AJÁNDÉKUNK A BANKOKNAK – VISSZAKÉRJÜK?

AJÁNDÉKUNK A BANKOKNAK – VISSZAKÉRJÜK?


Te is adtál ajándékot a banknak?? (…na persze nem önszántatdból)
Járvás Éva – 2007-ben felvett kölcsönre hivatkozva 2012-ben már 40 ezer CHF plusz, soha nem teljesített kölcsöntőkét akart bevasalni rajtam a rafi. Ezt a kölcsönön kívül devizakereskedésből keletkeztetett plusz 40 ezer CHF-et volt szíves a kormány a törvény erejével kölcsönné keresztelni a forintosítással. Így az én kontómra több mint 10 millió forintot ajándékozott a magánjogi banknak.

Erre mondják, hogy az adós érdekében avatkoztak be! 
Ezért a beavatkozásért még nagyon drága kárpótlásokat kell a magyar államnak kifizetnie minden devizaadósnak!

A nagy hibát a kormány nem a forintosítással, nem is az árfolyam meghatározásával követte el, hanem azzal, hogy az általa a fogyasztók védelmére üzemeltetett felügyelet szabotálta a bankok elszámolásának ellenőrzését. Nem vizsgálta, hogy a kölcsön egyenlege valós-e. "Feltételezte", hogy igen. Így lett egy hamisított, soha nem teljesített egyenlegből "kölcsönkövetelés".

A 2014. november 9-i Bankszövetséggel kötött paktumban a kormány a bankok diktátumát elfogadta, s nem állt ki a magyar lakosság jogainak, érdekeinek védelmében. Mivel visszamenőlegesen avatkozott be a magánszerződésekbe, a szolgáltató érdekeit védve, ezt a törvényt érvényteleníteni kell.
A fogyasztók érdekeit csak a felvételkori árfolyamon való kölcsönösítés védte volna.
Azzal azonban, hogy áruló módon "csak" a piaci árfolyamban állapodtak meg, nyitva maradt a lehetőség, hogy a banki elszámolást alapból megkérdőjelezzük. Tehát már nem az árfolyammal kell foglalkozni (legalább is amíg a forintosítási tv. életben van), hanem a bank "kölcsönszámításával." A kölcsön egyenlegét kell korrektül kiszámítani.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Nagy kár, hogy ezt ma még csak egyedileg lehet megtenni. Egyre több bíró kimondja viszont azt, hogy a bank nyilvántartása alapján megállapított követelés tisztességtelen.

Ne fizessetek olyan kölcsönt, amit soha nem vettetek fel! Gyertek és tanuljátok meg, hogyan kell kiszámítani törvényesen a kölcsön egyenlegét.

Október 25. Dunaújváros
November 10. Győr
November 11. Vác
November 17. Pécs

– Járvás Éva

FIGYELEM! A Facebook folyamatosan korlátozza a bejegyzéseink láthatóságát. Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldal tetejére a "Tetszik/Liked" gombra és pipáld ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE!
Szólj hozzá

Hozzászólás