AJÁNDÉKUNK A BANKOKNAK – VISSZAKÉRJÜK?

AJÁNDÉKUNK A BANKOKNAK - VISSZAKÉRJÜK?

AJÁNDÉKUNK A BANKOKNAK – VISSZAKÉRJÜK?


[good_old_share]

Te is adtál ajándékot a banknak?? (…na persze nem önszántatdból)
Járvás Éva – 2007-ben felvett kölcsönre hivatkozva 2012-ben már 40 ezer CHF plusz, soha nem teljesített kölcsöntőkét akart bevasalni rajtam a rafi. Ezt a kölcsönön kívül devizakereskedésből keletkeztetett plusz 40 ezer CHF-et volt szíves a kormány a törvény erejével kölcsönné keresztelni a forintosítással. Így az én kontómra több mint 10 millió forintot ajándékozott a magánjogi banknak.

Erre mondják, hogy az adós érdekében avatkoztak be! 
Ezért a beavatkozásért még nagyon drága kárpótlásokat kell a magyar államnak kifizetnie minden devizaadósnak!

A nagy hibát a kormány nem a forintosítással, nem is az árfolyam meghatározásával követte el, hanem azzal, hogy az általa a fogyasztók védelmére üzemeltetett felügyelet szabotálta a bankok elszámolásának ellenőrzését. Nem vizsgálta, hogy a kölcsön egyenlege valós-e. "Feltételezte", hogy igen. Így lett egy hamisított, soha nem teljesített egyenlegből "kölcsönkövetelés".

A 2014. november 9-i Bankszövetséggel kötött paktumban a kormány a bankok diktátumát elfogadta, s nem állt ki a magyar lakosság jogainak, érdekeinek védelmében. Mivel visszamenőlegesen avatkozott be a magánszerződésekbe, a szolgáltató érdekeit védve, ezt a törvényt érvényteleníteni kell.
A fogyasztók érdekeit csak a felvételkori árfolyamon való kölcsönösítés védte volna.
Azzal azonban, hogy áruló módon "csak" a piaci árfolyamban állapodtak meg, nyitva maradt a lehetőség, hogy a banki elszámolást alapból megkérdőjelezzük. Tehát már nem az árfolyammal kell foglalkozni (legalább is amíg a forintosítási tv. életben van), hanem a bank "kölcsönszámításával." A kölcsön egyenlegét kell korrektül kiszámítani.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Nagy kár, hogy ezt ma még csak egyedileg lehet megtenni. Egyre több bíró kimondja viszont azt, hogy a bank nyilvántartása alapján megállapított követelés tisztességtelen.

Ne fizessetek olyan kölcsönt, amit soha nem vettetek fel! Gyertek és tanuljátok meg, hogyan kell kiszámítani törvényesen a kölcsön egyenlegét.

Október 25. Dunaújváros
November 10. Győr
November 11. Vác
November 17. Pécs

– Járvás Éva

FIGYELEM! A Facebook folyamatosan korlátozza a bejegyzéseink láthatóságát. Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldal tetejére a "Tetszik/Liked" gombra és pipáld ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE!

[apss_share]
Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM