A politika és a kormány felelőssége

A politika és a kormány felelőssége
Éva Nagy
Magyarország legnagyobb társadalmi problémája a a külső és belső eladósodottság kérdése. A belső eladósodottság a devizahitel kérdéssel függ össze.

A Kúria döntéséig értettem a kormány szándékait, lehetőségeit, és korlátait. De a Kúria döntése után elhárult minden akadály az útjából, és ehhez képest a konkrét megoldást illetően 3 hónapos csúszásban van.
A 180 Ft-os árfolyamrögzítés a devizahitelesek számára elfogadhatatlan, mert szembemegy a jog szellemével és az igazság betűjével, a törvénnyel. 


Ahogy az egyik legnagyobb költőnk pontosan és lényegretörően megfogalmazta: 
„A lét dadog, csak a törvény a tiszta beszéd” ( József Attila)

A devizahitel kérdés lehet, hogy az ország kis részét érinti közvetlenül, de közvetve kihatással van az egész jelenünkre, elég csak az eladósodottsági mutatókra gondolni.
Mivel minden keresetünk a banké, sorra szűnnek meg a vállalkozások. Valódi munkahely hiányában a közmunka nem teremt állandó és szabad rendelkezésű fizetőképes keresletet.
Az ingatlan piac pang, a lakásárak soha sem látott mélységbe estek, és ez a folyamat még nem érte el a csúcspontját.
Az árfolyamgát rendszere nem megoldja, csak elnapolja a problémát, hogy ne egyszerre dőlnének be az adósok.
De mind a bankok, mind a kormány rosszul méri fel a helyzetet, ha ebben látja a végleges megoldást.
Az árfolyamgátba korábban belépettek 15%-a már nem tud fizetni, és ez arány napról-napra növekszik. A bedőlés dominóelv szerint egy év múlva elkezdődik.
Nem megkerülhető ezért a devizahiteles- kérdéssel való szembenézés és ennek végleges megoldása.
A mai Magyarország legnagyobb gazdasági és társadalmi problémája ez, és egyben a fejlődés gátja is.

Miután a kormány elől elhárult minden akadály, meg kell hozni azt a döntést, amit a környező országok (Horvátország, Románia, Szerbia) képesek volt meghozni. 

Az emberek kivéreztetése a politika eszköztárának legrosszabb eleme. A történelem igazolja, hogy ez még mindig visszafelé sült el.

Joggal merül fel a kérdés: kinek van szüksége egy olyan hatalmi struktúrára MAGYARORSZÁGON ahol 73 féle adónem sem fedezi az állampolgárok jogainak érvényesítését?Én azt várom el a kormányzattól, a Kúriától, a Bíróságoktól, a parlamenti képviselőktől, a Legfőbb Ügyésztől, az Alkotmánybíróságoktól és az államigazgatási rendszer minden résztvevőjétől, hogy hivatali esküjüknek megfelelően tegyék a dolgukat, az ORSZÁG, a NEMZET érdekében.

Végül is ezért kaptak bizalmat TŐLÜNK, a MI ADÓFORINTJAINK TERHÉRE.

Kötelességünk annak hangot adni minden lehetséges fórumon, ha úgy érezzük, hogy nem jó irányban haladnak a dolgaink.
A végleges megoldás mindenki számára a forintosítás, de az azonnali intézkedés megkerülhetetlen. A 24 óra utolsó másodperceiben vagyunk. Minden további késedelem emberéletekbe kerül.
Több millió becsapott hiteles, 400.000 hazáját elhagyó, 200.000 kilakoltatásra váró ember reszket a mindennapokért, a 3000 öngyilkosról nem is beszélve.

Ki fogja ennek történelmi felelősségét magára vállalni?
Mert a ma késedelméért a holnapok fizetnek.
És a történelem utólag minden igazságot oszt, és a felelősöket megnevezi.Emeljük fel szavunkat minden jogtiprás ellen!
Nem lehet tovább elmaszatolni a devizahitel kérdés megoldását!

Hiszek abban, hogy változást nem a megalkuvó hallgatással lehet elérni, hanem az aktív cselekvéssel.

Ezért a kormányt azonnali cselekvésre szólítjuk fel! Önmagunkért, gyermekeinkért, a jövőnkért!

Éva Nagy

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM