Végtörlesztettél? Visszakaphatsz akár 10 milliókat is!

Dr. Szabó V László, kártérítés, ügyvéd, végtörlesztés, Nemzeti Civil KOntroll, Végtörlesztettél? Visszakaphatsz akár 10 milliókat is!

Tudtad??? Végtörlesztettél? Visszakaphatsz akár 10 milliókat is!

Dr.Szabó V. László ügyvéd- Ha az adós 2007-ben vette fel a hitelt (20MFt) és 2012 -ben végtörlesztett (40MFt) –
akkor már hiába adja be a keresetet a szerződés érvénytelenségére és  követel vissza a banktól – szakértő által kiszámolva – 10-15 MFt-ot az árfolyamkockázatról való nem megfelelő tájékoztatás miatt a bank azt mondja, hogy már elévült a követelés mert eltelt az 5 év.Legalábbis eddig így volt.

Azonban  az Európai Unió Bíróságán ítéletet hozott a múlt héten  a C-609/19. sz. és a C-776/19-C-728/19 sz. egyesített ügyekben melyben  megállapította, hogy a szerződésben alkalmazott tisztességtelen feltételek nem jelentenek kötelezettséget a fogyasztóra nézve, és azokat úgy kell tekinteni, mintha nem is léteztek volna, ezért nem fejthetnek ki joghatást.

Az ilyen tisztességtelenségre elévülés nélkül lehet hivatkozni.

Ha valaki tisztességtelen feltétel alapján fizetett a banknak  akkor annak visszakövetelése nem köthető elévülési időhöz.

Sok esetben előfordul, hogy előbb jár le a visszakövetelésre fennálló idő minthogy az adós  tudomást szerezhetett volna e szerződési feltétel tisztességtelen jellegéről.

Ezzel azok is visszakaphatják a törvénytelenül felturbózott végtörlesztési összegeiket akik már kicsúsztak az elévülési időből mert az uniós jogot a magyar bíróságnak kötelezően alkalmazni kell.

Persze előbb ki kell mondania a bíróságnak azt , hogy a banki tájékoztatás nem volt megfelelő.

Nos, kinek kell egy kis pluszpénz?

Erre a lehetőségre vélhetően a megélhetési hiéna "segítők" is rá fognak startolni azonban van egy rossz hírem a számukra: a szerződést előbb érvénytelenné kell nyilvánítani , ahhoz pedig eddig is kevesek voltak.

Érdemes szakemberhez fordulni mert ha nem lesz érvénytelen a szerződés akkor visszafizetés se lesz. Dr.Szabó V. László ügyvéd.Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM