Az OTP deviza alapú kölcsönszerződése elbukott

Dr. Csikász Levente ügyvéd, Nemzeti Civil Kontroll, devizahitel, Az OTP deviza alapú kölcsönszerződése elbukott, devizahitel

Az OTP deviza alapú kölcsönszerződése elbukott

DR. CSIKÁSZ – Az OTP deviza alapú kölcsönszerződése elbukott DebrecenbenMúlt pénteken volt a második elsőfokú ítélethirdetés az ügyben és ismét nyertünk a Debreceni Járásbíróságon végrehajtás megszüntetési perben.

Az első ítélethirdetésen még azzal nyertünk, hogy a közjegyzői okirat nem minősült közokiratnak, amit a másodfok elkaszált, így folytattuk tovább a pert a további kifogásainkra. Most elsődlegesen az árfolyamkockázat tisztességtelenségével, másodlagosan a felmondás jogellenességével nyertünk az OTP Faktoring Zrt. ellen.

Ez azért is különleges, mivel az OTP kockázatfeltárójáról eddig szinte kivétel nélkül azt mondták a bíróságok (különösen a Kúria), hogy az tökéletes, másrészt Debrecen "híresen" bankpárti bíróság.

A mi ügyünkben eljáró bíró, viszont alapos és szakszerű volt , illetve a jogszabályok helyes értelme és szelleme szerint ítélkezett.

A felmondás jogellenességével mindenképpen megnyertük ezt az ügyet, mivel a szakértői véleményt elfogadta a Faktoring és azt később sem tudja már vitatni. A szakvélemény pedig kimondta, hogy az rPtk-n alapuló számítás szerint ügyfeleim túlfizetésben voltak (méghozzá jelentősben) a felmondás értéknapján.

loading...

A 2014-ben kezdődött per első igazán fontos mérföldkövéhez értünk most el a mindvégig kitartó és az igazsághoz ragaszkodó ügyfeleimmel! A célunk az, hogy jogerősen legyen kimondva az árfolyamkockázat tisztességtelensége e – a végrehajtás megszüntetésére irányuló – perünkben is! DR. CSIKÁSZ LEVENTEFacebook hozzászólások
loading...