Végtörlesztettél? Visszakaphatsz akár 10 milliókat is!

Dr. Szabó V László, kártérítés, ügyvéd, végtörlesztés, Nemzeti Civil KOntroll, Végtörlesztettél? Visszakaphatsz akár 10 milliókat is!

Tudtad??? Végtörlesztettél? Visszakaphatsz akár 10 milliókat is!

Dr.Szabó V. László ügyvéd- Ha az adós 2007-ben vette fel a hitelt (20MFt) és 2012 -ben végtörlesztett (40MFt) –
akkor már hiába adja be a keresetet a szerződés érvénytelenségére és  követel vissza a banktól – szakértő által kiszámolva – 10-15 MFt-ot az árfolyamkockázatról való nem megfelelő tájékoztatás miatt a bank azt mondja, hogy már elévült a követelés mert eltelt az 5 év.Legalábbis eddig így volt.

Azonban  az Európai Unió Bíróságán ítéletet hozott a múlt héten  a C-609/19. sz. és a C-776/19-C-728/19 sz. egyesített ügyekben melyben  megállapította, hogy a szerződésben alkalmazott tisztességtelen feltételek nem jelentenek kötelezettséget a fogyasztóra nézve, és azokat úgy kell tekinteni, mintha nem is léteztek volna, ezért nem fejthetnek ki joghatást.

Az ilyen tisztességtelenségre elévülés nélkül lehet hivatkozni.

Ha valaki tisztességtelen feltétel alapján fizetett a banknak  akkor annak visszakövetelése nem köthető elévülési időhöz.

Sok esetben előfordul, hogy előbb jár le a visszakövetelésre fennálló idő minthogy az adós  tudomást szerezhetett volna e szerződési feltétel tisztességtelen jellegéről.

loading...

Ezzel azok is visszakaphatják a törvénytelenül felturbózott végtörlesztési összegeiket akik már kicsúsztak az elévülési időből mert az uniós jogot a magyar bíróságnak kötelezően alkalmazni kell.

Persze előbb ki kell mondania a bíróságnak azt , hogy a banki tájékoztatás nem volt megfelelő.

Nos, kinek kell egy kis pluszpénz?

Erre a lehetőségre vélhetően a megélhetési hiéna "segítők" is rá fognak startolni azonban van egy rossz hírem a számukra: a szerződést előbb érvénytelenné kell nyilvánítani , ahhoz pedig eddig is kevesek voltak.

Érdemes szakemberhez fordulni mert ha nem lesz érvénytelen a szerződés akkor visszafizetés se lesz. Dr.Szabó V. László ügyvéd.Facebook hozzászólások
loading...