszba lépett az eljárás. (A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke, Schadl György korábban elmondta: tavaly a végrehajtási lehetőség szeptember 16-i újraindítása és a kilakoltatási moratórium belépése között körülbelül 600 "ingatlankiürítést" végeztek.)

Korábbi felvétel! Napjainkra már a CÖF álláspontja is megváltozott. A bankok pedig tovább nyomorítják a magyarokat!
FIGYELEM! A Facebook folyamatosan korlátozza a bejegyzéseink láthatóságát, ezért a Facebookon közzétett cikkek negyed annyi embert érnek el, mint korábban.
Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a "Tetszik/Liked" gombra és pipáld ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE: https://www.facebook.com/pages/Nemzeti-Civil-Kontroll/342783665741979/

Szólj hozzá

Hozzászólás